Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru apa potabila


Postări Recomandate

salut,am tot vazut reclame pentru canile de filtrare Brita, si ma gandeam sa achizitionez si eu una, mi s pare f scumpa, e o cana banala de 5lei si un cartus de filtrare care fac in jur de 1 mil, cica filtreaza cca 150 l apa, din cate am citit au fost si cazuri in care oamenii au fost nemultumiti si s-au trezit cu particole negre in apa din cauza filtrului, incep sa ma gandesc la o solutie mai generala, un sistem de filtrare direct de la chiuveta, am vaz ca sunt si filtre ce pot face pana la 3000 l , si sunt lavabile, ce parere aveti , filtrele din comert sunt sigure? adica sa nu faca mai mult rau decat bine aveti asa ceva ce imi recomandati , stiti vreau varianta romaneasca ieftin si bun :) multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

De ce vrei sa filtrezi apa de a retea?Contine impuritati(nisip,mil) sau ai constatat ca are un gust si miros nefiresc.Stiu ca apa de la retea poate sa contina impuritati,nu neaparat provenite de la statia de tratare a apei potabile.Apa este tratata cu clor pentru a distruge tot ce ar putea sa fie periculos pentru populatie.Sa nu ne amagim cu gindul ca ,clorul ar face bine omului.Nici pe departe.Impuritatile pot proveni de la lucrarile de reparatii a magistralei,cind inevitabil, apa se poate contamina cu diferite impuritati.Am auzit si eu despre canile pentru filtrarea apei.Cred ca sint niste gogorite(parerea mea). Cartusele filtrante,filtreaza apa doar de impuritati,nicidecum de ce e viu(bacterii,microbi).Cartusele filtrante lavabile sint(cred eu)cele mai economice,in sensul ca pot fi refolosite(nu stiu de cite ori). Cum am mai spus pe un alt topic, cea mai buna solutie ar fi, dezinfectarea apei cu ajutorul ozonului, care face ca apa sa nu capete gust si miros neplacut.

Link spre comentariu

Am o cana filtranta similara cu Brita si sunt multumit de prestanta ei. Sunt doua tipuri de filtre, cele normale(carbune activ, de aici si particulele negre atunci cand schimbi cartusul) care filtreaza clorul, calcarul si impuritatile mai mari, dar sunt si filtre ce se ocupa de neutralizarea nitritilor, nitratilor(mai scumpe si cu o perioada/cantitate apa mai mica de utilizare).Folosind un filtru normal sunt mari diferente intre apa de la robinet si cea filtrata. Plecand de la gustul ei(nu mai simti damful de clor) devine mult mai bun si un ceai sau o cafea facute cu apa filtrata. Ca sa nu mai zic de depunerile mai mici de calcar intr-un automat de cafea(de exemplu). Masurat, cand filtrul e nou exista o diferenta de 2-3 grade de duritate ale apei intre cea filtrata si cea de la robinet, cand trebuie schimbat ajunge la o diferenta de 1-2 grade, depinde de calitatea apei de la robinet.Marea problema e aprovizionarea cu filtre. Am schimbat mai multe formate de cani, importatorii nu sunt constanti in aprovizionare.

Link spre comentariu
Vizitator alex_polder

Eu am cumparat pentru asta un filtru de la un magazin de instalatii sanitare. A costat cam 50 de lei, ca mai luasem ceva pe langa el si nu sunt sigura daca a fost chiar 50, insa sunt multumita de el si se opbserva din gust cumva sau din densitate parca ca e mut mai usora , mai altfel... Nu sunt dispus sa dau peste 100 de lei pentru un filtru, acum. Totusi, gustul de clor se resimte foarte bine la apa de la rfetea. La noi, in blocul nostru se resimte des si e foarte neaplcut. Mi-e groaza de ce depuneri sunt pe rinichii mei... :cry:

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Filtrarea e o operatie "mecanica", unde se procedeaza la trecerea apei prin "site" sau "elemente filtrante" caracterizate printr-o anumita dimensiune a orificiilor. Desigur, un filtru e cu atat mai performant cu cat e mai "fin" (orificii mai mici). Problema e ca in aceeasi masura creste pretul si scade "parcursul" pana la colmatare. Cele mai performante filtre au "membrana de osmoza inversa", care e atat de "fina" incat opreste aproape TOT. Cautati dupa termenul "osmoza inversa" sau echivalentul englez (dar se gasesc si destule informatii si in romana). O functionare un pic diferita o are carbunele activ care are si o componenta "chimica", in sensul ca anumiti poluanti sunt "prinsi" in legaturi chimice de covalente libere ale atomilor de carbon?Legat de ce e "in rinichi", litiaza depinde surprinzator de putin de incarcatura minerala a apei!Sanatate!

Link spre comentariu

Membrana de osmoza inversa conduce intradevar la obtinere unei ape pure , dar , datorita puritatii absoarbe si elimina mineralele din corp care sunt alcaline , odata cu toxinele .Asa ca :

"Sunt doua tipuri de filtre, cele normale(carbune activ, de aici si particulele negre atunci cand schimbi cartusul) care filtreaza clorul, calcarul si impuritatile mai mari, dar sunt si filtre ce se ocupa de neutralizarea nitritilor, nitratilor(mai scumpe si cu o perioada/cantitate apa mai mica de utilizare)."

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu de aproape un an folosesc un filtru de apa fabricat in Romania, de care sunt foarte multumit. La acest filtru, fabricantul recomanda ca elementul filtrant sa fie inlocuit dupa 5000 litrii de apa, insa se poate folosi si mai mult, depinde de cat de bine este intretinut elementul filtrant. Producatorul se numeste BlueStar International (http://www.bluestar.ro/) si filtrele sunt vandute in Romania de un distribuitor (http://www.pureaquafilter.com/). Si mie mi-a fost recomandat acest filtru, la fel si eu il recomand mai departe pentru ca este un produs romanesc de calitate.

Link spre comentariu

brita era pe vremuri o firmas serioasa germana . acum nu stiu ce o mai fi . in orice caz filtrele care sa faca ceva , adica sa retina microbi/bacterii cit si clor etc , nu au o durata mare de functionare . volumul filtrat este mic . apa rezultata se foloseste numai pentru baut. alte filitre cu tesatura filtranta etc care se pot spala si tin 'jdemii' de litri nu au nici un efect pentru ce vrei tu. desii la statie apa aste tratata si teoretic nu sunt bacili in ea ,din cauza tevilor colmatate se contamineaza pe traseu. cei mai sensibili se deranjaza la stomac. asa ca cumparati un filtru serios sau apa la sticla. o varianta ar fi cu osmoza inversa dar se duc toate elementele dizolvate in apa rezultind o apa aproape distilata. scula e mai scumpa . inca o varianta este o scula pentru dezinfectat apa cu ultraviolete. are inauntru un tub special care emite pe o anumita lungine de unda la care microorganismele sunt sensibile.

Link spre comentariu

Brita e si acum prin magazine. Marea problema e ca omul vrea foarte ieftin si foarte bun. Cand e ceva de imbracat sau vreo fieratanie mai merge si cu fake-uri, insa cand e ceva de bagat in gura e greu sa te pacalesti singur.Plus ca multi zic ca daca nu au murit pana la o anumita varsta nu e necesar sa schimbe apa.

Cam toate filtrele au trei stagii, iar unul este carbune activ, care este consumabil, face legaturi chimice si nu mai poate fi spala , doar inlocuit. De aici si costurile.

Eu am avut un filtru cu carbune activ produs de o firma din Buzau, (ceva cu romaqua), mai bine de 10 ani in urma. Era extraordinar, diferenta uriasa, culoare, gust miros, tot ce vrei. Puneai apa in doua pahare, inainte si dupa si nu mai era nevoie de nici un comentariu. Am si revandut cateva intr-o vreme. Faceau 3 versiuni, una cu un cartus foarte mic care se fixa pe gura tevii, in genul canii filtrante, mic si ieftin. Era unul mai mare pentru care faceai derivatie de la teava de apa rece si avea gatul lui de lebada si robinet propriu. Il foloseai cand aveai nevoie de apa de baut, gatit, ceaiuri. Din asta am avut, am fost super multumit, dar pretul rasucea unghia in gatul multora cu toate ca nu era deloc exagerat daca te gandeai la beneficii.

Mai era modelul foarte mare, care venea sub chiuveta in serie cu alimentarea si lucra permanent. Toate aveau carbune activ si trebuia inlocuit periodic un cartus. Cu bani din pacate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mai ieftin decat ala de la Buzau eu nu am gasit in perioada aia. Vorbesc de carbune activ nu din alea cu sfoara si ceva burete.

Cel mai ieftin e sa-ti construiesti unul. Daca ai spatiu faci cateva bazine de decantare si un bazin de filtrare biologica. Sunt scheme pe internet. Unii au incercat si cu carbuni de barbecue.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihail1

 o varianta ar fi cu osmoza inversa dar se duc toate elementele dizolvate in apa rezultind o apa aproape distilata. scula e mai scumpa . inca o varianta este o scula pentru dezinfectat apa cu ultraviolete. are inauntru un tub special care emite pe o anumita lungine de unda la care microorganismele sunt sensibile.

exista si sistem de filtrare cu osmoza inversa care are in plus un cartus de remineralizare.Clar ca sunt costuri mari,dar se amortizeaza in medie cam in 2 ani

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator errorx

Cele mai bune filtre de apa sunt cele fabricate in USA de EVERPURE.

 

Am cateva filtre care sunt noi si au cap de conectere (se poate monta in cateva minute), daca sunteti interesati va rog sa ma contactati.

 

Descriere:

Reduce gustul ,mirosul de clor şi alţi contaminanţi periculosi care pot afecta negativ gustul apei sau băuturilor carbogazoase. Reduce contaminantii daunatori pentru sanatate, cum ar fi fibrele de azbest Si chisturile Cryptosporidium si Giardia.-  reduce mizeriile şi particulele mai mari de 0.5 micron.Protejează  pompele, conductele şi orificiile mici impotriva  colmatarii, coroziunii şi uzurii abraziva.Înlocuire sanitară a cartuşului este simplă, rapidă şi curată.BacteriostaticReduce chisturileReduce Gustul şi mirosul, particulele >0.5 micron

 

Clor 90÷95%;· Elemente radioactive 96÷98%;· Ca si Mg 94÷99%;· Cianuri 86÷92%· Nitriti si nitrati 92÷9583%;· Hidrocarburi > 98%;· Metale grele > 97%;· Sulfati 96÷98%;· Pesticide 96÷98%;

Link spre comentariu

Asta din urmă ,,miroase,, rău a reclamă. Cum se face că prima postare a unui user indică fără drept de apel că cele mai bune filtre sunt cele din USA, ........

Și că ,,dacă sunteți interesați, mă puteți contacta....  eu zic să postați la Bazar, este secțiunea dedicată.  Există și filtre românești excelente,  premiate la saloane internaționale, se poate ușor afla numele producătorilor...

Link spre comentariu

Cele mai bune filtre de apa sunt cele fabricate in USA de EVERPURE.

[...]

Descriere:

Reduce gustul ,mirosul de clor şi alţi contaminanţi periculosi care pot afecta negativ gustul apei sau băuturilor carbogazoase.

 Reduce contaminantii daunatori pentru sanatate, cum ar fi fibrele de azbest Si chisturile Cryptosporidium si Giardia.

-  reduce mizeriile şi particulele mai mari de 0.5 micron.

Protejează  pompele, conductele şi orificiile mici impotriva  colmatarii, coroziunii şi uzurii abraziva.

Înlocuire sanitară a cartuşului este simplă, rapidă şi curată.

[...]

 

Eu sustin ca filtrul mentionat de mine mai sus, care este fabricat in Romania, este mai bun. Filtrul de care vorbesc opreste bacterii si particule mai mari de 0,2 microni si elementul filtrant poate fi curatat de multe ori, nu trebuie inlocuit direct. :wretre

 

Ca sa fim sinceri, orice filtru este mai bun decat nimic, dar nu este corect sa spunem ca un anumit filtru este cel mai bun. Tot timpul exista un filtru si mai bun, totul depinde de cati bani este dispus cumparatorul sa investeasca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări