Jump to content


Photo

Texas Instruments CC3x00


  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 04 July 2014 - 03:45 PM

Texas Instruments urmeaza sa lanseze noile module CC3100/CC3200 urmasele lui CC3000.

 

http://www.ti.com/product/cc3200

 

Acestea sunt CI wireless ce au implementata stiva TCP/IP hardware cu suport HTTP/SSL si multe altele. Diferenta fiind ca CC3200 este un CC3100 + ARM Cortex M4 (80 MHz, 256 KB SRAM, ADC, etc.).

Am citit ca se vor vinde cu 5-7$/buc la 1000 bucati.

Avantajele ar fi: costul redus (fata de alte solutii comparabile - probabil cel mai ieftin la ora actuala), un singur CI + flash extern (nu mai e nevoie de alt microcontroller pentru CC3200), consum redus (<1mA, conectat in idle), suporta 802.11b/g/n, stiva implementata hardware (poate fi cu 2 taisuri dar simplifica foarte mult codul aplicatiei), multitudinea de protocoale si functionalitati suportate.

Dezavantaje: nu vad nici unul serios inca.

 

Ma gandeam sa proiectez un modul breakout simplu CC3200 + antena + flash + pasive, pentru a-l folosi la un sistem de home automation.

 

Ce parere aveti? Le-a testat cineva?


Edited by godFather89, 04 July 2014 - 03:49 PM.


Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#2 OFFLINE   simmy

simmy

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 578 posts
  • Locatie:Galati

Posted 05 July 2014 - 03:35 AM

Eu deja mi-am comandat http://www.ti.com/tool/cc3200-launchxl . Poate pe viitor o sa apara si o varianta pe 2.4 si 5GHz.
Singurul dezavantaj ar putea fi (sper sa nu fie) suport foarte prost din parte TI-ului.
Poti sa proiectezi un breakout cu CC3200, dar probabil abia peste 6-8 luni vei gasi de cumparat integratele. Eu acum ceva timp am cumparat launchpad-uri cu TM4C123* (LM4F se numeau in versiune de silicon experimental) pentru a lipi integratele pe PCB-urile mele.
TM4C129* nici ca sample nu este available acum, desi sunt placi de dezvoltare cu el de ceva timp.
 



#3 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 05 July 2014 - 06:32 PM

De unde ai comandat? M-am uitat si eu si numai la Mouser am vazut ca il aveau in stoc dar mi se pare prea scump transportul.

Te astept(am) cu impresii cand apuci sa te "joci" cu el.

CC3000 s-a bucurat de un succes destul de mare. Chiar si cu toate bug-urile de care dispune...



#4 OFFLINE   simmy

simmy

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 578 posts
  • Locatie:Galati

Posted 05 July 2014 - 08:29 PM

Am comandat de la TI, nu este pe stoc, probabil in 1-2 saptamani vor trimite placa.
Inca nu m-am uitat ce ofera ca software, dar sper sa fie ca stellarisware/tivaware. (Makefile-uri, gcc, etc.)

#5 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 05 July 2014 - 11:11 PM

Ai idee cat e transportul de la TI?

Cred ca au ceva IDE bazat pe eclipse + GCC dar nu stiu sigur ca nici eu nu am verificat inca.



#6 OFFLINE   simmy

simmy

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 578 posts
  • Locatie:Galati

Posted 06 July 2014 - 02:40 AM

Transportul este gratis la Launchpad-uri si alte placi de dezvoltare. Iti ajunge prin curier acasa, cu vama gata facuta.

CCS-ul sub Linux cred ca este bazat pe eclipse, dar nu imi place deloc, arata total diferit (in sensul rau) fata de cel de Windows, plus ca nu toate "jtag-urile" sunt suportate.

Eu mai lucrez cu Cortex R4, RM48L952, nici o sansa sa faci ceva cu el in afara Windows-ului. O chestie amuzanta, in cutia asta http://www.ti.com/to...earch=Search-EN primesti un DVD cu Code Composer Studio. In cazul meu, versiunea de pe DVD nu era compatibila cu microcontroller-ul de pe placa, era compatibila cu RM48L950 iar pe placa era lipit RM48L952.  "Start developing on the Hercules platform quickly and easily" :95



#7 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 07 July 2014 - 09:03 AM

Trebuie sa faci comanda pe firma (la TI)? Ca am vazut ca sunt campuri obligatorii despre "Company".


Edited by godFather89, 07 July 2014 - 09:03 AM.


#8 OFFLINE   moro

moro

    Membru avansat

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 1,027 posts

Posted 10 July 2014 - 03:57 PM

da. iti trebuie o adresa de firma. numele firmei trebuie sa corespunda cu domeniul mailului

#9 OFFLINE   simmy

simmy

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 578 posts
  • Locatie:Galati

Posted 10 July 2014 - 09:11 PM

Poti sa scrii foarte bine "NONE" in dreptul companiei si adresa personala si iti trimit ce vrei sa cumperi. Sample-uri s-ar putea sa nu obtii, dar daca cumperi nu e problema.



#10 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 11 July 2014 - 09:56 AM

Si sample-uri (gratis) iti trimit doar daca pun numele companiei, adresa si adresa de e-mail cu domeniul de la firma?

Ce convenabil... Poate o sa incerc.

 

Pana la urma am facut si eu o comanda de 2 placi de evaluare pentru CC3200. Am pus adresa firmei si toate cele.


Edited by godFather89, 11 July 2014 - 10:06 AM.


#11 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 12 July 2014 - 09:41 AM

Pfff, est. ship date: 4 aug 2014



#12 OFFLINE   simmy

simmy

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 578 posts
  • Locatie:Galati

Posted 12 July 2014 - 06:52 PM

La mine este 25 iulie. Sample-uri trimit doar pe firma sau facultate din cate stiu eu.



#13 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 14 July 2014 - 09:54 AM

Tu la ce vrei sa le folosesti? Numa bine, ai un avans de 2 saptamani sa descoperi si sa rezolvi posibilele probleme :)

Da, am vazut ca doar pe firma/faculta. Ideea e ca toti lucram pe undeva pe la o firma.



#14 OFFLINE   simmy

simmy

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 578 posts
  • Locatie:Galati

Posted 15 July 2014 - 04:24 AM

Nu am nici cea mai mica idee deocamdata, dar sigur ii voi gasi de lucru. Daca era dual band 2.4 si 5GHz ii gaseam imediat intrebuintare si proiectam un device cu el.

Am un avans de 2 saptamani dar sa vad ce timp liber am, am de ceva vreme devel kit cu TM4C129 (ethernet MAC+PHY integrat) de care nu m-am atins deloc.

 

Daca vrei sa il folosesti la home automation, de ce nu pui un MCU cu ethernet, si eventual POE? Oricum trebuie sa pui un cablu de alimentare, macar nu mai dai cu RF-ul in casa :rade: . Mai este si .. distanta la care functioneaza jucaria, ca vorbim de 802.11. Router-ul meu AC-66U dual band cu 3 antene de 5dBi,  care emite cu 100/200mW (asa zice el), abia am semnal in balcon. In afara balconului 0, si stau la parter.



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#15 OFFLINE   godFather89

godFather89

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 816 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 15 July 2014 - 09:42 AM

Daca vrei sa il folosesti la home automation, de ce nu pui un MCU cu ethernet, si eventual POE? Oricum trebuie sa pui un cablu de alimentare, macar nu mai dai cu RF-ul in casa :rade: . Mai este si .. distanta la care functioneaza jucaria, ca vorbim de 802.11. Router-ul meu AC-66U dual band cu 3 antene de 5dBi,  care emite cu 100/200mW (asa zice el), abia am semnal in balcon. In afara balconului 0, si stau la parter.

Pentru ca ethernet-ul are un impediment: are nevoie de fire. Cablu de alimentare nu cred ca e absolut necesar. De exemplu: un modul care are doar butoane (intrerupatoarele de iluminat) poate sa stea in sleep peste 99 % din timp (parca 4uA conform datasheet) cat timp nu este apasat nici un buton. Deci cred ca ar duce un an ce un CR2032.

Despre acoperire nu stiu inca ce sa zic. Oricum cred ca o sa am nevoie de 3-4 routere sa acopere toata casuta cu semnal decent (trebuie sa verific si asta dar banuiesc ca 2 la parter si 2 la etaj is suficiente).

Ar mai fi varianta cu WiFi P2P (WiFi Direct?) care se lauda ca nu are nevoie de routere dar nu stiu daca e suportat standardul de modulele de la TI.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users