Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor si sfaturi pentru controlul temperaturii


Vizitator Mihai Merca

Postări Recomandate

Vizitator Mihai Merca

Am inteles, Multumesc Fulgerik

 

Multumesc Jacobs

Fulgerik imi poti spune te rog de unde pot achizitiona un controller ca al tau?

Sau imi poti recomanda unul similar? Nu as investi foarte mult in el, asa ca nu tre sa fie super profesional

Link spre comentariu

Căuta la Tehnoelectric.ro sau alte firme. Cred ca te costa undeva la 100 lei cu sonda cu tot. Intr-un magazin din Pitești este chiar mai ieftin. Sonda trebuie montata cat mai sus si in curentul de aer, eventual trebuie analizat putin care va fi distribuția curenților de aer in cazul opriri ventilatorului.

Link spre comentariu

Unul simplu cu dublu afisaj, pentru valoarea setata si pentru valoarea masurata.http://www.tehnoelectric.ro/produse/ap_1365_controler_de_temperatura_industrial_cu_afisaj_digital_400_grade_celsiusSonda trebuie amplasata astfel incat in cazul blocarii ventilatorului sa poata realiza reglarea pe baza convectiei naturale. Adica in zona cea mai inalta pentru a preveni supraincalzirea din cauza masurari in zona rece.

Editat de Fulgerik
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Mihai Merca

CINE MA POATE AJUTA PUTIN LA LEGAREA INTRE ELE A COMPONENTELOR?

 

AM DESEN (ELEMENTAR) CU COMPONENTELE SI AS AVEA NEVOIE DE AJUTOR SA MI SE ARATE IN SPECIAL LA CONTROLERUL DE TEMPERATURA SI CEL DE TIMP CUM POT FI LEGATE TOATE INTR-UN CIRCUIT.

 

VA ROG MESAJ CEL CARE SE OFERA.

 

MULTUMESC

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

CINE MA POATE AJUTA PUTIN LA LEGAREA INTRE ELE A COMPONENTELOR? AM DESEN (ELEMENTAR) CU COMPONENTELE SI AS AVEA NEVOIE DE AJUTOR SA MI SE ARATE IN SPECIAL LA CONTROLERUL DE TEMPERATURA SI CEL DE TIMP CUM POT FI LEGATE TOATE INTR-UN CIRCUIT. VA ROG MESAJ CEL CARE SE OFERA. MULTUMESC

Ce ajutor doresti? Ce componente ai?
Link spre comentariu

Daca este vorba despre un uscator treaba este ceva mai complexa. In primul rand trebuie de stabilit temperatura maxima, daca e vorba de fructe, temperatura maxima ar trebui sa nu depaseasaca 60 de grade Celssis, la 75 de grade incepe degradarea vitaminei C. Viteza de uscare trebuie sa fie cat mai mare pt ca la cresterea temperaturii, chiar si la temperatura camerei sunt enzime care produc degradari ale vitaminelor, pe langa vitamina C mai exista si altele, deshidratarea este o metoda foarte buna de conservare prin cresterea concentratiei de zahar (glucoza, fructoza sau zaharoza). Acsti parametri sunt in stransa legatura cu umiditatea aerului atmosferic si cu viteza de circulatie a aerului din uscator. Calculul nu este simplu, pt economie de energie (care este foarte importanta) de face un by pass prin care se recircula o parte din aerul din uscator. Uscatorul trebuie sa aiba tavile dispuse in niste "fumuri" fiindca e un uscator in suprafatza. Pt calcul trebuie sa stim umiditatea fructelor, cantitatea de fructe ce trebuie uscata umiditatea fructelor la final. Toate aceste calcule se fac prin interpretarea diagramei i-x a uscarii, un inginer chimist sau chimist-alimentar, termotehnist sau frigotehnist stie despre ce vorbesc.Daca fructele permit (cum sunt macesele, atunci se poate face uscare in pat fluidizat. Sub plasele pe care se pu fructele trebuie niste tavi pentru ca picura zeama din ele datorita strangerii suprafetei tegumentului si a dilatarii lichidului intr-un ritm mai alert decat evaporarea si astfel se umecteaza fructele de la nivelele inferioare. Cele mai eficiente uscatoare de fructe sunt cele cu banda in contracurent dar in regim de amator.

Numai dupa ce se vor stabili parametrii de debit si temperatura se va putea proiecta un uscator eficient. Reglarea si mentinerea temperaturii este cea mai mica problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări