Sorry, inseamna ca am inteles gresit.
Ca bobina poti sa folosesti de exemplu tolele de la un aparat de ras care nu-ti mai trebe(d-ala din piata) sau de la un selnoid.
Bobinajul de pe el ar trebui sa fie relativ bun.Daca nu iti place cum se comporta cu bobinajul lui... il rebobinezi dupa plac.
Oricum, sa tii cont de faptul ca la o rotatie o sa ai in jur de 25Hz.(iti trebuie 50Hz).Deci de preferinta ar fii sa folosesti doi magneti permanenti nu unul singur(pusi simetric de o parte si alta).
Atentie la distanta dintre magneti si senzor(bobina) sa nu depaseasca 10-15mm.Iar magnetii sa fie de buna calitate(Neodym nu ar strica daca ai pe acasa

-> pretentii are si Metallman asta).
Integrate senzor... nu cred ca exista asa ceva.Cel putin eu nu am auzit.
Totul se bazeaza pe inductie eletromagnetica.
Exemplul cu bobina l-am dat pentru schema din link-ul lui niq_ro dar in general acest principiu se aplica la orice fel de montaj faci pe baza de impulsuri electromagnetice.
De prelucrat semnalul: Uita-te atent in schema de sus, uita-te la circuitele folosite(in datasheet) si restul vine de la sine.
De fapt, daca erai atent... chiar asta face schema aia: preia impulsurile electromagnetice, le prelucreaza si le afiseaza (pe 3 digiti).(Acea schema poate fii folosita cu un senzor de la un ceas de taxi sau cu senzor magnetic - la care te-ai referit tu cu magneti si o bobina).
Schema a fost testata ptr. senzor de taxi pe un ford iar varianta cu bobina a fost testata pe... bicicleta medicinala a surorii mele :oops: