Jump to content


Photo

cuptor cu microunde defect.


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#31 OFFLINE   Cristi Andriescu

Cristi Andriescu

    bogdan 1980

  • Membri
  • Pip
  • 6 posts
  • Locatie:letcani-Iasi

Posted 03 April 2015 - 09:23 PM

 

am un cuptor LG de un an si l-am folosit doar de 8 ..10 ori dar nu mai vrea sa incalzeasca, dioda e buna magnrtronul e bun  verificat pe alt cuptor si merge dar nu incalzeste



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#32 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,215 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 03 April 2015 - 09:33 PM

Ești 100% sigur de diodă ? Are cumva și a doua diodă (TVS) în paralel cu condensatorul de filtraj ? Are siguranță fuzibilă pe înaltă tensiune ?  Dar transformatorul cum se prezintă ?  Ai verificat dacă traful de înaltă tensiune primește 220V în primar ?  Uneori din cauza contactelor de protecție din ușă nu ajunge tensiunea de rețea în primar. Vezi că trebuie să aibă schema pe interiorul carcasei demontabile. 



#33 OFFLINE   aniel

aniel

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 44 posts
  • Locatie:Corabia/Olt/Buftea

Posted 21 April 2015 - 11:42 AM

Am si eu o problema cu un cuptor care functoneaza intermitent.Dupa mai multe opriri si porniri,cuptorul nu mai incalzeste.Primeste comanda de pornire si ceva ii taie alimentarea trafului cand magnetronul incepe sa bazaie o fractiune de secunda(asemanator unui traf de sudura cand lipesti electrodul),daca ii scot papucii de la magnetron,traful se alimenteaza,cand ii pin la loc iarasi porneste.
Daca il dau la putere mica 20/30 la 4/5... minute,face acelasi lucru cand fsce pauza de lucru,porneste de cateva ori si pe urma doar bazaie o frac de secunda si nu se mai alimenteaza traful.
Sa fie problema de la magnetron,cu aparatul de masura are o rezistenta de 1 k,si la masurarea pe buzer bazaie. Manetron 2M219K 940 china

#34 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,215 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 21 April 2015 - 12:11 PM

Vezi mai înainte cum arată pe interior ghidul de undă și fereastra de mică. Scoate magnetronul afară și vezi cum arată capătul tubului de cupru, dacă are urme de arsură, s-au produs descărcări în ghidul de undă.Dacă fereastra de mică are urme de arsuri sau e înnegrită, dă-o jos și probează iar cuptorul.



#35 OFFLINE   aniel

aniel

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 44 posts
  • Locatie:Corabia/Olt/Buftea

Posted 21 April 2015 - 01:36 PM

Nu prezinta urme de arsura.

#36 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,215 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 21 April 2015 - 01:59 PM

Atunci se produc probabil descărcări în magnetron. Caz în care trebuie înlocuit. Ar fi bine totuși să verifici înainte și dioda de înaltă tensiune...să nu fie străpunsă. Vezi că nu se măsoară cu multimetrul...are cădere mare de tensiune.Trebuie testată la o sursă de 12-24Vc.c. în serie cu un bec de mică putere.



#37 OFFLINE   hazard

hazard

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 25 April 2015 - 07:41 PM

Am de reparat un cuptor DeLonghi care are vreo 15 ani. Defectul este placa (folia) de contacte care nu mai face treaba. Am incercat sa o repar dar mai rau am stricat-o. Este formata din 2 folii suprapuse. As putea gasi undeva aceasta folie la un pret decent? Daca nu, as fi dispus sa atasez o alta "telecomanda" cu 8-10 taste dar nu prea stiu unde sa gasesc. Principiul de comanda este simplu. Pe fisa sunt 8 conexiuni impartite in 2 grupw de cate 5. Fiecare tasta face contact intre o conexiune din grupul A si una din grupul B. De exemplu Timp - = 1+5; Timp + = 2+5; Start = 4+8.
Cuptorul functioneaza perfect daca este comandat cu sunturi pe comenzile exemplificate.

#38 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,215 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 25 April 2015 - 08:29 PM

Vedeți că se găsește pe  la Bazar vopsea conductivă flexibilă pentru remedierea traseelor întrerupte. Știu că avea colegul mirceacra http://www.elforum.r...-diverse/page-3

E suficient să aplicați un strat peste zonele unde sunt traseele întrerupte.



#39 OFFLINE   hazard

hazard

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 25 April 2015 - 09:23 PM

Multumesc pare o solutie foarte buna dar cred ca am reusit sa rup si folie in vreo 2 locuri incercand sa le dezlipesc... oare exista posibilitatea sa comanzi undeva astfel de folii facute "pe comanda" de la zero?

Edited by hazard, 25 April 2015 - 09:23 PM.


#40 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,215 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 25 April 2015 - 09:26 PM

Se poate repara ușor ruptura, acolo se lucrează cu niște curenți foarte mici, e suficient să uniți capetele rupturii cu niște bandă adezivă lipită pe partea fără trasee a foliei, apoi se reface continuitatea traseelor cu vopsea conductivă.Se poate pune un fir subțire de cupru cositorit suprapus peste cele două capete ale traseului întrerupt, pentru o mai mare siguranță, apoi se aplică peste el vopsea conductivă.



#41 OFFLINE   hazard

hazard

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 25 April 2015 - 09:36 PM

Si cu ce ar trebui sa relipesc foile intre ele? Adezivul presupun ca il voi putea curata cu al izopropilic...

Totusi nu imi dau seama de la ce ar fi putut aparea defectul initial... nu mai prelua comenzile butoanelor. Probabil se presasera suficient de mult in timp foitele incat sa ramana in contact permanent undeva?

#42 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,215 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 25 April 2015 - 09:48 PM

O fotografie clară de aproape cu acea tastatură flexibilă ar face cât o mie de cuvinte. Bănuiesc totuși că e similară celor de tastatură de PC. Defectul apare prin întreruperea traseelor conductive în zona unde se îndoaie la apăsare.



#43 OFFLINE   hazard

hazard

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 26 April 2015 - 01:43 AM

In versiunea mobile nu am gasit upload. Aceasta este tastatura. Nu stiu daca se vede cum ar trebui. Altfel il voi desface maine si voi reface cateva fotografii.

Attached Files


Edited by hazard, 26 April 2015 - 01:45 AM.


#44 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,215 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 26 April 2015 - 09:43 AM

Se repară extrem de ușor fiind trasee late și destul de distanțate, trebuie să luați fiecare traseu în parte și să-l verificați de la capătul panglicii flexibile până la toate terminațiile cu un ohmmetru. Acolo unde se întrerupe marcați cu ceva locul. Repetați procedeul cu toate traseele. Până comandați vopseaua conductivă puteți repara provizoriu întreruperile prin curățarea ușoară a capetelor de o parte și cealaltă a întreruperii și suprapunerea unui fir foarte subțire cositorit peste capetele rupturii.Se aplică apoi o bucată de bandă adezivă peste fir.Se poate lipi și o foiță subțire de staniol peste partea întreruptă și apoi scoci peste porțiunea reparată.Am remediat astfel trasee întrerupte de la tastaturi de PC. Am avut ghinionul să cumpăr o tastatură nouă care avea un traseu gata întrerupt din cauza unui șurub ce trecuse foarte aproape de acel traseu.Decât să mai pierd timp și bani ca s-o schimb în garanție, am reparat-o în cinci minute, prin suprapunerea unui fir de sârmă peste capetele rupturii și imobilizarea cu scoci.Funcționează și acum după câțiva ani de la ,,reparație,, :rade:



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#45 OFFLINE   hazard

hazard

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 26 April 2015 - 01:06 PM

Din pacate dezlipirea foitelor nu a decurs chiar asa cum as fi sperat, desi m-am folosit si de o mica suflanta cu aer cald. Foitele au ramas intacte dar traseele sunt distruse aproape in totalitate pentru ca au ramas lipite de adezivul dintre cele 2 foite. Cazul ideal ar fi sa gasesc si asemenea foite pe care sa redesenez traseele. Sau macar pe cele cu comenzi importante adica vreo 8 taste. De asemenea mi-ar mai trebui si un adeziv care sa nu fie conductiv si care sa poata fi aplicat intr-un strat grosut. Ma gandesc chiar la o banda dublu adeziva poatr ceva mai lata si sa lipesc banda langa banda vreo 3-4 fasii... pe care apoi sa o decupez in dreptul butoanelor... ce parere aveti ?

Attached Files






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users