Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect hyundai HRH 2105S


Vizitator brebufus

Postări Recomandate

Vizitator brebufus

Am un televizor Hyundai HRH 2105s sasiu ph03, care nu mai pornea. Am gasit VD451 (FR305) defecta. Acum TV porneste dar este foarte latita imaginea pe orizontala si deformata. Nu stiu cum pot rezolva problema, daca e cineva cu un sfat as fi recunoscator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator brebufus

Tensiunile cred ca sunt ok(spun cred ca B+ in schema mea e 130 V ) la mine am reglat-o pe la 110.Din meniul de service nu am gasit de unde se poate regla dimensiunea pe orizontala, doar pot muta imaginea stinga - dreapta.Am o mica problema cu a identifica corectorul E_W.Pe schema mea nu reusesc sa vad unde ar putea fi.La mine nu e efect de perna ci invers si imaginea e marita.

Link spre comentariu
Vizitator brebufus

Multumesc am gasit v432 defect l-am inlocuit cu bd 241 si pare sa fie in regula, nu am un generator de mira. Mai are o problema trece cu culorile pe un fond galbui dupa un timp de functionare.

Link spre comentariu
Vizitator brebufus

Am pus BF 469 si BF 472 in locul finalilor si prefinalilor . Televizorul pare sa mearga bine, il voi mai tine in teste.Multumesc tuturor celor ce m-au ajutat.Sarbatori fericite tuturor.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Va salut!Va cer si eu ajutorul in rezolvarea unui defect pe Est-Vest la acest televizor.Ca sa nu mai deschid un topic nou am postat si eu aici.Am citit cu atentie ce s-a scris si am verificat tot ceea ce s-a spus dar defectul persista.Sasiul este PH03 dar nu am gasit schema corecta a modulatorului est-vest.Pe acest sasiu sunt mai multe componente decat in schema.Mai precis are un mic modul vertical care comanda corectia est-vest.Tranzistorul final si prefinal sunt saturati si de aceea am dimensiune marita pe orizontala.Daca intrerup comanda prefinalului imaginea se strange foarte mult cu efect de perna.Am gasit initial stv8172 si tranzistorii finali video cu probleme.Aceste defecte s-au rezolvat.A mai ramas corectia est-vest cu problema.Are si imaginea mai intunecata si imi este teama sa nu fie ceva de la procesor.Tensiunile sunt ok,din service mode nu se misca decat stanga-dreapta imaginea.Daca ma poate ajuta cineva cu o schema as fi recunoscator.Toate cele bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări