Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu temporizator cu impuls


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti folosi un astfel de temporizator, timpul de actionare se regleaza din rezistorul R2, o valoare mai mare da un timp mai mare.Releul trebuie sa aiba o rezistenta de minim 400 Ohmi, preferabil mai mare. Daca se foloseste un releu cu rezistenta mica, se pune un tranzistor care sa comande releul.

post-21106-139829769425_thumb.gif

Link spre comentariu

...care la un impuls foarte scurt sa se atraga...

De vreme ce se pune conditia unui impuls foarte scurt, care sa declanseze temporizarea, schema postata nu corespunde cerintei, trebuind putin modificata, in sensul adaugarii la intrare a unui circuit de derivare (de exemplu). Adica, daca degetul sta ceva mai mult timp pe buton, ori acesta se blocheaza mecanic, nu mai poate fi vorba de "impuls foarte scurt".
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Buna, Doresc sa construiesc ceva similar , dar care sa actioneze cam 10 sec si butonul v-a sta apasat . ce parere aveti ? Este ok schema ? In loc de intrerpator , vreau sa pun un microintrerupator cu tija .Ideea e sa imi decupleze dupa 10 sec de la apasarea butonilui si sa reia acrivitatea dupa ce se opresete intrerupatorul.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator marcuadrian

salut baieti, nu am prea mari cunostinte in electronica , am nevoie sa fac si eu un montaj cu actionare pe impuls la pornire , actionare pe impuls la oprire atata tot, la masina playerul dedicat nu scoate remote pentru amplificator , vreau sa pun pe un buton din bord (sport) care oricum nu imi e de folos ca nu am modulul sa faca treaba pt sport, si este decat cu impuls , deci vreau cand apas pe el odata sa cupleze statia iar cand mai apas inca odata sa se opreasca cu un releu cu 5 picioare pot sa fac sa cuplez da nu mai poti sa si decuplezi tot cu actionarea la impuls , va rog daca ma puteti ajuta cu o schema ceva , a-r fi mai bine pe un tranzistor ceva  daca s-ar putea sa-l fac sa se si opreasca pe iesire dupa 3 ore asa in caz ca uit pornita statia sa nu imi consume bateria , multumesc frumos

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări