| | | Forumul electronistilorForum de Electronica. Comunitatea electronistilor, radioamatorilor si hobby-stilor din Romania. | - | | Acum este Sâm Mai 25, 2013 4:10 am
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje ] |
|
| Autor |
Mesaj |
|
andy340
|
Scris: Dum Dec 23, 2012 6:26 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
Domiciliu: Bucuresti
|
|
Salutare, am un mic amplificator de la niste boxe iar potentiometrul de volum si inalte s-au stricat ( defapt volumul l-am rupt oricum nu conteza asta) chestia asta ca vreau sa anulez potentiometrele si sa le leg in asa fel incat sa fie pe maxim tot timpu. Potentiometrele sunt cu 6 pini. Va multumesc !
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
|
|
| Sus |
|
 |
Reclama
|
|
Membru din: Totdeauna Mesaje: Multe Locatie: Reclama Domiciliu: Pe forum
|
|
Mai jos sunt niste linkuri sponzorizate de la Google.
|
|
|
petru_f
|
Scris: Dum Dec 23, 2012 6:38 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Sâm Sep 11, 2010 10:20 am Mesaje: 476 Localitate: Galati
Domiciliu: galati
|
|
Faci punte mijloc si dreapta,la fiecare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
nicumicu47
|
Scris: Dum Dec 23, 2012 7:36 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mar Oct 06, 2009 6:14 pm Mesaje: 451 Localitate: BACAU
Domiciliu: BACAU
|
|
Salut , pe capete pui o rezistenta fixa,la valoarea sectiunii potentiometrului si o punte mijloc-dreapta pentru pozitia maxim.
|
|
| Sus |
|
 |
|
cristianvalentin
|
Scris: Mie Ian 02, 2013 6:12 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Domiciliu: Ploiesti
|
|
Salut postez si eu tot aici ca sa nu mai deschid alt topic...intrebarea mea este urmaroarea...Daca am legat semnalul de intrare si iesire la potentiometru printr-un condic de 100n(serie pe fiecare fir) semnalul este influentat?
Va multumesc!!
|
|
| Sus |
|
 |
|
remus68
|
Scris: Mie Ian 02, 2013 6:49 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Sâm Mai 02, 2009 12:20 am Mesaje: 8649 Localitate: Timisoara
Domiciliu: Timisoara
|
cristianvalentin scrie: semnalul este influentat? Depinde de impedanta liniei de semnal.
_________________ “Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor” - (Matei 5, 3)
|
|
| Sus |
|
 |
|
cristianvalentin
|
Scris: Mie Ian 02, 2013 9:15 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
impedanta de intrare a amplificatorului este de 22K
|
|
| Sus |
|
 |
|
remus68
|
Scris: Mie Ian 02, 2013 9:36 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Sâm Mai 02, 2009 12:20 am Mesaje: 8649 Localitate: Timisoara
Domiciliu: Timisoara
|
|
Pentru 22K ar cam trebui sa maresti valoarea condensatoarelor daca simti o atenuare apreciabila a frecventelor joase. Compara urechiometric montind condensatoare de capacitate mai mare (2,2...4,7uF).
_________________ “Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor” - (Matei 5, 3)
|
|
| Sus |
|
 |
|
cristianvalentin
|
Scris: Mie Ian 02, 2013 9:44 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
am avut o problema cu componenta de CC pe potentiometru,atunci cand il miscam si nu aveam semnal se misca membrana dif destul de sesizabil , asa ca la iesirea din PC am cu condic de 100nF legat in serie cu firul si pe urma legat la potentiometru de volum.... o sa scot condensatorul care este legat la intrarea in amplificator(pe pinul din mijloc)
|
|
| Sus |
|
 |
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje ] |
|