Forumul electronistilor

Forum de Electronica. Singura sursa de informatii in electronica, de la electronisti pentru electronisti.
 FAQ •  Înregistrare •  Autentificare 
Acum este Joi Sep 09, 2010 11:33 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Pompa apa
MesajScris: Lun Noi 16, 2009 10:04 pm 
Neconectat
nou in bransa

Domiciliu: aleea lipscani nr 22
Salut ! Am o pompa de apa de 1 tol si jumatate , 1,1 kw putere si nu vrea sa traga apa de la 12 m adancime.Mentionez ca am 10 m pana la apa si 4 m apa in fantana.Cine poate sa ma ajute ?Cred ca este facuta sa traga apa de la maxim 8 m .

Sus
 Profil E-mail  

MITICA
Expert

Ocupatie:Somer

Ia de aici niste linkuri sponsorizate

Subiectul mesajului: Re: Pompa apa
MesajScris: Lun Noi 16, 2009 10:52 pm 
Neconectat
zice ca-i mester

biju 39 scrie:
Salut ! Am o pompa de apa de 1 tol si jumatate , 1,1 kw putere si nu vrea sa traga apa de la 12 m adancime.Mentionez ca am 10 m pana la apa si 4 m apa in fantana.Cine poate sa ma ajute ?Cred ca este facuta sa traga apa de la maxim 8 m .

1. nu am intele totusi cati metrii ai de la pompa pana la nivelul apei - 10 sau 12?

2. o pompa nu poate trage apa (absorbi) de la o adancime TEORETICA MAXIMA de 10 m, deci... no way.(principiul pompei: face vid intr-un loc iar presiunea atmosferica = 1bar (sau 10 m coloana de apa) impinge lichidul in acel loc din pompa, dupa care e refulat afara)

Solutia: cobori pompa cu cativa metrii buni in fantana, ca si pompa aia are un randament hidrostatic subunitar....

Sus

MesajScris: Mar Noi 17, 2009 10:07 pm 
Neconectat
nou in bransa

Domiciliu: aleea lipscani nr 22
Am 9,80 m pana la apa dar fantana are largime 25-30 cm . Nu pot sa cobor pompa in ea .Trebuie sa ii fac camin dar ma interesa o solutie sa cumpar un ejector sau ceva de genul asta . Sau alta varianta .Multumesc !

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 9:40 pm 
Neconectat
zice ca-i mester

biju 39 scrie:
Am 9,80 m pana la apa dar fantana are largime 25-30 cm . Nu pot sa cobor pompa in ea .Trebuie sa ii fac camin dar ma interesa o solutie sa cumpar un ejector sau ceva de genul asta . Sau alta varianta .Multumesc !

Imi pare rau dar ... legile fizicii nu te lasa :speriat
Nu ai alta solutie decat sa faci un camin la cativa metrii adancime intrucat diametrul fantanii nu iti permite sa cobori pompa mai jos.

Sus

MesajScris: Mie Noi 18, 2009 11:05 pm 
Neconectat
electronist

Domiciliu: Rm Vilcea
biju 39 scrie:

Vezi apropo de hidrofoare, un hidrofor normal nu trage decit de la max 10m insa i se pune un adaptor si trage de la 30m in detrimentul debitului bineinteles, nu stiu cum se cheama adaptorul sau principiul de functionare insa exista sigur, intreaba si tu un instalator sau la magazinele de gen.

Sus

MesajScris: Joi Noi 19, 2009 3:13 pm 
Neconectat
zice ca-i mester

Domiciliu: giurgiu
Adaptorul este de fapt ejector,si foloseste o parte din debitul de refulare ca apa de impuls pt ejector.Functie de debitull pompei/ejectorului se poate ''trage apa si de la 40 m.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Joi Feb 25, 2010 2:27 pm 
Neconectat
nou in bransa

Domiciliu: Bucuresti
mai poti incerca varianta cu o pompa sumersibila, se gasesc destule modele cat sa incapa intr-un diametru de 25 cm.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Vin Iul 16, 2010 8:50 pm 
Neconectat
nou in bransa

Domiciliu: Iasi
MARLOWE a explicat foarte bine!
Pentru adincimi mai mari de 9,8 m iti trebuie o pompa cu dublu circuit cum te sfatuia cineva mai sus! Daca esti din Bucuresti trege o fuga la DEDEMAN si cauta un AP100 care are si posibilitatea reglajului de debit.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Iul 19, 2010 9:26 am 
Neconectat
nou in bransa

Domiciliu: Bucuresti
Raspuns scurt: submersibila. Pompele cu ejector sunt o prostie pentru aplicatii casnice, doar par mai ieftine dar randamanetul e jalnic si fiabilitatea la fel.
Vezi ca sunt in targ pompe submersibile similare cu ce spui tu pe la 300 ron.

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2