Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme testate pt. amatorii de amplificatoare SE


hpavictor

Postări Recomandate

Aici http://lh-electric.net/projects/4w-SV83.html aveti explicat simplu cum se construieste un amplificator SE doar ca exemplu constructiv ( cablare trasee ) , deoarece puteti modifica etajul final si sa montati aproape orice lampa finala ( SV83 , EL84 , 6P3S , 6P3SE , EL34 , EL 500 , PL 509 , KT66 , KT88 , chiar si GU29, GI 32 , G807 sau GU 50 cu mici ajustari , etc ) dar nu uitati de modificarea alimentarii si calculul exact al trafo iesire corespunzator lampii finale alese .

Daca inca nu ati remarcat , pe acel site http://lh-electric.net/ mai aveti si alte exemple de constructii de amplificatoare diverse......si tutoriale despre constructii cu lampi , bucle de masa , reguli alimentare cu tensiune etc .

Daca respectati regulile de dimensionare corecta , veti obtine un amplificator ( de mica putere , pentru auditii in casa ) care va va incanta cu o redare s sunetelor de inalta calitate !

Mult succes in constructii de calitate si auditii placute !

Link spre comentariu

Pentru a va lamuri cu privire la calculul si bobinajul transformatoarelor clasice , de alimentare sau iesire , bineinteles cu softuri pentru proiectarea asistata de PC dar si cu exemple constructive de cateva amplificatoare SE sau PP folosind EL84 , EL34 , 2A3 , ECL86 gasiti detalii aici : http://digilander.libero.it/giunchifabrizio/scarica.htm .

Unul dintre secretele dezvaluite in acest link este ca un strat de secundar va trebui sa fie un strat complet .......exemplul oferit de trafo out pentru ECL86 sau 2A3 este bobinat ( total intamplator ??? ) in aceeasi maniera cu celebrele transformatoare de iesire de la TV Rubin 102 etc........adica cu primarul din doua sectiuni si secundarul la mijloc........

Asteptam comentariile celor cu experienta in trafo out .

Link spre comentariu

Unul dintre cei care au realizat un amplificator reusit , de buna calitate cu doar doua lampi pe canal GU50 si 6N1P , de calitate audiofila ( evaluat pozitiv de cativa colegi forumisti ) este un SE de putere medie , construit de Danzup .

Pot sa confirm neutralitatea schemei utilizate. Putere in SE fara schimbari timbrale ale instrumentelor https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/Gu50Se?authkey=Gv1sRgCInCi4eLroDKdg#
Link spre comentariu

Ultima schema scoate doar 12W probabil din cauza ca nu e suficienta tensiunea de atac pentru 6s33s. Ar trebui etajul de atac "supraalimentat". La realizarea practica e de preferat sa punem lampile de intrare cit mai departe de transformatoarele de iesire.Schema are potential dar ar trebui un pic "aranjata".

Link spre comentariu

Astept cu nerabdare sa vad schema "aranjata" in regim cu "turboflasneta :101 "Am citit recent pe net ca aceste triode, daca nu sunt fortzate merg "mult si bine". Se lauda cineva ca avea aprox 10.000 ore (aprox 6 ani) la varianta fara "EB" (EB-urile merg conform catalog aprox 3000 ore). Argumentul forte fiind urmatorul: viatza tuburilor data de producator e calculata la parametrii maximi specificati- fiind tuburi militare!Atasez alturat:"Rated service life inside environmental condition ratings for 6C33C/6S33S 1000 h, for 6C33C-EB/6S33S-EV 3000 h".Daca este asa atunci acesti "mici monstruletzi" isi merita toti banii!

6C33C-B-6S33S.pdf

Link spre comentariu

La montajul de mai sus cu KT88 se poate adauga un autobias cu led!Rog pe cel care a conceput schema sa o posteze! (user MISA)Ma gandesc ca tubul final poate fi oricare: Gu50, 6p3c etc.Si daca tot e mura-n gura rog pe veteranii acestui site specialisti in calcule sa posteze schemele conform celor mentionate mai sus. Daca nu sunt funtionale (realiste) atunci sa argumenteze de ce nu sunt.Multumesc :da

post-31576-139829317466_thumb.jpg

AUTOBIAS USER MISA.pdf

AUTOBIAS USER MISA cu LED.pdf

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări