Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptopuri- defecte de la frig.


Postări Recomandate

Salut.

Am cateva laptopuri care s-au defectat in urma pornirii imediate de la frig la cald(condens).Toate prezinta acelasi simptom pornesc luminile (ledurile de start) si nimic alceva ,nici ventilatoarele ,hdd, display toate nemiscate.

Am schimbat ramii, procesoru nimic nu se incinge in urma catorva masuratori la toate le lipsesc tensiunea de alimentare a procesorului venita din cele 8 integrate( mosfeturi ce sunt care seamana cu mem. 24 c smd)

Pe acele integrate am o tensiune de 12-19 vcc dar nu scoate .Am verificat bobine ,sigurante smd nu am gasit nimic intrerupt,ceva nu da drumu la start .

De aceia va rog daca stiti ce se duce in aceste cazuri sa stiu daca se merita sa  mai insist cu reparatul lor sau le fac de piese(au toate 6-7  ani Pakard bell,fujitsu siemens amilo,toshiba satelite si un acer) toate cu acelasi defect ..

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da intradevar sunt depasite tehnic vorbind dar mult mai rezistente si bine finisate decat junghiurile astea noi care se strica ca-l rasucesti de doua ori in sus mai si costa enorm pentru NOI.

De aceia am intrebat  daca sie cineva care a reparat aceste tipuri de defecte ce se duc mai des (cipul video ,tensiune lipsa etc.) se gasesc scheme ceva pentru acestea ,restul cunosc si eu.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Si desktopurile brand patesc lafel dupa o vreme si nu am putut detecta nici cauza nici defectul. Pornesc, urla ventilatoarele dar semnal extern nimic fara sa stea in frig fara sa umble cineva in ele.

Adevarul este ca ciclul de viata al unui laptop e cam 4-5 ani precum tableturile, apoi devine nefolosibil. Poti doar ca specialist sau expert sa-l mai folosesti cu diverse improvizatii ale softurilor

Link spre comentariu

Pune-i o placa de diagnoza si vezi unde se opreste secventa de boot. De obicei se cam impiedica de/prin chipset (cel mai des) sau prin bios (ceva mai rar).

De reparat nu se repara pentru ca ar iesi scump reparatia (dai 200 de lei pentru un reball la northbridge sau dai 170 lei pe alta placa noua?)......

Link spre comentariu

Nu prea vad cum l-ar ajuta o placa de diagnoza daca procesorul nu e alimentat,e ca si cum nu ar fi,nici o secventa,instructiune nu e executata.Poate doar sa vada daca sunt ceva tensiuni prezente,PCI clock si reset asta in cel mai fericit caz si depinde de placa de diagnoza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări