Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator electric pentru motor termic


Vizitator elcraft

Postări Recomandate

Vizitator elcraft

SalutStiti de unde se poate cumpara sau cine poate face pe comanda un generator electric de 5-10 kW antiex pentru un motor termic?De preferat din Romania si daca aveti si un link ceva ar fi super.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Motor obisnuit trifazic,legat in stea;condensatorii se leaga in stea si se pun in [paralel] cu motorul.Pt.220(240)V se foloseste legatura comuna(a stelei) si capatul unei infasurari;Este de preferat ca motorul sa fi functionat cu putin timp inainte de pornirea ca si generator.Personal am folosit un motor de 2,2kw/1450rot/min pe care initial l-am invartit la peste 3000rot/min,pt ca nu se autoexcita;odata excitat am redus turatia la ~1500rot.Turatia influenteaza frecventa de lucru.Ca si sarcina am folosit pt proba un bec cu incandescenta de 100w.Dupa ce am reusit prima autoexcitare,la cateva ore dupa aia a mers din prima.Ca si consumator am folosit pompa submersibila(950w) si chiar am incercat aparatul de sudura(traf).Pt ca a doua zi isi pierdea excitatia am dat o gaura in rotor si am presat un magnet de 10mm x 6mm.;in acest fel se excita imediat.Acest generator l-am facut pe cadrul cositorii U445 ,homemade ,folosindu-ma de fulia mare legata in priza directa;am renuntat pt ca am folosit motorul la altceva.Se putea folosi tensiunea de pe fiecare din cele 3 faze.Se gaseste documentatie pe net si youtube.

Link spre comentariu

un motor de 2,2kw/1450rot/min pe care initial l-am invartit la peste 3000rot/min,pt ca nu se autoexcita;odata excitat am redus turatia la ~1500rot. Dupa ce am reusit prima autoexcitare,la cateva ore dupa aia a mers din prima. Pt ca a doua zi isi pierdea excitatia am dat o gaura in rotor si am presat un magnet de 10mm x 6mm.;in acest fel se excita imediat.

Asta este cu totul altceva fata de ce ai spus mai sus.Totusi sustin ca un motor asincron nu este cel mai recomandat ca generator mai ales la 5-10 KW cum spune colegul ca ar avea nevoie.
Link spre comentariu

@mihaighe absolut de acord;nu poate suferi comparatie cu un generator cu excitaie,insa poate constituii o solutie pt cine are un motor termic si doreste sa incerce construirea unui generator,avand la indemana si un motor trifazic.In general toti [dornicii] de generatoare vor putere mare ,insa se izbesc de preturile astronomice;un generator de 7-10 kw sare de 10000 lei.Eu am experimentat constructia generatorului,pt ca am gasit intamplator pe net,si avand toate componentele, ma incanta sa am un generator ,atunci cand cade reteaua(mai ales la tara cand deranjamentele pe timp de iarna dureaza ....zile).

Link spre comentariu
Vizitator elcraft

Daca la 2-3000 de euro se gaseste generator potrivit cerintelor mele (putere, antiex, folosibil la motor termic), eu zic ca nu e un pret astronomic. Dar in ce oferta ai vazut?

 

Ca schema alternativa vreti sa sugerati de genul asta?

http://www.freepatentsonline.com/6815934-0-large.jpg

 

Bineinteles fara partea de DC, deocamdata sa obtin AC trifazat.

 

Schemele sunt binevenite, nici la rasputin nu prea am vazut, plus ca el sugera sa fie alimentat din cand in cand ca sa mentina magnetizarea, ceea ce nu prea se poate momentan.

Link spre comentariu

Schema aia cu trifazic si conzi de excitatie pusa de @gcom61 merge chiar foarte bine , singura problema a ei e randamentul, cam 20% din putere e necesar sa fie folosita ca excitatie , prin curent reactiv dat de condensatoare.

Daca nu se amorseaza din prima merge cu un "sprit" de 12Vdc pe o infasurare inainte de pornirea gen.

Adevarul e ca cel mai eleganta e varianta asta:

http://www.rotek.at/produkte/generatore ... en-De.html

 

Grig

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări