Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung SyncMaster 940mw


Vizitator Radu Florin (djraduku)

Postări Recomandate

Vizitator Radu Florin (djraduku)

Buna tuturor. In primul rand doresc sa precizez ca nu ma pricep la electronice complexe ( am lucrat doar cu circuite simple gen: led-uri, lanterne, alimentatoare), dar voi incerca sa fac treaba cat de bine pot. Am acest Samsung SyncMaster 940mw care pornea foarte greu cand il deschideam, asta insemnand ca nu pornea decat dupa vreo 10-20 de "chei". Ca sa clarific, odata ce il porneam din buton, acesta pornea si se oprea de 10-20 de ori pana cand reusea si pornea. Problema este ca dupa putin timp nu a mai pornit deloc. Asa ca am inceput sa caut pe net cum si ce, poate e vreo defectiune pe care o pot rezolva. Am gasit multi care aveau probleme cu niste condensatori de pe sursa asa ca m-am decis sa il desfac si sa gasesc acei condensatori care in mod evident erau pocniti, avand lichid in varf. Am luat de la General Systems - Iasi condensatorii noi, cu aceleasi specificatii(unii i-am luat mai mari, in lipsa altei alternative, fiind informat ca nu au nimic daca sunt putin mai mari), i-am montat si tadaam. Televizorul a pornit. Pentru o secunda, dupa care s-a stins, dar nu de tot. Am observat ulterior ca defapt ecranul LCD este pornit, dar nu luminat, intrucat daca priveam foarte atent pe ecran puteam vedea imaginea. Din acest stadiu nu am reusit sa il mai scot, negasind nici-o rezolvare. Asa ca am ajuns aici cu problema asta, sperand sa ma poata ajuta cineva. Va voi da informatiile de pe spatele televizorului, cat si modelul sursei, deoarece atat stiu sa va dau. Cat timp imi puteti spune daca mai aveti nevoie de alte informatii si cum sa le obtin, eu vi le voi oferi imediat. Multumesc anticipat, sper ca deranjul sa nu fie prea mare!

 

Model: 940mw

Model code: LS19DOCSS/EDC

mai este un cod mai jos: BN68-00614J-01

 

Sursa: IP-48135T BN44-00116B  -- Link: http://www.chinapowersupplies.com/power-supply-board-inverter-ip48135t-bn4400116b-for-910mps-940mw-940wg_p36424.html

 

Am inteles ca trebuie sa las o adresa de email, asa ca poftiti: raducu98@gmail.com

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Radu Florin (djraduku)

Modelul este: IP-48135T

In cazul in care este invertorul, se poate inlocui? Imi puteti da mai multe detalii? Cam cat costa unul? (si care este de pe placa, deoarece v-am spus nu prea am experienta in domeniu)Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Radu Florin (djraduku)

Va rog sa imi explicati mai detaliat, deoarece nu sunt familiar cu domeniul. Cu toate astea invat repede deci nu e problema.

Din ce am citit pana acum invertorul se afla pe placa din poza, va rog sa ma corectati daca gresesc. Lampile unde le gasesc? (apropo, nu am un inventor cu care sa testez).

Deci pana la urma imi puteti spune ce pot testa fara sa inlocuiesc nimic, daca se poate cu instructiuni simple. (Va rog sa precizati localizarea componentelor despre care vorbiti)

Aici aveti o poza cu toti condensatorii schimbati: 

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Radu Florin (djraduku)

Sa inteleg ca daca nu am aceste scule nu pot testa cu multimetrul lampile? Oricum incerc sa caut prin cunostinte sa vad daca stie careva sa ma rezolve, dar nu imi pun mari sperante in asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări