de foarte multi indragit in ciuda varstei lui foarte inaintate. Cu el fac cam toate treburile de se pot face, foarte rar scot digitalul pe care îl am de ceva ani în cutia lui original? ?i zici c? e nou.
prezinta doua alimentari: una cu o banala baterie R-20 de 1 volt jumate si alta cu o alta baterie multistrat de 15 volti model sovietic care nu se gasea niciodata in magazine, fiind probabil disponibila doar pentru armata.
am si schemele de la el si am sa le postez aici cand o sa dau de ele.
M?soar? tensiuni alternative de pân? la 3kHz maxim 1000V, continue max 1000V, amperaj continuu si alternativ max 5A, intensitate sonor? (dB) cu scala de 50mA. Prezint? un aspect curios ?i anume m?surarea a dou?-trei variabile în paralel asta dac? cel ce m?soar? este electronist cu ceva ani grei de experien?? ?i ?tie c? unei valori de pe scal? îi mai corespund ?i alte valori ale altor m?rimi fizice, ob?inute prin calculul instantaneu în minte dup? legea lui Ohm, Kirkhoff, legea oscila?iei, etc. Putem aproxima vag cam cum variaz? un curent electric pulsatoriu de frecven?? mic? sau unde e vreo belea pe circuitul electric ce cauzeaz? pierderi de energie electric?.
Asear? am descoperit metoda pentru a putea folosi scala de masurat rezistente de ordinul sutelor de K si megaOhmilor ce folose?te sursa aia de 15V iar azi am f?cut rost de piesele necesare:
1 x baterie 12V tubular? model A23, 23AE, V23GA sau MN21, costa 5 lei si se gaseste cam prin toate magazinele de vand aparatura foto. se mai folose?te prin breloacele alea de descuie ma?ina. mai e un model mai sub?ire dar ?la nu e stabil din punct de vedere mecanic, alunec? din loca?.
1 x baterie 3V tip 'b?nu?' - model CR202 de-aia de se g?sesc pe pl?cile de baz?
înseriezi astea dou? plus un guguloi de staniol ?i ai 15 vol?i de-i po?i b?ga fix în gaura aialalt? mai sub?ire din mavo.
Bateria dup? placa de baz? la o m?surare aparent? î?i d? juma de volt dar dac? e presat? de cealalt? baterie ?i de guguloiu de staniol o s? î?i revin?. Capul de scal? se fixeaz? din pu?ometrul prezent pe MAVO.
care mai ?ti?i despre el pune?i aici.
între timp v? urez m?surare pl?cut? ?i f?r? stres.
later edit:
http://89.40.105.5/scheme/MAVO%2035/ is 2 documente pdf scoase dupa forumu de la softpedia. chiar acum am doua aparate de-astea pe masa la reparat.