Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

durere mare in acvariu


nicul

Postări Recomandate

Am un peste frumusel, fan-tail, care a inceput sa inoate cu burta in sus.Mai pot face ceva ?Cred ca vezica natatoare e in neregula. exista vreo pastila, vreun tratament, ceva ?Am dat un tratament all-in-one cu lifeguard de la jungle acum doua saptamani , dar se pare ca nu a ajutat. Sunt niste pastile premasurate cu ingredient activ cloro-tetrametil-imidazolidinon.Ceva pareri?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cumpar apa plata foarte buna , beau si eu din aia. Nu pun de la robinet. Aproape ca m-au exasperat, cam in fiecare luna (max la doua luni) le dau cate un tratament, nu se mai stabilizeaza acvariul ever.Masor si apa la 5 chestii: nitriti, nitrati, duritate, alcalinitate si pH, totul e corect. Nu verific de paraziti si bacterii.Azi am mai luat niste prafuri cu ingredient activ nitrofurazon. Bun cica la infectii bacteriene. Si scump pe deasupra. Tratamentul e de 4 zile si doua schimbari 25% de apa. Cred ca dupa asta ma las pagubas si-mi fac o gradina de cactusi.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cred ca dupa asta ma las pagubas si-mi fac o gradina de cactusi.

Si astia se usuca :da ,cred ca nu ai nimerit tratamentul,personal am pesti vivipari comuni la care schimb apa (50%) cu apa de la robinet de 4 ani si acvariul este stabil,acum mai mor si la mine dar cred ca de batranete :da sau fiind destui de multi cred ca nu prea bag de seama.Apa o schimb la o luna,in rest o complectez cand se mai evapora,de aspirat substratul nu o fac niciodata,am un filtru intern(care al curat odata cu schimbul de apa) si unul extern(care este curatat cam la 2 ani ) ,doar curat geamurile cand schimb apa si mai tund plantele.

post-32747-139829771785_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pestii sunt stresati de schimbari, in asa masura incat pot sa moara din asta.

 

Apa pentru acvariu poate sa fie foarte bine cea comuna, de la robinet, lasata 24 ore pentru a elimina urmele de tratament chimic.

Sa masori duritatea? - tichie de margaritar, chiar si un neon care vrea apa cu duritate redusa nu va muri in apa dura.

Nitriti/nitrati - prezena lor este din metabolism, nu ai de ce sa-i masori daca acvariul este populat "normal" si are plante care sa recicleze azotul, merge in circuit inchis.

pH sau aciditate/alcalinitate (acelas lucru...!) - la specii "normale" apa de robinet e OK si nu prea exista motive ca pHul sa se schimbe daca acvariul nu e suprapopulat.

Tratamente lunare??? - probabil ca asa ii omori, nu ai ce sa tratezi daca nu introduci patogeni in mediu, unele substante se acumuleaza si devin toxice...

 

Deci, ce iti sugerez: amenajeaza acvariul cu substrat si plante (cat mai multe plante), umple-l cu apa robinet si lasa-l sa se stabilizeze cat mai mult, insa cu lumina functionala sa nu se dezvolte patogeni.

Populeaza-l cu pesti care sa nu aiba un metabolism care sa dezechilibreze sistemul (este un sistem inchis) - deci cat se poate mai putini si mai mici, similar si pentru alte animale (melci...)

Ulterior umbla la el cat mai rar.

Pesti, plante si evident hrana din surse corecte - nu ai patogeni - nu faci nici un tratament.

 

Exemplu:

Eu am un mic acvariu acum (este pentru fiul meu) la care nu umblu decat de 2 ori pe an ca sa-l curat si sa schimb apa, in rest doar completez evaporatia. Deci nu schimb apa in rest deloc

Fara filtru si aeratie ca am plante multe si iluminare facuta de mine cu LEDuri. Este foarte bine echilibrat, nu imi mor pesti decat de batranete.

Nu fac nici un tratament.

Nici macar nu il incalzesc, temperatura este corecta pentru speciile mele.

Ca cifre: 6 neoni + 1 conconius (doar) + cativa melci mici. Multe plante. Volum numai 30 litri. Iluminare Led, numai 3W efectiv insa leduri foarte bune (randament, CRI) puse si printr-un temporizator care deschide lumina in 2 reprize, total 8 ore pe zi.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am aplicat sfaturile in versiunea unificata. Schimbat apa 25% mai des de o luna , filtru cu carbon activ, plante, lumina mai multa. Algele pe geam sunt verzi acum , nu maro, le curat, testele nitriti , nitrati, amonia sunt super. Am adaugat Nutrafin cycle periodic, am mai pus si sare pentru acvarii o data sau de doua ori.

Pe scurt, dupa o perioada in care ma bucuram ca totul e bine, acvariul parea bine ciclat, am observat chiar ca au aparut niste melci spiralati foarte mici , cu cochilie, nu stiu de unde , ca apa e de baut de izvor, deci doua luni de fericire si vaz ca singurul peste mare pe care-l mai am da semne nasoale.

A slabit masiv de si-a schimbat profilul, pare a avea septicemie hemoragica, sta pe jos apatic.

Iar am trecut la Furadan, se duce naibii tot ciclul si cred ca e doar o masura disperata, care nu va duce la ceva rezultate pozitive. Totusi nu m-a lasat inima sa-l scot, sa-l flushez si sa caut altul. 

Ma las de acvaristica ca ma consuma prea mult emotional.

 

Singura chestie cu care nu ma impac e ca bulele de aer de la aerator antreneaza stropi de apa care se opresc pe interiorul capacului. Ala e ud mereu si cred ca acolo se dezvolta bacterii aiurea. In rest nu miroase absolut deloc, apa clara, curata, fara miros sau suspensi, azi am descoperit melcisori cat bobul de mazare.

Link spre comentariu

 

 

Singura chestie cu care nu ma impac e ca bulele de aer de la aerator antreneaza stropi de apa care se opresc pe interiorul capacului. Ala e ud mereu si cred ca acolo se dezvolta bacterii aiurea. In rest nu miroase absolut deloc, apa clara, curata, fara miros sau suspensi, azi am descoperit melcisori cat bobul de mazare.

Se poate si fara aierare cu bule faci o oxigenare a apei prin valurire si scapi de stropi.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Apa trebuie schimbata cam 25% pe saptamana cu apa fara clor (tinuta in galeata fara capac), depinde de zona, daca pun mult clor cei de la regia de apa trebuie tinuta o saptamana sa iasa tot clorul...Apoi pestii hraniti moderat, maxim o data pe zi...si sa nu fie prea multi pesti in raport cu bazinul. Ideal ar fi ceva plante naturale care sa mai scada valoarea nitratilor si in acelasi timp sa reduca si stresul pestilor (se simt mai in siguranta daca au si plante in acvariu). Eu va recomand sa uitati de chimicale si sa stabilizati bazinul asa cum v-am spus. Va pun si o poza cu bazinul meu in care n-am pus decat o data niste albastru de metil acum 4 ani (cand eram la inceput)...dar de atunci n-am mai folosit chimicale din astea. Este o pasiune frumoasa dar si dificila in acelasi timp. Deci nu uitati: schimburi saptamanale, pesti putini/hraniti moderat, filtrare de calitate si plante cat mai multe. Substratul nu se fierbe niciodata!

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Planta principala este utricularia graminifolia, mai am si un pic de marsilea hirsuta. Am butelie de CO2 de 10 l si mai suplimentez cu carbon lichid (easycarbo) doza recomandata. Mai am separat si CO2 DIY (metoda cu zahar si drojdie)...am folosit cativa ani metoda asta si nu mai reusesc sa ma las de ea... :rade:

Link spre comentariu

Cat sunt de mari tetra, in centimetri, ?

 

Acum am ramas numai cu pesti mici, care imi par doar stupizi. Trebuie sa caut o specie mai interesanta si sa pun mai multi de acelasi fel. Acum am doi neoni, unul albastru si unul negru care nu se inteleg intre ei, doi gupi cu cozi foarte frumoase, dar cu niste ochi minusculi si urati si doi danio spalaciti la care daca nu-mi zicea un user ca se mai cheama zebre nici nu observam dungutele verticale. Pe la 2 cm poate 2,5 nu-s deloc interesanti, poate danio sa zic ca-s mai veseli.

Am plante care cresc ca proastele numai in sus, si trebuie sa le tai ca obtureaza lumina cand ies din apa si stau late la suprafata

Editat de nicul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări