Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dvd/dvb-t


Vizitator gaby nyco

Postări Recomandate

Vizitator gaby nyco

Salut! Am si eu un dvd/dvb-t portabil majestic adus din italia care functioneaza dar am o problema la cautarea canalelor tv radio. Cand intru in meniu la cautare canale tv-radio acesta cauta si la sfarsitul cautarii imi zice ca nu a fost gasit nici un canal. Am auzit de la altii ca trebuie tras in banda dar nu stiu in ce consta acest lucru si ce trebuie sa fac. Va rog di suflet sa ma ajutati daca stiti cumbse face. Va multumesc anticipat!

post-234709-0-31881500-1416935537_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator gaby nyco

Dar dumneavoastra de unde sunteti? Pentru ca vad ca habar nu aveti ce e un DVB-T. sa va dau un sfat: nu mai raspundeti la topicuri daca nu stiti exact despre ce e vorba. Multumesc Pe scurt: DVB-T permite recepționarea canalelor TV, cu o simplă antenă de camera și un televizor compatibil, la o calitate mult superioară celei analogice.Mai exact:DVB-T este un standard de emisie a semnalului TV, publicat pentru prima dată în 1997. Acest standard permite transmiterea digitală, prin aer, a canalelor TV, atât în format SD (Standard Definition), cât și HD (High Definition).Pentru recepționarea canalelor TV transmise prin DVB-T este nevoie de un televizor compatibil (căutați sigla DVB-T pe cutia echipamentului sau pe manual) sau de un echipament separat care să recepționeze semnalul DVB-T. Pentru recepționarea canalelor HD este nevoie ca tunerul sau televizorul să știe decoda semnalul HD (MPEG 4).Indiferent dacă un canal este transmis SD sau HD, fiind vorba de o transmisie digitală, aceasta este în mod tipic protejată de purici sau interferențe. Dacă semnalul este însă bruiat sau slab, transmisia digitală nu poate fi reprodusă. Cu alta cuvinte, imaginea se vede foarte bine sau nu se vede deloc.În 2009 a fost publicat un nou standard DVB-T2, ce aduce câteva îmbunătățiri majore acestui standard. DVB-T rămâne însă mai răspândit decât DVB-T2, în special deoarece a fost adoptat foarte bine de către producătorii de echipamente de recepție TVPentru mai multe detalii despre DVB-T2 și o comparație între cele două standarde faceți click aici.În România, se transmite “experimental”, doar în București și în Sibiu un număr de canale folosind acest standard. Pentru o listă a canalelor transmise în acest moment în Româania faceți click aici.

Link spre comentariu

Atuci încearcă cu o antena cu amplificare pusa cat mai sus.in anglia eu receptionam cu antena de camera cu amplificare pusa pe marginea geamului.am adus tv-uri cu tuner digital teestru dar tot pe analog cablu le folosesc ca nu este semnal in bz.teoretic din ianuarie 2014 trebuia introdus acest sistem in toata tara dar sunt interese financiare prea mari adică firmele de cablu se tem ca isi vor pierde clientii.

Link spre comentariu
Vizitator gaby nyco

Multumesc. Voi incerca cu o alta antena mai buna si sa sper ca va functiona. Acest tip se semnal cred ca ar fi fost bine daca era in toata tara pentru ca e superior celui analog dar pana la urma cred ca va fi transmis in toata tara. Va multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu

De la 18 iunie 2015 transmisia analogică va fi sistată, e termenul limita impus de UE. Peste 7 luni va exista numai DVB-T2 in RO.

Receptia DVB-T necesita o anumită orientare a antenei, am fost surprins să constat aceasta, daca sunteti chiar intre lobii câmpului emis din Herestrău, liniste si intuneric.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări