Sincer, daca nu ai habar despre functionarea surselor in comutatie documenteaza-te prima data si apoi o sa intelegi o sumedenie de lucruri legate de acestea. E obositor sa dai sfaturi si sa vezi ca-s degeaba La surse de genul mura'n gura nu merge fiindca functionarea ei depinde de multe lucruri, multe dintre ele nu depind doar de numarul de spire ca exemplu. Pune burta pe carte daca chiar vrei sa faci ceva, daca nu vorbeste cu cineva care se pricepe sa iti construiasca una si gata
_________________ Femeia ii mai a`dracu decat sursa in comutatie :-)
Subiectul mesajului: Re: Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto
Scris: Lun Iul 05, 2010 9:03 pm
zice ca-i mester
Domiciliu: Mioveni
daca ai documentatie solida in domeniul smps le poti pune aici dl drd "moro" ..... sfaturile nus degeaba, daca nu mie cuiva ii vor fi utile cu siguranta am primit un miez cadou de la userul "sound_solutions"
1 Switchin power supply design 3rd edition de Abraham I Pressman si Keith Billings 2 Switchmode power supply handbook de Keith Billings 3 Practical switching power supply design de Marty Brown
Si printre multe altele n-ar fi rau sa cauti si seminariile unitrode si multe alte aplication notes de la International Rectifier si Fairchild legate de topologii flyback, half bridge, full bridge
Scris: Sâm Iul 10, 2010 3:08 pm
zice ca-i mester
Domiciliu: Mioveni
am realizat montajul dar mi se încing rău rezistenţele de 56 de ohmi, deşi am pus de 3 W. nu ştiu ce radiatoare sa pun, deocamdată am unele de probă dintro sursă de pc dar nu sunt identice e unu e mai mic. cât de groasă ar trebui să fie sârma pentru filtrele de intrare şi de ieşire ca să pot scoate 600 W?
Scris: Dum Iul 11, 2010 2:24 pm
zice ca-i mester
Membru din: Lun Iun 08, 2009 12:31 am Mesaje: 334 Localitate: In carje, datorita voua
Domiciliu: Dabuleni Dolj
M-am apucat sa fac si eu pt cineva un amplif de masina, intre timp am primit cadou un osciloscop de la userul "ala micu", si am o intrebare (in special lui "moro") legata de forma de unda de la iesitea Sg-ului, e ok cum arata la mine? mentionez ca am pus sonda intre masa si iesire SG. Postez schema si montajul in stadiul in care se afla acum.
Scris: Mie Aug 04, 2010 11:45 pm
zice ca-i mester
Membru din: Vin Mar 16, 2007 2:30 am Mesaje: 102 Localitate: Ploiesti
Mai, mai... De ce credeti ca se pune torul ala gigantic in sursele de calculator? Ia puneti si voi unu! Hint: Curentul de iesire pe sarcina capacitiva este foarte mare, si solicita brusc tranzistorii de iesire la fiecare deschidere a acestora. L.E. Schemele lui Elliot nu sunt chiar asa de "bune" cum crede toata lumea. Lipsa acelui tor a busit poate mii de tranzistori in toata lumea. Si am mai vazut si alte "prostioare" pe ici.colo, in schemele de pe situl ala.
Scris: Lun Aug 16, 2010 1:28 pm
nou in bransa
addysoftware scrie:
Mai, mai... De ce credeti ca se pune torul ala gigantic in sursele de calculator? Ia puneti si voi unu! Hint: Curentul de iesire pe sarcina capacitiva este foarte mare, si solicita brusc tranzistorii de iesire la fiecare deschidere a acestora. L.E. Schemele lui Elliot nu sunt chiar asa de "bune" cum crede toata lumea. Lipsa acelui tor a busit poate mii de tranzistori in toata lumea. Si am mai vazut si alte "prostioare" pe ici.colo, in schemele de pe situl ala.
salutare tuturor , as dori sa fac si eu o sursa ridicatoare de tensine... Ce imi recomandati ca integrat oscilator intre sg3524; sg3525;si tl494? (precizez ca am incercat o varianta cu sg 3524 si se incalzesc foarte tare mosurile irf3205 pe o sarcina de doar 100w . Radiatorul are suprafata de 250 cm* /tor ferita cu suprafata de 1,5cm*/frecventa oscilatie aprox 50KHz(rt=3k si ct=4,7n)/nr. spire primar 2x7spire grosime 2mm multumesc mult. Si daca aveti o schema pt. oscilator in punte pentru 4 mosuri comandati prin tranzistori sau integrat (nu cu traf) va sunt foarte recunoscator
eu recomand sg3525 si de mentionat aici ce frecventa dimensionezi tu acolo, ca sa ai 50khz frecventa de lucru trebuie sa`l faci pe nenea integrat sa iti oscileze la 100khz
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: gica70, MSNbot Media şi 2 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum