Forumul electronistilor

Forum de Electronica. Comunitatea electronistilor, radioamatorilor si hobby-stilor din Romania.
-
 FAQ •  Înregistrare •  Autentificare 
Acum este Joi Mai 23, 2013 6:58 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Desi aici discutiile sunt libere, sunt interzise cu desavarsire subiectele cu tenta vulgara, rasiala sau politica.

Răspunde la subiect  [ 54 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: Vin Iul 13, 2012 11:34 pm 
Neconectat
Nou venit

Domiciliu: bucuresti
Este foarte interesant cum se fac colectiile,mai ales zilele astea....aaa nu,nu-i nici o coincidenta ca apar tocmai acum muulti colectionari de(mai ales)procesoare,stiind ca au cel mai mare continut de aur.N-o mai dati in abureala pentru prosti si spuneti adevarul .Imi fac si eu un panou si pun 10000000 de procesoare la fel (sau nu),fac o poza si ma dau cu barca cinstei in fata fraierilor,iar in 2 luni cand am strans 100 grame de la prosti pe mai nimic ma imbogatesc ca peste granita aurul e mult mai scump.Tocmai am vorbit cu unu care imi dadea 10 lei pe un "procesor" sustinand ca FACE COLECTIE,dar acel "procesor"este de fapt doar un cache separat de la un sistem antic si deci nu foloseste intr-o colectie cu atit mai mult cu cat nu scrie absolut nimic pe el...mi s-a parut dubios si i-am mai facut o oferta cu alt proc cu foarte mult aur in el si surpriza...imi dadea si mai mult...infim fata de cat dau adevaratii colectori de deseuri aurifere.ASA CA nu mai puneti botul la tot felul de prosteli,tineti-va marfa care contine contacte din aur si argint sau pini la pastrare si cautati adevaratii colectori nu samsari aburitori !

Sus

Reclama

Domiciliu: Pe forum

Mai jos sunt niste linkuri sponzorizate de la Google.

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 12:10 am 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: Alba Iulia
Pai se stie clar ca asta e scopul pt care multi cauta "relee cu contacte aurite" sau " procesoare la kilogram" telefoane defecte si alte componente electronice care contin aur. Se doreste recuperarea aurului din acestea.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 12:31 am 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: Turnu Magurele
Si marea debarasare, care a fost o campania tot dasta a fost facuta sa dea lumea ce le prisoseste prin casa sa scoata ei aurul din integrate sau alte componente,Cunosc pe cinveva care e de profesie bijutier si mi-a descris sumar procedeul de extragere,se baga integratele care sunt "suspecte" de aur intru furnal si incep sa curga dupa punctele de topire...

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 12:55 am 
Neconectat
Utilizator

Exista unii care cred ca microprocesorul Intel Pentium Pro scos pe piata de Intel Corporation incepand cu anul 1995, si fabricat de aceasta firma in 10 milioane de exemplare, ar contine 2,2 grame de aur(!), deci Intel ar fi trebuit sa achizitioneze de pe piata internationala 22 TONE de aur, pentru a fabrica sus-numitele procesoare de server. Greu de crezut ca o asemenea achizitie barosana ar fi trecut neobservata pe piata aurului!
Lasand la o parte aceste exagerari privitoare la cantitatea de aur continuta in CPU, ar trebui precizat ca infima cantitate de aur continuta in unele circuite integrate, e totusi aur industrial de 6 karate, nu aur de puritate 999 !!!
Cat despre imbogatit din achizitionarea de procesoare vechi, sa fim seriosi! Unii colectionari accepta sa cumpere si 5 CPU identice, le folosesc aceste dubluri pt. schimburi cu alti colectionari.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 2:08 am 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: Alba Iulia
Aha...dar eu am totusi o nelamurire. De ce unii cumpara procesoare la kilogram ? Nu ca as fi invidios dar "colectia" nu se face in kilograme ci in exemplare.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 2:15 am 
Neconectat
Nou venit

Domiciliu: Arad
eu zic sa mergeti in concediu in zona minelor de aur, acolo chiar ati gasi ceva, sa pastezi kilograme de fier cu putin aur in ele, nope....si mai ai de castigat pe langa.. o saptamana cu familia la aer 'curat' plus experienta unica de arheologie...NU?

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 10:21 am 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: MARAMURES
:rade: foarte interesant subiectul , sa mai discutat si tot nu sa ajuns la un rezultat 100% adevarat , in alta ordine de idei procesoarele pot contine aur (mai ales unele vechi) sau argint dar pt. a extrage aurul si argintul din ele este nevoie de tehnologie extraterestra :rade: sau nu mai vorbesc de faptul ca nu poate fi asa de rentabil cum sustin unii mai ales cand vorbim de procesoare . La tv a fost un material despre treaba asta unde intradevar in campania 'marea debarasare'' din placile de baza de pc se recupera metale pretioase cum ar fi aurul , argintul sau altele mai pretioase cum ar fi platina sau mai putin pretioase cum ar fi cuprul dar si altele dar sa nu uitam de costuri si de reciclarea in sine cat despre nenea bijutieru care prelucreaza inca aurul la ochiul de aragaz va rog nu poate el sa recupereze nimic este o inventie la fel ca cea cu continutul unor procesoare de cateva grame de aur asa ca in viitor intradevar placile de baza de la pc dar si altele se vor achizitionara de la populatie la kg. exact cum se face in momentul de fata la REMAT cu altele , deja se achizitioneaza si in tara dar smecherii nu ne zic unde sau precis in strainatate unde se plateste per kg. in euro si clar la un pret mai rentabil de aceea unii cumpara de aici si le vand mai departe astai comertul .......cu inbogatire rapida visati in continuare domnilor ca nu este asa de usor ...........

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 10:55 am 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: Bucuresti
http://www.icpmrr.ro/PDF/Proiect%20CEEX%20113-2005.pdf
Asta ca sa nu mai vorbim ... vorbe.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 2:16 pm 
Neconectat
Nou venit

Domiciliu: bucuresti
E uite ca s-a pus punctul pe !.In realitate castigul este mult mai mare fiindca se mai scot si alte metale(feroase sau nu) deci este important ca lumea sa afle prin orice mijloace ca asta este o prosteala.Pentru cei care inca nu inteleg ca se castiga foarte mult din colectarea acestor deseuri intrebati-va de ce se ofera pina la 30 lei pe un procesor daca ei nu castiga,si....cam cat castiga ei(doar nu aveti impresia ca ei castiga inca 5 lei la proc si asta e afacerea )!?
Este iar interesant si totodata vizibil ca am intrebat pe altul de pe un site de anunturi cu procesoare pt colectie cam ce ar vrea...am simtit imediat ca suna a prosteala si dupa imbrobodeala clasica m-a intrebat cam ce am si cate.Eu i-am aruncat-o ca am cam 2000 de bucati pentium pro si chiar d-alea mai vechi si groase si mari cyrix(faceam pe necunoscatorul)vreo 200si k62 vreo 70...etc si zic...sa ma uit sa vad exact si iti pun cate unu din fiecare sa iti completezi colectia...ghici ce a zis:!?...auzi...lase-le asa pe toate si fa-le un pret ca nu are rost sa te mai chinui sa muncesti tu ,ca eu mai am niste prieteni colectionari mai fac schimburi.Voi ce credeti...mintea?

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 7:03 pm 
Neconectat
Utilizator

Pai normal sa minta... Dintr-un procesor pentium PRO cu capac auriu, ies cam 0,3 grame aur, din cele 486 cam 0.1g ,lucru experimentat de mine. Nu-ti trebuie nici o tehnologie extraterestra, ceva HNO3, HCl, poate si H2SO4 si cateva borcane din alea pt fiert cafeaua.
Cat despre calitatea aurului din electronice, nu cred ca se pot placa suprafete cu aur de 6k.

Ps: Rog moderatorul sa mute acest subiect la bodega, acolo ii este locul.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 9:02 pm 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: Necroville
AlpHso scrie:
Pai normal sa minta... Dintr-un procesor pentium PRO cu capac auriu, ies cam 0,3 grame aur, din cele 486 cam 0.1g ,lucru experimentat de mine. Nu-ti trebuie nici o tehnologie extraterestra, ceva HNO3, HCl, poate si H2SO4 si cateva borcane din alea pt fiert cafeaua.
Cat despre calitatea aurului din electronice, nu cred ca se pot placa suprafete cu aur de 6k.

Ps: Rog moderatorul sa mute acest subiect la bodega, acolo ii este locul.

Esti la bodega bre!!! :ras:

Sus

MesajScris: Sâm Iul 14, 2012 9:41 pm 
Neconectat
The best one

Domiciliu: Piata Romana Nr.9
e la bogega ca l-am mutat eu aici

Sus

MesajScris: Dum Iul 15, 2012 2:31 pm 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: Iasi
Este si ceva adevar. Eu am recuperat 6 grame de aur dintr-un numar mare de conectori cu zeci de contacte aurite fiecare (prin anii 80). Am scos cam 1,5 kg de contacte, munca de om nebun. Mai departe a mers usor: ardere la temperatura mare ca sa oxideze metalele ordinare, dizolvarea oxizilor in acid azotic, spalare, decantare, dizolvarea aurului in mercur, distilarea amalgamului, topirea aurului. O suprafata aurita are un strat de aur curat de sub jumatate de micron. Pe vremuri toate intreprinderile si institutiile ce aveau componente electronice cu aur, tranzistoare si integrate, erau obligate sa le colecteze pe cele defecte si sa le duca la Baia Mare unde aurul se recupera. Era o sursa mai bogata decat concentratul adus de la statiile de flotare de la mine.

Sus

MesajScris: Dum Iul 15, 2012 7:47 pm 
Neconectat
Utilizator

Era o sursa mai bogata decat concentratul adus de la statiile de flotare de la mine.

Nici vorba! Acele componente, placi etc se adaugau doar ca un "condiment" , in limita a 100-200 kg.
Iar IPRS, ICCE, Microelectronica si alte fabrici trimiteau tone, lunar.
Si o spun in directa cunostinta de cauza, deoarece am lucrat acolo, si stiu procedura( e drept, depasita tehnologic)
Retin ca in 87-88 am primit si o lista care cuprindea estimativ cantitatea de metale pretioase, in miligrame. Nu retin cantitatile, deci nu ma hazardez!
In schimb, flotatiile trimiteau concentrate cu cca 2kg aur/tona, respectiv 14-20 kg argint/tona...
E drept...erau alte vremuri....

Sus

MesajScris: Dum Iul 15, 2012 11:49 pm 
Neconectat
Utilizator

Domiciliu: MARAMURES
:rade: Deja putem deschide o afacere inpreuna la cati chimisti avem pe zona , concret poate un amator cu cunostinte minime in chimie sa extraga aurul si argintul din placile de baza de la pc-uri si din procesoare si nunumai ??? punctele de colectare are placilor de baza si a procesoarelor la noi in tara ar trebui sa existe asa ceva stie cineva unde sunt ???????

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect  [ 54 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]