Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplificator karaoke XS-PA240 - defect


Vizitator dieteticul

Postări Recomandate

Vizitator dieteticul

Am amplificatorul din titlu.

 

Manifestare: sunetul generat in difuzoare foarte mic ca volum, se aude foarte incet, ca sursa de sunet input si microfon, la ambele se manifesta la fel. 

 

Ce am constatat: un tranzistor D669 se incinge puternic, langa el am 2N5401, la fel se incinge. I-am masurat, sunt ok, i-am inlocuit, aceleasi simptome. 

 

Am marcat cu rosu cei doi tr in poza 1. Cand deconectez partea frontala cu preamplificarea de la placa, mufa marcata cu albastru, nu se mai incalzesc cei doi tr. 

 

In poza 2, am marcat cu rosu ce banuiesc eu sa fie problema, un procesor digital de sunet: T62M0002A. Am verificat pe cele doua placi diodele z si tranzistorii, sunt ok. 

 

Astept ceva pareri. Multumesc. 

Poza 2. 

Poza 2

post-237118-0-65555900-1412179174_thumb.jpg

post-237118-0-33543200-1412179403_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dieteticul

Am rezolvat pana la urma problema. Condensatorii de 3300u/50v la prima masurare afara din circuit indicau valorile corecte la toti 4, fiecare l-am masurat de cel putin 4 ori. Dupa mai multe sapaturi am decis sa-i masor din nou, surpriza, unul incepea sa faca figuri, cand nu era detectat de capacimetru, cand era over limit, cand in scurt. Ce vrei, nichidon, arata de parca sunt luati de la gunoi. I-am schmbat pe toti cu Yageo si porcaria functioneaza in parametri normali. 

 

Ce am observat dupa remediere, cei 2 tranzistori in continuare sunt fierbinti, probabil asa lucreaza, nu am experienta in amplificatoare si nici nu am mai studiat problema in profunzime. Finalii dupa circa 30 min. de utilizare intensa abia se incalzesc un pic, cea ce cred ca este un lucru bun, avand in vedere racirea activa. 

 

Se poate inchide, multumesc. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări