Domiciliu: bucuresti
vezi pe situl francezului are tot in format pdf scanezi copiezi si e perfect .Probleme la lcd nu au fost mari problema e alta ca tot montajul trebuie bagat intr-o cutie metalica si filtrata tensiunea de alimentare plus semnalul cules trebuie realizat cu un cablu gen microfon stereo. Montajul poate face corecti la motoarele in 2 si 4 timpi. Poti pune motocicletele rapid la punct.
Domiciliu: tg mures
sal djasu82 imi poti trimite si mie schema dupa care ai relizat stroboscopul pentru ca am facut si eu unul dintre variante insa nu a fost functional ori schema ori codul hex. Imi poti trimite pe mail:nem_tibi@yahoo.com schema,cod hex. si detali privin sonda.
Membru din: Vin Oct 10, 2008 6:55 pm Mesaje: 123 Localitate: Bucuresti
salut am facut rost dl la cineva de un stoboscop care se leaga in serie cu bijia nr 1 este in forma de pisol si este de productie americana, nu are reglaje nimic doar cele doua fise, stie cineva ceva de acest model?
salut am facut rost dl la cineva de un stoboscop care se leaga in serie cu bijia nr 1 este in forma de pisol si este de productie americana, nu are reglaje nimic doar cele doua fise, stie cineva ceva de acest model?
este modelul tipic utilizat in service la reglajul motoarelor de Opel dar asta nu te impiedica sa reglezi si alte tipuri de motoare cu el trebuie doar sa respecti procedura de service
Domiciliu: Bucuresti
"procedura de service" o gasesti in manualele specifice fiecarei masini, sau pe net, pe forumuri dedicate marcii respective etc. Ca idee, stroboscopul auto se foloseste pt reglarea avansului corect al aprinderii motorului. Acesta este exprimat in grade fata de PMS (punctul mort superios , sau in engleza TDC=top dead centre ) al cilindrului 1, si e de forma "x grade la o anumita turatie". Se cupleaza stroboscopul, si se regleaza fie la relanti, fie la turatia "optima" de lucru a motorului, (asta depinde de procedura descrisa in manual). La unele masini se indreapta stroboscopul spre fulia motorului, altele au o gaura "de inspectie" prin care se vede volantul miscandu-se, etc. Pe aceste piese (fulie, volant sau "altceva" ) se afla marcaje care corepund acestor grade ( din nou, uita-te la manualul masinii, depinde in functie de marca si model ) . Pt. reglaj, in timp ce o persoana de ajutor tine motorul al valoarea recomandata a turatiei, se roteste delcoul, dupa caz stanga sau dreapta, pana cand semnele (iluminate de stroboscop) se aliniaza cfm. manualului.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] şi 14 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum