Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cea mai buna electronica pentru imprimanta 3d


Badman

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

SanguinololuCompacta, ieftina de realizat. Nu suporta multi-extruder, avand doar 4 drivere XYZE. Orice extensie gen termocupla, LCD, Keypad, etc. necesita tot felul de artificii.RAMPSIeftin de realizat shield-ul, daca ai rabdare cu SMD-urile.Merita doar daca ai deja un Arduino 2560, peste care sa pui shield-ul RAMPS. Suporta dual extruder avand 5 drivere XYZE0E1. Orice extensie gen termocupla, LCD, Keypad, etc. necesita tot felul de artificii.MinitronicsEchivalentul lui Sanguinololu in mare, doar ca vine deja cu drivere DRV8825 pre-lipte pe placa.MegatronicsCam cea mai completa, dar daca nu ii folosesti functiile, adica multi-extruder/LCD/Keypad/termocupla/etc. nu se justifica.Mai sunt diverse variante cum ar fi Gen7 (open source si usor de realizat), sau Smoothie (32 bits), etc.Problema e ca ma indoiesc ca te vei atasa de domeniul asta - daca iti place metalul, greu de crezut ca o sa iti bati capul cu plasticul. Asadar cea mai ieftina pe care o gasesti va fi suficient de buna pentru a iti satisface curiozitatea, un Sanguinololu putand sa printeze la fel de bine ca un Megatronics. Daca ai timp si rabdare fa-ti un Gen7, daca ai un Arduino 2560 fa-ti un RAMPS, daca nu ia-ti un Sanguinololu.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ldanut

Mie RAMPS mi s-a parut cea mai potrivita ca punct de start. Are un pret bun, se pot atasa un SD si un LCD care mi se par foarte utile si fiind impartita in mai multe pcb-uri este si mai usor de depanat o problema.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Administratori

Am vazut-o si asta pe net dar nu e cu nimic mai rasarita ca un minitronix daca nu folosesti toate extensiile. Am ajuns la concluzia ca minitronix este cea mai ieftina  si buna optiune pentru o imprimanta normala 3d, nu ai nevoie de nustiuce facilitati si extensii.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator ldanut

Cea mai ieftina si solida solutie pentru o imprimanta carteziana cu 5 motoare ramane RAMPS + Arduino Mega 2560 + LCD + Driver A4988. Sunt variatii pe acealasi chip Atmel care mai adauga o sonda K sau FET-uri mai puternice pentru patul incalzit dar au si pretul de doua trei ori mai mare.

 

Daca se doreste o imprimanta delta atunci se poate merge pe o varianta mai puternica gen Azteeg X5 pe 32 de biti sau smothieboard.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări