Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparam masura condesatoare smd


Postări Recomandate

...am si eu unul...merge dar nu e vreo scula ..professionala.Ce are interesant e chestia ca poate masura diode zenner pana pe la 23v si arata valoarea acestora.Pt masurarea in montaj a componentelor  nu l_as recomanda,e bun pt sortare sau cand piesele sunt dezlipite de pe placa. 20€ nu e mult pt ce stie sa faca,costa cat 3 pakete de tzigari... :d

Un RLC meter bun sare de 350€,restul sub pretzul asta sunt facaturi ,practic ori iei unul ok  ori unul ieftin.In jur de 100€ nu gasesti nimic mai bun decat penseta asta,iar de construit...dureaza si costa poate mai mult.Daca totusi vrei sa construiesti ceva ok e super multi testerul ala de la nemtzi de pe microkontroller.net ,e si aici pe forum si chiar e ceva bun,l_am facut si eu si sunt super multzumit de el.

Link spre comentariu

In legatura cu penseta pt smd....pt a masura condensatoare  lungimea cablurilor de masura trebuie sa fie sub 20cm.O penseta din aia cu cablu de 1m am cumparat si eu dar a trebuit sa o modific altfel masoara aiurea.Practic am folosit doar partea de penseta.

Link spre comentariu

Mda.... se pare ca pe acest forum sunt foarte multi 'specialisti' unde pretul conteaza.

Daca fac o medie a opiniilor prezentate se poare ca nu este bun de nimic pentru ca este ieftin.

 

Parerea mea este ca merita sa-l cumperi daca lucrezi mult cu smd. Daca nu si daca ai deja un multimetru atunci ai nevoie doar de o penseta.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Daca vrei un aparat de masura multifunctional-supermultitester adica iti masoara 90% din componentele electronice (condensatori orice tip, rezistori, diode, tiristori, triace, quarturi, etc) ia legatura cu colegul TAXDORU - DORU STANA, il gasesti la sectiunea vanzari, pretul este super-120ron iar calitatea si finisajul sunt "jos palaria".

Cat despre formatul SMD s-au inventat lupe cu montare pe cap, lupe cu iluminare, la ce Dumnezeu sa mai ai nevoie de pensa ?!?!?!?!

Editat de cata82
Link spre comentariu
Vizitator poiu00

Ce fel de microscop ai dan_cod, si de unde ?

Iar comentariile de genul a mea e mai lunga si bentley bate mercedes adica dai de 10 ori suma in discutie dar iei calitate, pot fi sterse pls.

Iar cei care le fac poate se abtin, daca nu au nimic de spus la subiect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări