| | | Forumul electronistilorForum de Electronica. Comunitatea electronistilor, radioamatorilor si hobby-stilor din Romania. | - | | Acum este Dum Mai 19, 2013 6:36 pm
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 11 mesaje ] |
|
| Autor |
Mesaj |
|
rodanny
|
Scris: Lun Oct 03, 2005 2:35 pm |
|
|
|
|
Va salut,
De curand au aparut si la noi pe piata aparate cu "ultrasunete" pt alungat cartie si soareci sau sobolani.
Adevarul e ca pretul e cam mare si nici nu stiu daca functioneaza.
Are cineva idee daca fct. si daca eventual poseda ceva documentatie , scheme etc?
Va multumesc pt ajutor,
Cu stima,
Danny A.
|
|
| Sus |
|
 |
Reclama
|
|
Membru din: Totdeauna Mesaje: Multe Locatie: Reclama Domiciliu: Pe forum
|
|
Mai jos sunt niste linkuri sponzorizate de la Google.
|
|
|
one
|
Scris: Sâm Oct 08, 2005 1:45 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Sâm Sep 24, 2005 12:48 pm Mesaje: 1945 Localitate: Out of space
|
|
Schema este destul de simpla, un oscilator cu un integrat si un difuzor piezoelectric. Probabil si un reglaj al frecventei. Nu stiu cat este de utila, diverse scheme am mai vazut prin reviste si acum 10-15ani.
Eu am construit ceva asemanator pentru tantari, dar nu avea nici un efect. Din ceea ce am citit pe net, multi au construit dispozitivul, cu acelasi rezultat.
Este insa probabil ca in cazul rozatoarelor sa dea rezultate.
Daca doriti, o sa postez o schema.
|
|
| Sus |
|
 |
|
rodanny
|
Subiectul mesajului: salut Scris: Lun Oct 10, 2005 12:04 am |
|
|
|
|
salve "one" da...daca ai o schema sau mai multe ....sau link-uri sunt bine venite...
danny
|
|
| Sus |
|
 |
|
rzone
|
Scris: Joi Oct 27, 2005 4:15 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Lun Iul 25, 2005 4:57 pm Mesaje: 67 Localitate: bucuresti
|
|
Schema de mai sus o are si jucaria care se cheama SCA (stop ciinilor agresivi) si care are un oarece efect...adica depinde de ciine. Ce au pus ei acolo e casca piezo care tre sa mearga la 24.5 khz. Casca merge si ca microfon, eu am incercat cu ea citeva tweetere din comert pentru o scula mai de forta dar e pierdere de vreme...pe la 8-9 khz scade puterea radiata masiv...iar cei 90 dB pe care ii dau ei e destul de mult.
|
|
| Sus |
|
 |
|
one
|
Scris: Joi Oct 27, 2005 8:17 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
O sa incerc sa realizez un astfel de montaj si va spun efectul (pe caini).
Cel mai probabil il voi face saptamana viitoare. Intentionez sa folosesc un oscilator cu un circuit digital, de exemplu CD4047, o punte H si un difuzor de la sirena alarmei auto.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Daedalus
|
Scris: Mar Noi 29, 2005 3:06 pm |
|
|
|
|
Stie cineva cat de bine se propaga ultrasunetele prin sol ?
De exemplu elefantii folosesc infrasunete pentru a comunica pe distante relativ mari (5-10 km) dar ultrasunetele, oare cat de bine se propaga(banuiala mea e ca nu prea se propaga) ?
|
|
| Sus |
|
 |
|
one
|
Scris: Mar Noi 29, 2005 11:50 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
Asa banuiesc si eu.
Pentru ca un sunet sa se propage prin sol ar trebui o amplitudine destul de mare. Ca sa ai amplitudine mare in ultrasunete, ar fi ceva.
|
|
| Sus |
|
 |
|
rodanny
|
Scris: Dum Dec 25, 2005 9:37 pm |
|
|
|
|
SARBATORI FERICTE !!!
Am urmarit cu interes....discutia...dar pana la urma nu am inteles daca aparatele din comert care se vand special impotriva cartitelor functioneaza sau nu....si de asemenea care ar fi o schema viabil apt asa ceva....
Toate cele bune,
Danny
|
|
| Sus |
|
 |
|
raducu2000
|
Scris: Vin Aug 05, 2011 1:13 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
Domiciliu: Bucuresti
|
|
aici poti gasi produse pt anti cartite, le-am trimis unor rude in provincie si am inteles ca sunt ok
Modificat de Madalina: 5/08/2011
|
|
| Sus |
|
 |
|
Pagina 1 din 1
|
[ 11 mesaje ] |
|