Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor ASUS f3t


Vizitator bas in cap

Postări Recomandate

Vizitator bas in cap

Salut tuturor...am primit un laptop asus f3t.Problema consta in placa de baza.Pur si simplu nu se mai aprinde de nici un fel.Se aprinde ledul de power si atat.Aveti idee de un service bun unde il pot duce,sau poate cineva de pe forum care are o placa de baza petru acest model?multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

 Combinatia  de  procesor    AMD  cu  cipset    NVIDIA     pe  video  =  probleme  chipset  video  !  Asta  la  modul  statistic  vorbind  !   Deci  reflow  (bani  putini  si  termen  scurt  de  utilizare )  sau  reball  (bani  multi  si  termen  lung  de  utilizare )  !  Parerea  mea  relativa  in  functie  de  datele  pe  care  le-ati  oferit  !    Desigur  exista  aici  pe  forum  colegi  care  se  ocupa  de  service  laptopuri   la  acest  capitol  desigur  contracost  !  

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Laptopul a ajuns la mine. L-am luat la puricat astazi si am descoperit problema - culmea, nici video, nici NB nu sunt cu buba. Am gasit MCP (southbridge) in scurt. L-am dat afara si nu mai are scurt pe placa.

 

Pe video pare ca a mai fost lucrat dar arata ok. O sa pun zilele urmatoare un alt MCP si vedem ce face.

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

A plecat astazi inapoi intr-un final. Reparat. :da

 

Mi-a mancat nervii, dar l-am rezolvat. Deci, unde ramasesem... Dupa ce am inlocuit MCP, scurtul a reaparut. L-am lasat vreo saptamana jumate pe bara pana mi-am facut din nou chef. Intr-un final am descoperit scurtul. Evident, un condensator ceramic minuscul. Pe urma placa a pornit, manifestand defectul original. Anume, se incingea NB de-l lua dracu. Pentru teste, nefiind montat in carcasa, am pus un radiator de southbridge de la o placa de desktop. Dupa cateva minute, radiatorul ajungea la 120C!! :speriat Si cica toata caldura asta trebuia disipata in tablita din palmrest si apoi in tastatura... De asemenea, laptopul pornea cand vroia el.

 

Am inlocuit si NB GO6100 cu SPP100 (acest lucru fiind posibil deoarece laptopul avea GPU dedicat), si temperaturile au devenit normale. Pentru mai multa siguranta i-am facut si subvoltare la chipseturi de la 1.27v (ar fi trebuit sa fie 1.20 conform schemei, dar pe acesta era montata o rezistenta de alta valoare pe reactia sursei) la 1.029v, si la GPU de la 1.1v la 1.0v. 

 

Laptopul functioneaza perfect in toate conditiile, l-am testat timp de 2 zile. Iata inca o reparatie imposibila in palmares. :rade:

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări