| | | Forumul electronistilorForum de Electronica. Comunitatea electronistilor, radioamatorilor si hobby-stilor din Romania. | - | | Acum este Lun Mai 20, 2013 2:31 am
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 15 mesaje ] |
|
| Autor |
Mesaj |
|
lucaionut
|
Scris: Joi Dec 20, 2012 10:42 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Dum Feb 27, 2011 3:15 pm Mesaje: 1306 Localitate: SLOBOZIA
Domiciliu: La Bloc
|
Ce potentiometre asi putea pune in locu celor originale la un amplificator IEI A-350 ? Ma intereseaza in speecial cel de volum, atasez si o poza. 
_________________ hifi-foto.xhost.ro - Poze Cu Amplificatoare Si Boxe De Productie Romaneasca Si Straina.
|
|
| Sus |
|
 |
Reclama
|
|
Membru din: Totdeauna Mesaje: Multe Locatie: Reclama Domiciliu: Pe forum
|
|
Mai jos sunt niste linkuri sponzorizate de la Google.
|
|
|
player4
|
Scris: Joi Dec 20, 2012 11:29 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mie Iul 22, 2009 4:46 pm Mesaje: 268 Localitate: Suceava
Domiciliu: Suceava
|
lucaionut scrie: Ce potentiometre asi putea pune in locu celor originale la un amplificator IEI A-350 ? Ma intereseaza in speecial cel de volum, atasez si o poza.  VAi de c#ru tau... Dai sfaturi in stanga si in dreapta despre fiabilitatea amplificatoarelor si nu esti in stare sa schimbi un potentiometru "Domnu' inginer", pune mana si masoara rezistenta acelui potentiometru in cateva puncte pentru a afla valoarea lui, precum si daca este logaritmic sau liniar. Dupa ce afli aceste lucruri, cauti pe net unul (...da..poti cauta si pe google imagini, cum iti place tie) care sa corespunda dimensiunilor (distanta intre pini, lungimea si tipul axului). Pentru a iti reusi aceasta complicata operatiune descrisa mai sus, este necesar ca inainte si dupa terminarea ei, sa faci cateva bai cu "gramatica limbii romane". Iti doresc noroc! (succes se ureaza celor ce au habar..)
_________________ Mergem inainte, ca inainte era mai bine!
Ultima oară modificat de player4 pe Joi Dec 20, 2012 11:32 pm, modificat de 2 ori în total.
|
|
| Sus |
|
 |
|
hpavictor
|
Scris: Joi Dec 20, 2012 11:31 pm |
|
 |
| ElForum staff |
 |
Membru din: Vin Mai 30, 2008 1:59 am Mesaje: 4599 Localitate: KN34AK / Bucuresti
Domiciliu: ROMANIA
|
|
Vei gasi tu pe net o poza cu potentiometrul buclucaș...ca doar esti expert in poze de pe net ! Dar mai asteapta , poate vei primi sfaturi competente , exact ca cele pe care le oferi si tu altora !
_________________  audio perfection
|
|
| Sus |
|
 |
|
DonNCSS
|
Scris: Joi Dec 20, 2012 11:58 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mar Ian 10, 2012 12:13 am Mesaje: 429 Localitate: Buzau
Domiciliu: Alimentat din sursa
|
De cand asteptam momentul asta! Acum pot sa-ti zic si eu,mister inginer,sac,fiindca in momentul asta cred ca iti poti da seama ca nu mai esti un "zeu" al amplificatoarelor. Potentiometrul ala trebuie mai intai sa-l dezlipesti pe pe placa,apoi sa-i masori rezistenta,iar dupa fuga la magazin/talcioc si cauta altul identic.
|
|
| Sus |
|
 |
|
lucaionut
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 12:32 am |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
Nu sunt chiar atat de prost incat sa nu stiu sa schimb un potentiometru, sa il masor, asta este ceva simplu. Cand am intrebat "Potentiometru Echivalent pt IEI A-350" nu mam referit ca valoare si tipu lui si la ce potentiometru merge fixic din punct de vedere al dimensiunilor in locu celui original. O Chinezarie ordinara cum este cel de mai jos nu merge prins din cauza filetului scurt si a tijei mici.  Din schema reiese ca este de 100 Kohm si este Liniar.  Multumesc pt Mistourile facute 
_________________ hifi-foto.xhost.ro - Poze Cu Amplificatoare Si Boxe De Productie Romaneasca Si Straina.
|
|
| Sus |
|
 |
|
89-CEC
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 12:42 am |
|
 |
| Donator |
 |
Membru din: Mar Apr 10, 2007 4:44 pm Mesaje: 368 Localitate: Urlati-ph
Domiciliu: Rottenburg
|
|
In schema e dat potentiometru si cu legatura pentru control fiziologic (loudness) , acele legaturi cu conector galben din poza prezentata de tine . Vezi ca cei de la ALPS au ceva de genul .
