Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme pornire laptop DELL Latidude D620....


stefanpecsi

Postări Recomandate

Salut tuturor,prieteni buni!Am un laptop DELL Latitude D620,searacil oprisem,a doua zi,nu mai pornea deloc,nu incarca.L-am desfacut,am gasit sub processor,un mos,FDS 8880,ars,in scurt,linga ISL6227.Am schimbat mosul,l-am pornit,porneste,se aprind trei leduri deodata,citeva secunde,si se stinge laptopul.Am schimbat si ISL 6227,celalalt mos FDS 8880 e ok,dar acelasi lucru.De incarcat nu incarca bateria.Sa fie ceva problema inca in zona aia,s-au sa fie SMSC MEC 5004,controllerul de baza?Are cineva,va rog,ceva idei?E un laptop bun,tin la el,solid construit.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Schema n-o am,nu ma pricep la cautat nici programe,nici scheme,nici bin-uri,de aia vi l-am cerut si aia,ca m-a pus respectivul care imi scrie biosul.Eu am doar un ad-mem 01 cu care am scris citeva dumpuri numai.Pe power buton trebe sa fie 3-3,3v,care nu stiu daca e,ca butonul e pe tastatura.Acolo la intrare este 19,5v pe mosurile de intrare si atit,nici 5v,nimic in rest.

Link spre comentariu

Asta Dell-ul e al meu,celalalt cu biosul e din familie,dar eu nici la strain nu iau nimic pt.verificare,daca e reparat atunci da.E prea saraca lumea in ziua de azi.Merci,daca ai gasi schema,o sa verific tensiunile,eu totusi cred ca s-a dus SMSC MEC 5004,aia e raspunzator si de incarcare,cind s-a dus mosul 8880,de la incarcare,eu l-am lasat in priza in noaptea aia.

Link spre comentariu

@stefanpecsi: te superi degeaba. Nu e suficient sa vrei ceva, mai trebuie sa si poti. Am impresia ca vrei sa ti se dea mura-n gura. Nu se poate. E nevoie si de ceva cunostinte de electronica, limbi straine ( cel putin engleza ), multa rabdare si ceva intuitie. In 2 minute am gasit schema pentru laptopul tau. La liber. O gasesti aici: http://www.abnet.am/images/Latitude%20D620_schematics_document.pdf

Ca sa gasesti schema unei placi de baza, trebuie sa citesti modelul inscriptionat pe placa. In cazul tau, scrie undeva LA-2791. Cea mai buna sursa de informatii o gasesti pe e-bay, unde, daca cauti dupa Dell Latitude D620 motherboard, vei gasi ca placa ta este modelul mai sus mentionat. Apoi gugalesti dupa LA-2791 schematic si gasesti schema cautata.

In privinta celuilalt laptop, nu te pot ajuta. In primul rand nu imi permite regulamentul. In al doilea rand, nu am avut nevoie sa sparg vreo parola de BIOS la HP. Daca as fi nevoit sa fac asta, as cauta pe internet. Am cautat, referitor la problema ta, si am gasit multe informatii despre ce si cum se face. Un individ a conceput un program care sterge parola de administrator de BIOS. Tot el ofera gratuit acest program si instructiuni de folosire. Trebuie doar sa cauti.

In afara de cele mentionate mai sus, cand ceri ajutorul cuiva, trebuie sa o faci in asa fel incat sa inteleaga oricine exact ceea ce doresti. Nu trebuie sa lasi loc de interpretari. Stiu din surse sigure ca pe acest forum nu sunt inregistrati clarvazatori, cititori in glob de cristal, magicieni sau alte tipuri de practicanti ai fortelor paranormale. Acestea fiind spuse, te sfatuiesc sa dai cat mai multe detalii. Pe langa astea, nimeni nu este obligat sa te ajute in vreun fel. Stii vorba aia: prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet.

L.E.: Alimentatoarele pentru laptopuri Dell au o memorie interna care spune laptopului ce fel de alimentator este. Daca din diverse motive laptopul considera ca nu este conectat un alimentator corespunzator, procesul de incarcare nu se va initia.

Editat de pinky
Link spre comentariu

Nu sint suparat,e bine ce zici,si eu stiu,ca la Craiova forum,gasesti oameni saritori,ca sa te ajute,si eu pentru asta intotdeauna multumesc,puteti cauta si citi toate postarile,iar cu exprimare,mai stiu si eu o limba,maghiara,probabil de aceea mi-e mai greu.Multumesc pt.schema,o sa revin cu detalii,sper sa pot cu amindoua.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări