Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa 17ips17-2


Postări Recomandate

Buna ziua.Am aceasta sursa la depanat la care nu ii gasesc defectul. In prima faza aveam mosfetii dubli in scurt. Dupa schimabarea acestora sursa merge dar in momentul in care se aprin tuburile de neon tensiunea de alimentare de 12V imi scade la 8V si dupa acea se sting. Tensiunea de 5V ramane stabila. Am mai intalnit cineva acest defect?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am avut un defect asemanator la un 17ips16-3 si schema este asemanatoare la prima vedere.La mine sursa starta doar cand avea ea chef si atunci mergea perfect.Daca strapam la pornire pentru cateva secunde Q808 starta insa cand incercam sa-l pornesc se manifesta ca al tau.Dupa cateva zile de chinuri si teste singura solutie a fost straparea permanenta lui Q808 moment din care sursa a functionat perfect.PS: Presupun ca ai trecut de faza cu schimbatul electroliticilor si nu a avut nici un efect.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator laurul

Salut o prbl. Cu o aastfel de sursa am si eu , am strapat dupa cu am citit pe aci q808 insa acelasi lucru se intampla se aprinde lcd-ul 1sec si atat. Ce pot sa i fac?Salut o prbl. Cu o aastfel de sursa am si eu , am strapat dupa cu am citit pe aci q808 insa acelasi lucru se intampla se aprinde lcd-ul 1sec si atat. Ce pot sa i fac?

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Nu,pentru ca cineva mi-o probat mainboard cu o sursa buna.Am mai citit topicuri pe aici,despre modelul aceasta de sursa ,si cineva spunea,ca traful de invertor e de vina,schimbase si functiona dupa aceea.Secundarele daca nu-s la fel masurat in Ohmi sau devalorizate,intra in protectie....sursa.Traful este TMS93700CT,si ambele secundare aveau 692 Ohmi.Acum sa vad le dau jos si eu,ce valoare au...

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări