| | | Forumul electronistilorForum de Electronica. Comunitatea electronistilor, radioamatorilor si hobby-stilor din Romania. | - | | Acum este Vin Mai 24, 2013 4:49 pm
|
| Autor |
Mesaj |
|
wangine
|
Scris: Sâm Aug 08, 2009 1:43 am |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Vin Mai 02, 2008 11:58 pm Mesaje: 275 Localitate: Curtea de Arges
Domiciliu: Str.Victoriei Nr. 30
|
Salutare Am vazut ca Strefan are facut dimerul pentru 12F675. Care dintre ele ca la mine nu vrea sa functioneze pe 675 629 nu am momentan dar vad ca la el a functionat. Eu vroiam de fapt sa fac un control de volum cu telecomanda nu dimmer dar vad ca nici dimerul nu am reusit. Daca as putea gasi ceva asemanator facut in C nu ASM.
|
|
| Sus |
|
 |
Reclama
|
|
Membru din: Totdeauna Mesaje: Multe Locatie: Reclama Domiciliu: Pe forum
|
|
Mai jos sunt niste linkuri sponzorizate de la Google.
|
|
|
mionutz
|
Scris: Dum Noi 01, 2009 12:39 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
Domiciliu: Cluj-Napoca
|
|
Salut, eu sunt din Cluj si NU am gasit la nici un magazin de componente electronice ....condensatorul ala de 0.39 uF/275 V (sau pana la valoarea de 0.47 uF/275V). Valorile cele mai apropiate au fost 0.33 uF/400 V sau 0.68 uF, daca o sa pun condensator de 0.33 uF/400 V ....o sa functioneze?
|
|
| Sus |
|
 |
|
cioarga
|
Scris: Dum Noi 01, 2009 12:48 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Mie Sep 19, 2007 6:52 pm Mesaje: 863 Localitate: cluj
|
mionutz scrie: Salut, eu sunt din Cluj si NU am gasit la nici un magazin de componente electronice ....condensatorul ala de 0.39 uF/275 V (sau pana la valoarea de 0.47 uF/275V). Valorile cele mai apropiate au fost 0.33 uF/400 V sau 0.68 uF, daca o sa pun condensator de 0.33 uF/400 V ....o sa functioneze? 
|
|
| Sus |
|
 |
|
mionutz
|
Scris: Mar Noi 10, 2009 4:46 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
|
cioarga scrie: mionutz scrie: Salut, eu sunt din Cluj si NU am gasit la nici un magazin de componente electronice ....condensatorul ala de 0.39 uF/275 V (sau pana la valoarea de 0.47 uF/275V). Valorile cele mai apropiate au fost 0.33 uF/400 V sau 0.68 uF, daca o sa pun condensator de 0.33 uF/400 V ....o sa functioneze?  in momentul in care il alimentez ... nu se intampla nimic. Nu ar trebui sa se aprinda becul ?? (l-am alimentat fara PIC , am vrut sa masor tensiunea pe pinii 1-8). In schema am pus si ledul +rezist. de 1 Kohm,iar la pushbutton am pus condensatorul de 10nF nepolarizat+rezist de 100 Ohmi. Sa elimin ledul de pe pinul 2 si condensatorul+rezist de pe pushbutton ? Triacul folosit este TIC206. (PIC-ul 12F629 --> nu l-am conectat pentru ca nu am vrut sa-l "prajesc" in cazul in care tensiunea stabilizata de zener este mai mare de 5 volti). trebuie sa fac circuitul asta pentru facultate....sper sa ma ajutati.
