Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Genius 5.1 3600


Vizitator Wolfy90

Postări Recomandate

Vizitator Wolfy90

Buna seara, am o problema cu un sistem Genius 5.1 3600 (primul model - am atasat o poza).Canalul dreapta fata (FR) nu reda sunet. Am incercat cu alt cablu intre PC si sistem, cu alt cablu intre satelit (dreapta fata) si sistem...nu e nici o diferenta.Restul satelitilor cat si subwooferul merg, nu sunt probleme la volum mare (decat eventualele distorsiuni).Am desfacut subwooferul, din cate vad eu nu pare a fi nici un final prajit, nici un condensator pocnit.Daca exista cineva care a mai avut probleme asemanatoare sau cineva care ar avea o idee care ar fi problema il rog sa posteze.Va multumesc.

post-82434-13982973729_thumb.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie sa-l desfaceti si sa identificati integratul care raspunde de canalul respectiv.Cu sistemul alimentat si fara sursa de semnal, atingeti cu degetul borna de intrare audio a integratului. Daca nu se aude brum de retea, e defect si trebuie schimbat.Asta e ca sa excludem posibilitatea altui defect inainte de finalul audio (potentiometru, preamplificator,etc)Daca ma intrebati care e integratul pentru canalul FR, puteti sa-l aflati simplu. Cu sistemul pornit si toate difuzoarele conectate, dar fara semnal la intrare, atingeti pinii de intrare audio pe rand la toate integratele finale audio (cele de pe radiator). Veti auzi pe rand in fiecare difuzor brumul de retea.Cel in care nu se aude, e dus..

Link spre comentariu
Vizitator Wolfy90

Multumesc pentru raspuns validae. Am desfacut iar subwooferul, am identificat integratul raspunzator pentru canalul respectiv (unul din cele doua TDA7269A), am atins pinii de intrare la fiecare...si surpriza bazaitul de la retea se aude in toate boxele FR, FL, RR, RL. Unul (TDA7269A) este raspunzator pentru cele doua canale Front iar celalat pentru cele Rear.Am atins pinii si celorlalte integrate (TDA7296 si TDA7360) si bazaitul de la retea se aude in Centru si Subwoofer.Acum sunt in dilema...de ce se aude bazaitul retelei, dar sunetul (muzica) nu se aude pe canalul FR ?Daca mai aveti alte idei...astept raspunsurile voastre.

Link spre comentariu
Vizitator Wolfy90

Am specificat in prima postare ca am incercat cu alt cablu AC3, cu cablu 2RCA-JACK, cu 3 cabluri 2RCA-JACK, cu alt cablu intre boxa si canal...nu cablu este problema. Am dat semnal audio de la telefon si de la PC.Pe consola de pe subwoofer, am 4 potentiometre (Master Volume, Center, Woofer, Surround-boxele spate) pentru Front nu are potentiometru :d .Cand actionez la oricare din aceste potentiometre nu gajaie, nu paraie nimic.S-a dus ceva in el...dar ce o fi :da ?Multumesc.

Link spre comentariu

Pai hai s-o luam metodic....in ce circumstante s-a produs defectul..in timp ce functiona, fara nicio interventie externa, sau in timpul functionarii s-a umblat pe la mufa ? Am niste experiente neplacute (si altii ) cu descarcarea tensiunii reziduale de pe carcasa PC in diverse aparate (TV LCD si plasme mai ales) Uite si un manual service, descarci ambele parti( 0 si 1) pe rand, fiind multipartitie.http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=40185

Link spre comentariu

Indiferent de modul de functionare ales: GAME,TV,CD/MP3-varianta intrare 2 canale (R & L) sau si pe varianta 5.1 INPUT nu merge acel canal?!?! Este ciudat ca DOAR canalul dreapta fata sa nu mearga si stanga fata ...merge!!!Cum v-a intrebat si colegul;daca bagati/atingeti cu ceva in interiorul mufei din spate FR nu se aude ...brum cu potentiometrul mare dat la maxim,iar daca atingeti pinii integratului respectiv se ...aude ;poate este de vina integratul comutator electronic care face separarea intrarilor audio in finali sau ....mufele de legatura din interiorVedeti si aici legat de cele doua integrate smd PT2258 si PT2323: viewtopic.php?f=17&t=146344&hilit=sistem+Genius

Link spre comentariu
Vizitator Wolfy90

Sistemul este destul de vechi (parca 2006), a fost nefolosit aprox 2 ani.Nu am scos/bagat mufe in PC sau in sistem in timpul functionarii.Cand l-am conectat la PC sistemul era stins (in priza dar in stand-by)."Indiferent de modul de functionare ales: GAME,TV,CD/MP3-varianta intrare 2 canale (R & L) sau si pe varianta 5.1 INPUT nu merge acel canal?!?!" - Nu, nu merge."Este ciudat ca DOAR canalul dreapta fata sa nu mearga si stanga fata ...merge!!!" - Stiu, si mie mi se pare ciudat...daca se ducea finalul ambele canale erau nefunctionale.

Link spre comentariu

Cum a spus si dl. Bughiu, mai raman suspecti doar PT2558 si PT2323 (reglaj electronic de volum si selector de cale). Acolo trebuie verificat. Cautati datasheet-ul lor si cu sistemul pornit si semnal la intrari, se pune o casca sensibila (inseriata cu un condensator de 1uF) pe intrari si pe iesiri din acele integrate ca sa depistezi care e de vina. Alta metoda care poate da uneori rezultate e sa vezi care din cele doua integrate se incinge anormal, cel defect se poate uneori supraincalzi din cauza unui defect intern. Verifica si tensiunea lor de alimentare.

Link spre comentariu
Vizitator Wolfy90

Nu gasesc nici unul din cele doua PT2258 , PT2323...ori modelul meu nu le are ori sunt eu chior.Am desfacut si consola de pe subwoofer (cea cu volum) si acolo sunt niste YG4558 (patru la numar), BA6208, PT2249A, TC40138P.Pe partea din spate cu TDA-uri nu e nici un PT... Unde sunt la modelul 5000?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări