Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panoul fotovoltaic Home made


Postări Recomandate

Va salut!cei ce vor sa faca panouri fotovoltaice acasa ,din cauza pretului f redus fata de un panou gata facut .putem sa discutam pe acest subiect cum si ce fel sa le face pentru mine e primul panou lipit ,adica am facut rost de celule fotovoltaice si mam apucat de treaba iata si pozele cum am facut asta .toate celulele vor fi prinse intre 2 geamuri , intre geamuri voi pune baghete de termopan umplute cu silicagel pentru ai pastra aerul uscat evitand astfel condensul etc.cu cat inaintez cu munca vreau sa va postez pozele poate ca mai vrea si alticineva sasi faca asa ceva . de ce sa platim o gramada de bani pe chinezari cand se poate lucra singuri acasa.astept parerile voastre numai bine va doresc.

Link spre comentariu

Cat costa o celula din aia si ce parametrii are? De unde o iei?Inteleg ca un panou e mai scump, dar ma gandesc ca datorita cantitatii mari de producere pretul ar trebui sa fie mai mic decat daca as cumpara celulele(in cantitate mica) si restul de materiale si l-as construi eu.

Link spre comentariu

Pe ebay se gasesc si celule separat, si panouri gata facute; ultima data cand am verificat exista o diferenta semnificativa de preturi intre cele doua (evident, cautand "deal-ul cel mai bun").Alta diferenta care se simte la buzunar e transportul, mai ales cel international: una e sa platesti transportul pentru un pachet de celule puse unele peste altele, si alta e sa platesti transportul pentru un panou intreg.Eu gasisem preturi bune si la unii de prin UK, deci mai scapi de o bataie de cap cu vama, etc.Cel putin asa era situatia cand m-a interesat pe mine; cine e curios poate verifica (ebay.co.uk).@dl arcadius: inca odata, felicitari pentru realizari.

Link spre comentariu

Cat costa o celula din aia si ce parametrii are? De unde o iei?Inteleg ca un panou e mai scump, dar ma gandesc ca datorita cantitatii mari de producere pretul ar trebui sa fie mai mic decat daca as cumpara celulele(in cantitate mica) si restul de materiale si l-as construi eu.

eu le am de la un prieten el se ocupa cu adusul lor in tara are si firma in asa ceva eu practic mai mult le am pe alea mai crapate pe care le lipesc nu mau costat nimic pe mine dar imi place munca deasta migaleala sa le lipesc .
Link spre comentariu
Vizitator sergio_1359

Felicitari pentru realizare panoului arata aproape ca unul comercial :aplauze O intrebare am cati watti poate scoate un astfel de panou intr-o zi plina cu soare?

Link spre comentariu

"toate celulele vor fi prinse intre 2 geamuri". Am citit un studiu (a unui francez parca) care arata o diminuare cu pana la 40 proc. a energiei captate daca celulele sunt acoperite cu geam. Care e adevarul?

da geamul din fata si spatele celulelor , da diminuiaza cu 6% , asa am auzit si eu dar nu stiu sigur.
Link spre comentariu

Ce stiu sigur este ca geamul obisnuit, din sticla, opreste o parte din energia venita de la soare, de exemplu opreste ultravioletele, de aia nu te poti bronza prin geam.Panourile solare industriale se fabrica acoperite cu sticla speciala care lasa sa treaca un spectru cat mai larg.

Link spre comentariu

Nu stiu sa-ti raspund. Asa o fi.Pana acum am avut norocul sa nu ma arda soarele la volan chiar daca batea ore intregi din aceeasi parte si am mers cu mai multe modele de masini. In schimb daca stau la plaja 2-3 ore, seara incepe sa ma usture pielea.Alt exemplu ar fi ca memoriile EPROM, cele care se sterg cu ultraviolete, au fereastra din cuart nu din sticla, tocmai pentru ca sticla nu e prea transparenta la ultraviolete pe cand cuartul este transparent la ultravioletele cu care se sterg memoriile EEPROM.

Link spre comentariu

atentie la cum/ce geam puistiu pe cineva care a facut 2 panouri cu aceeasi "tehnologie" dar din pacate geamurile s-au spart dupa cateva zile datorita caldurii. nu stiu daca sticla a fost de vina, sau la montaj nu s-a lasat spatiu pentru dilatare

Link spre comentariu

exista un plexiglas pe la brico sau materiale de constructii , da e mai scump decat sticla rezista si la grindina are grosimea de 3mm. in dedeman am vazut .

Va salut.Nici eu nu stiu ce sa pun in fata celulelor .Celulele leam lipit cu silicon de geam pe spate cu doar cate un punct pe mijlocul fiecarei celule.Nar fi rau daca ar rezista acel plecxic la temperatura aia,miati dat o ideie buna.Astept si alte pareri multumesc.
Link spre comentariu

pai ar cam trebui sa reziste ca e facut pentru acoperisuri de sarpante sau etc... dar oricum e pentru exterior ,eu mam gandit sal pun la un panou termic acolo sunt sigur ca va avea mai mare temperatura , sticla nu tzine la grindina dar cica ala da :da asa zicea producatorul acu stiu eu?...oricum imi place panoul facut de tine esti norocos fiindca ai avut celulele gratis, oare de unde pot sa fac si eu rost de asa ceva (tot ,gratis ,sau marog..) celule care sa nu fie in stare de functzionare ,si sa le repar. ARE CINEVA DINTRE VOI CELULE FOTOVOLTAICE DE ARUNCAT ? le repar eu :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări