Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce firma avea aceasta sigla ?


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc mult !

 

Am cumparat mai multe lampi (ECC, EF si EL) care au aceasta sigla.

Toate au venit fara cutii, fara prospecte, fara ..... Dar sint in perfecta stare de functionare.

 

Rog moderatorul sa inchida sau sa stearga acest topic.

De ce sa-l stearga? Posibil sa mai aibe nevoie cineva de aceste informatii.Din pacate circula si se mentin multe aberatii si off-topicuri pe forum pe cand aceasta sigla nu as fi stiut niciodata a cui este.Eu va multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Multumesc mult ! Am cumparat mai multe lampi (ECC, EF si EL) care au aceasta sigla.Toate au venit fara cutii, fara prospecte, fara ..... Dar sint in perfecta stare de functionare. Rog moderatorul sa inchida sau sa stearga acest topic.

Nu este obligatoriu ca tuburile sa aiba cutii individuale,pentru uz industrial se ambalau in cutii de cite 100buc,prospecte puneau doar rusii,cei din vest puneau cel mult doar dispunerea terminalelor ,pe ambalajele individuale.
Link spre comentariu

RFT nu a fost o firma, ci o asociatie a producatorilor care fabricau componente pentru aparate de radiodifuziune si telecomunicatii in DDR. Prescurtarea RFT vine de la "Rundfunk- und Fernmelde-Technik", ce tradus inseamna "tehnica de radiodifuziune si telecomunicatii". Din acest motiv au componentele RFT diferite logo-uri, fiecare producator si-a aplicat propriul logo pe produs. RFT a fost practic un nume sub care se vindeau produsele din aceasta categorie, as compara cu trademark-ul din ziua de azi. Din grupul RFT faceau parte zeci de producatori, de asta exista multe logo-uri diferite pe produsele RFT (nu sunt doar tuburi, ci si alte componente). Tuburi au fost fabricate de patru producatori din grupul RFT.

 

Multe din firmele care apartineau de grupul RFT aveau in fata numelui firmei si prescurtarea VEB (de exemplu VEB Funkwerk), aceasta prescurtare vine de la "Volkseigener Betrieb", ce in traducere directa inseamna "intreprinderea poporului". Se poate compara cu marca "Volkswagen" la masini, ce in traducere inseamna "masina poporului".

Link spre comentariu

RFT nu a fost o firma, ci o asociatie a producatorilor ...

Interesant, nu stiam. Insa stiu ca la fel a fost si Unitra la polonezi...sub "palaria" Unitra erau mai multe firme, printre care si Tonsil, care fabrica difuzoare, care se mai fabrica si azi sub marca Tonsil.

Dar, chiar daca RFT era in fostul RDG, sa nu uitam ca tot nemti lucrau si acolo...eu initial am crezut ca era vorba de o singura firma, cu sediul impartit in mai multe locatii.

Editat de carageae
Link spre comentariu

E cam cum era la noi centrala industriei prelucrătoare de xxx pe vremuri (lemn, piele, zahăr, etc). Fabricile erau moştenite de la TFK, Valvo, Siemens, Loewe şi redenumite.

La fel au primit în dar şi polonezii vreo două fabrici cînd li s-a dat cadou Silezia germană în 1945 în schimbul părţii din est rămase la sovietici. Pe ei îi iubea Churchil.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări