Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme sursa 17PW20.1 laTV lcd Nikkei


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Buna ziua!Am masurat conzii cu capacimetru si sunt de 15nF.O sa-i schimb pana la urma dar nu-mi vine sa cred ca de aici e problema .Eu suspectez trafo chopper.Si nu am 24V nici cu consumator decuplat.tensiunea nu urca mai mult de 22.5V si se aude un fel de bazait la celelalte choppere.TV porneste si asa si merge dar cand vrea se decupleza intra in st-by.Am intalnit acest defect si la alte tv LCD cu acelasi sursa si am fost nevoit sa-i montez o sursa separata.Dar acum as vrea sa repar sursa originala.

Link spre comentariu

Deci ,celelalte tensiuni sunt ok.Am mai facut ceva .Am taiat de pe placa partea care alimenteza invertorul si 23,8V a aparut .Sa fie consum din partea invertoarelor?TV functioneaza si acum doar ca cateodata dupa un timp de incalzire decupleaza.Si banuiesc ca lipsa tensiunii de 24V este de vina.Am pus 24V de pe o sursa externa dar consumul e mai mare de 5A si tot asa sursa a scazut la 22,5V.dar ce consuma asa daca neoanele se aprind ?Sa fie imbatranite?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator dragoadrian

Cam tarziu, dar totusi.

Am sursa asta chiar in fata mea, acum. In mers are 350 de V , in standby are 300 V.

Televizorul porneste, dar lampile se sting dupa 3 secunde , iar tensiunea de 24 ajunge pe la 28V, nu mai zic de 33V care e pe la 14V.

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări