| | | Forumul electronistilorForum de Electronica. Comunitatea electronistilor, radioamatorilor si hobby-stilor din Romania. | - | | Acum este Sâm Mai 18, 2013 7:27 pm
|
| Autor |
Mesaj |
|
microunde
|
Scris: Lun Dec 28, 2009 5:01 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
Domiciliu: galati
|
|
La multi ani la toata lumea si scuze pentru ca va stresez.Sint nou pe acest forum,care m-a fost recomandat de un prieten.As dori daca se poate o schema de incarcator pt.baterii auto.Am ceva expierenta in electronica nu prea multa dar penru mine ma descurc.De aceia va solicit ajutorul pentru ca am auzit ca sinteti foarte buni in domeniu.Daca nu aveti o schema macar un site sau altceva.Va multumesc anticipat si scuze daca nu am postat bine acest subiect
|
|
| Sus |
|
 |
Reclama
|
|
Membru din: Totdeauna Mesaje: Multe Locatie: Reclama Domiciliu: Pe forum
|
|
Mai jos sunt niste linkuri sponzorizate de la Google.
|
|
|
gica70
|
Scris: Lun Dec 28, 2009 5:22 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Domiciliu: Iasi
|
microunde scrie: La multi ani la toata lumea si scuze pentru ca va stresez.Sint nou pe acest forum,care m-a fost recomandat de un prieten.As dori daca se poate o schema de incarcator pt.baterii auto.Am ceva expierenta in electronica nu prea multa dar penru mine ma descurc.De aceia va solicit ajutorul pentru ca am auzit ca sinteti foarte buni in domeniu.Daca nu aveti o schema macar un site sau altceva.Va multumesc anticipat si scuze daca nu am postat bine acest subiect Gasiti multe scheme in arhiva revistei Tehniumanilor 80. Arhiva poate fi descarcata gratis. Succes.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dr.L
|
Scris: Lun Dec 28, 2009 5:48 pm |
|
 |
| ElForum staff |
 |
Membru din: Mie Feb 07, 2007 9:55 pm Mesaje: 9530 Localitate: Bucuresti
Domiciliu: alimentat din UPS
|
Uite aici linkuri de pe forum: viewtopic.php?f=21&t=45121viewtopic.php?f=21&t=28854Posteaza in unul dintre topicurile alea mai departe Bafta!
_________________ PM-ul e pt afaceri si chestii personale-gen adrese etc Pt probleme tehnice,se folosesc subiectele forumului!
|
|
| Sus |
|
 |
|
satelit
|
Scris: Mar Ian 05, 2010 9:50 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
In aceasta iarna am observat ca sa descarcat bateria la masina,si as vrea sa construiesc un incarcator de 12V/65A cit mai simplu .Am vazut citeva scheme pe net de redresor auto ,dar majoritatea schemelor e cu tiristori. Va rog sa ma ajutati cu ceva scheme daca se poate cu tranzistori.
|
|
| Sus |
|
 |
|
miron1947
|
Scris: Mar Ian 05, 2010 10:00 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Dum Iun 22, 2008 1:33 pm Mesaje: 2799 Localitate: Brasov
|
satelit scrie: scheme daca se poate cu tranzistori. Puteti opta si pentru un fara tranzistori, cu limitare prin miez, ca la Redac. Fişiere ataşate: REDAC.JPG
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dr.L
|
Scris: Mar Ian 05, 2010 11:51 pm |
|
 |
| ElForum staff |
 |
Membru din: Mie Feb 07, 2007 9:55 pm Mesaje: 9530 Localitate: Bucuresti
Domiciliu: alimentat din UPS
|
|
Vezi ca exista deja subiecte deschise,poti sa le continui...
_________________ PM-ul e pt afaceri si chestii personale-gen adrese etc Pt probleme tehnice,se folosesc subiectele forumului!
|
|
| Sus |
|
 |
|
Sandu_alex_999
|
Scris: Mar Ian 12, 2010 11:45 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Vin Sep 22, 2006 9:45 am Mesaje: 550 Localitate: Hunedoara
Domiciliu: Petrosani
|
satelit scrie: In aceasta iarna am observat ca sa descarcat bateria la masina,si as vrea sa construiesc un incarcator de 12V/65A cit mai simplu .Am vazut citeva scheme pe net de redresor auto ,dar majoritatea schemelor e cu tiristori. Va rog sa ma ajutati cu ceva scheme daca se poate cu tranzistori. Cred ca defapt tu ai observat ca acumulatorul ajunge la sfarsitul vietii lui , nu ca e descarcat. 65A? da ce vrei sa incarci cu asta? 
|
|
| Sus |
|
 |
|
gica70
|
Scris: Vin Ian 15, 2010 11:07 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Domiciliu: Iasi
|
Cred ca defapt tu ai observat ca acumulatorul ajunge la sfarsitul vietii lui , nu ca e descarcat. 65A? da ce vrei sa incarci cu asta?  [/quote] Microunde, capacitatea unei baterii de acumulatoare se masoara in Ah. Deci 65 Ah.
|
|
| Sus |
|
 |
|
fwfw
|
Scris: Sâm Feb 06, 2010 1:13 am |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
eu chiar azi am terminat de facut pe al meu duce maxim 5 amperi ,am avut un incarcator luat din supermarket ,ordinar si a costat si o groaza de bani ,l-am desfacut si avea un trafo care zicea ca debiteaza 12 amperi ,el masurat debiteaza maxim 5,6 amperi o punte redresoare ordinara si un ampermetru normal ca nu am fost multumit de ce am vazut acolo si am adaptat un modul ,care il face o firma ,este un kit educativ ,care incarca bateria in trei faze si o deconecteza la sfarsitul incarcari ,are protectie la scurt circuit , kitul a costat 50 ron pcb-ul si componentele si le-am montat eu are indicator bargraph cu leduri rosii galbene si verzi.
|
|
| Sus |
|
 |
|
andreigradu
|
Scris: Sâm Feb 06, 2010 11:05 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Dum Mar 12, 2006 9:16 pm Mesaje: 603 Localitate: Bucuresti si Rm. Valcea
Domiciliu: Bucuresti
|
De ce nu spui despre ce e vorba, omul a cerut un charger. Este vorba despre firma Epsicom din Craiova, kitul are codul intern EP 0027, numit " Charger Auto " , si pot sa iti spun k doar placa m-a costat 11 lei direct5 la firma respectiva. Cu tot cu piese ai spus tu cat costa. Poate doreste si cel care a pus intrebarea sa-si comande si el kitul cu sau fara piese. www.epsicom.com
_________________ Vrei sa colaboram pentru realizarea de surse in comutatie / invertoare / convertoare etc? andrei_gradu arond yahoo dot com
|
|
| Sus |
|
 |
|
nicusor1961
|
Scris: Sâm Feb 13, 2010 2:21 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mar Mar 31, 2009 8:45 pm Mesaje: 75 Localitate: Tulcea,
Domiciliu: Tulcea
|
Daca te intereseaza o schema complet automata cu protectie la curent reglabila si reglaj tensiune iesire , poti construi un redresor dupa schema pe care o atasez aici. Este in comutatie , cu randament mare si putere mica de disipatie pe componentele de putere si destul de usor de realizat. Cu un IRFZ48 (sau 1 buc. MJ15004) poate scoate pana la 5A dar se poate mari curentul multiplicand tranzistorii de putere . In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii ma poti contacta. Protectia cu releu este foarte buna pentru ca actioneaza atunci cand se inverseaza cablurile la bornele acumulatorului sau cand exista un scurt-circuit la iesire.  
|
|
| Sus |
|
 |
|
nicusor1961
|
Scris: Sâm Feb 13, 2010 2:31 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mar Mar 31, 2009 8:45 pm Mesaje: 75 Localitate: Tulcea,
Domiciliu: Tulcea
|
|
Am facut o greseala in schema, rezistorul de 47K legat la pinul 4 al integratului trebuie conectat la pinul 14, la referinta de 5V. Scuze.
|
|
| Sus |
|
 |
|
mihai_atanasiu
|
Scris: Vin Mai 07, 2010 1:56 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
Domiciliu: Bucuresti
|
|
Buna ziua,
ma poate ajuta cineva cu un incarcator pentru baterii acid -plumb la 36 V ?
este vorba de o bicicleta electrica cu un set de trei baterii de 12 V 12 AH puse in serie; incarcatorul original nu functioneaza;
multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
cristian_draghiescu
|
Scris: Vin Mai 07, 2010 3:46 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mie Ian 21, 2009 7:32 pm Mesaje: 1521 Localitate: Timişoara
Domiciliu: Timisoara
|
|
mihai_atanasiu spune :
"ma poate ajuta cineva cu un incarcator pentru baterii acid -plumb la 36 V ?"
Ajutor, in ce sens ? Doriti o schema si unele indrumari, sau doriti sa cumparati un incarcator ? S-a incercat repararea celui original si nu s-a reusit ? Daca ne furnizati mai multe amanunte, este posibil sa-l remediati pe cel defect.
|
|
| Sus |
|
 |