|
|
| Sus |
|
 |
|
Sigisman
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 3:11 am |
|
 |
| Utilizator |
 |
Domiciliu: Bucuresti
|
lucaionut scrie: :ras: Nu sunt chiar atat de prost incat sa nu stiu sa schimb un potentiometru, sa il masor, asta este ceva simplu. Cand am intrebat "Potentiometru Echivalent pt IEI A-350" nu mam referit ca valoare si tipu lui si la ce potentiometru merge fixic din punct de vedere al dimensiunilor in locu celui original. O Chinezarie ordinara cum este cel de mai jos nu merge prins din cauza filetului scurt si a tijei mici.  Din schema reiese ca este de 100 Kohm si este Liniar.  Multumesc pt Mistourile facute  De la magazinul de componente electronice !!!
|
|
| Sus |
|
 |
|
fluffy37
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 10:18 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mie Ian 31, 2007 11:21 am Mesaje: 175 Localitate: lugoj
|
|
De ce nu-l repari pe cel original?' Poti inlocui cu orice potentiometru recuperat dintr-un alt amplificator care sa aibe priza de loudness si sa respecte valoarea originalului.
_________________ "Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"
|
|
| Sus |
|
 |
|
lucaionut
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 10:46 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
Amplificatorul nu este al meu, eu nu am ce face cu el am depasit de mult nivelu lui A-350  , este al unui prieten care ma tot bazaie la cap de cateva luni sa ai schimb potentiometru de volum. La magazinele din orasu meu nu are nimic care sa se potriveasca, trebuie sa-i comand dupa net.
Ultima oară modificat de lucaionut pe Vin Dec 21, 2012 11:29 pm, modificat 1 dată în total.
|
|
| Sus |
|
 |
|
liviu
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 10:55 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
[quote="lucaionut"]Amplificatorul nu este al meu, eu nu am ce face cu el am depasit de mult nivelu lui A-350 Sunt sigur de asta 
_________________ mai bine mai tarziu decat niciodata
|
|
| Sus |
|
 |
|
89-CEC
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 11:21 pm |
|
 |
| Donator |
 |
|
lucaionut scrie: ..................In oras la mine nimic care sa se pottriveasca trebuie sai comand dupa net. Sincer , asculta recomandarea facuta de ceilalti colegi care ti-au spus-o si inainte ..................renunta pentru o perioada la electronica si ocupa-te serios de gramatica limbii romane . Nu mi-o lua in nume de rau , insa dupa cum se pare mai ai inca foarte mult de invatat .
|
|
| Sus |
|
 |
|
remus68
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 11:22 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Sâm Mai 02, 2009 12:20 am Mesaje: 8649 Localitate: Timisoara
Domiciliu: Timisoara
|
|
Cam greu de gasit potentiometru nou cu dimensiunea aia si sa mai aibe si prize pentru conectarea retelei RC.
_________________ “Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor” - (Matei 5, 3)
|
|
| Sus |
|
 |
|
89-CEC
|
Scris: Vin Dec 21, 2012 11:30 pm |
|
 |
| Donator |
 |
|
Pentru acele cateva rezistente si condensatoare se poate foarte simplu realiza montajul in functie de gabaritul si configuratia pinilor noului potentiometru pe un circuit de teste ( http://www.mydarc.de/dh4ym/Grafik/Testplatine.JPG) .ALPS produc potentiometri cu priza loudness .
|
|
| Sus |
|
 |
|
mihaitza1985
|
Scris: Mar Dec 25, 2012 12:34 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Dum Sep 09, 2007 1:21 pm Mesaje: 1283 Localitate: bucuresti
Domiciliu: bucuresti
|
|
Daca nu e spart se poate desface, spala, unge fara probleme. Cel din poza nu arata rau.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Pagina 1 din 1
|
[ 15 mesaje ] |
|