|
|
| Sus |
|
 |
|
adicontakt
|
Scris: Mar Noi 10, 2009 9:02 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Joi Dec 27, 2007 8:16 pm Mesaje: 2107 Localitate: tulcea
Domiciliu: in alt bloc
|
|
masoara tensiunea sa fie 5v normal ca nu se aprinde becul pt ca traicul nu e polarizat de catre pic pe poarta daca ai 5 vvolti scoate din priza baga pic-ul si alimenteaza lasa rezistenta si ledul (la mine functioneaza cu ele conectate)
_________________ cloud storage gratis 5 gb (android,iphone,PC) https://cub.by/i/01_gHpYLssyqLjDezmebrez Laptop Acer Aspire 5520G------------------------------------------------------------------------------------------------------- Vand Laptop Compaq Armada 1550 T
|
|
| Sus |
|
 |
|
mionutz
|
Scris: Mar Noi 10, 2009 10:01 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
|
|
am masurat pe pinii 1 si 8... dar tensiunea ii 0 V ...ii posibil ,dioda zener sa fie problema . conexiunile le-am verificat ,nu exista "scurt" pe placa. (l-am facut pe placa de test)
|
|
| Sus |
|
 |
|
yo6pir
|
Scris: Dum Noi 15, 2009 11:28 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
Membru din: Joi Iun 19, 2008 8:43 pm Mesaje: 693 Localitate: Târgu-Mures
Domiciliu: KN26GN
|
|
Ai procedat corect daca ai bagat montajul in priza fara MCU. Verifica mai intai sa fie tensiunea de alimentare corecta pe pinii integratului. Daca ai 5V, apoi bagi IC-ul programat in soclu si bagi montajul in priza. Trebuie sa se aprinda becul la jumatate din iluminare, din DEFAULT, daca nu atunci e problema cu triacul. Eu am incercat unul romanesc, TB10N6 si nu merge deloc. Am procurat unul original ca in schema si merge OK, (cu comentariile de rigoare, cred ca le-ai citit inainte!). Dar poti testa si asta inainte de a introduce CI-ul in soclu, atingi poarta triacului cu o surubelnita si trebuie sa clipeasca becul. Vezi ca diferite tipuri de triace au diferite tensiuni de deschidere, poate este nevoie sa schimbi valoarea rezistentei din grila de comanda. Succes, toate bune, Ovidiu.
_________________ Mergi in sat, te rogi de toti, vii acas', si faci cum poti.http://qsl.net/yo6pir/
|
|
| Sus |
|
 |
|
mionutz
|
Scris: Mar Noi 17, 2009 9:15 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
|
mersi pentru sfaturi , functioneaza perfect ! am schimbat TRIACUL.
|
|
| Sus |
|
 |
|
yo6pir
|
Scris: Mar Noi 17, 2009 9:30 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
Stai sa vezi daca il bagi in lustra din tavan, daca mai merge perfect. Asa m-am bucurat si eu cand l-am testat pe masa de lucru, dar dupa ce l-am bagat in lustra, l-am dat jos ca ma enerva ce figuri facea din te-miri-ce-cauze. Sper sa ma fi inselat, dar sa vedem la voi cum merge. Toate bune, si spor la construit! Ovidiu.
_________________ Mergi in sat, te rogi de toti, vii acas', si faci cum poti.http://qsl.net/yo6pir/
|
|
| Sus |
|
 |
|
yo6pir
|
Scris: Mar Noi 17, 2009 11:04 pm |
|
 |
| Utilizator |
 |
|
|
OK pun si eu un filtru din acela si vedem cum se comporta si la mine. Mai tinem legatura!
|
|
| Sus |
|
 |
|
mionutz
|
Scris: Lun Noi 23, 2009 11:35 pm |
|
 |
| Nou venit |
 |
|
|
Am nevoie de codul sursa din care s-a creat fisierul .hex. Am gasit pe net un program HEX EDITOR NEO care face dezasamblare . Mi-a generat fisierul .asm pe care l-am atasat,avand in vedere ca este un program trial.... oare chiar este codul sursa sau e altceva??? Daca are cineva timp sa se uite peste el as fi recunoscator. Mersi
|
|
| Sus |
|
 |