Jump to content


Photo

STM32


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   izua

izua

  Nou venit

 • Membri
 • Pip
 • 76 posts

Posted 23 June 2010 - 09:19 AM

S-a jucat cineva cu STM32? http://www.st.com/mc...ages-stm32.html
Par extrem de capabile: 72MHz, core de ARM, MAC și PHY pt ethernet inclus pe unele modele, programare direct din USB sau serial, au o singură tensiune de alimentare (pt un ARM), real-time clock cu comutator intern de baterie de backup împreună cu NVRAM, memorie RAM și flash cu caru', și prețurile nu sunt cu mult mai mari la modele entry-level (4-5 lire la farnell) comparativ, cu, să zicem, un atmega16, avr pe care îl face de departe (~20lei la syscom pe maica domnului).

Alte chestii destul de faine la el: există 4 tipuri de capsule TQFP-44, TQFP-64, TQFP-100 și TQFP-144, și toate integratele, de la cele mai ieftine, până la cele mai capabile sunt compatibile pin la pin (TQFP44 cu TQFP44, șamd). Sunt denumite intuitiv, în funcție de gradul de viteză, și densitatea de periferice (timere, generatoare pwm, memorie, etc etc).

singura dudă ar fi că e urât la lipituri: distanța între pini e de 0.5mm, cu pinul de 0.3mm. După ce m-am chinuit să fac cablaj cu trase de 0.25, au început să se desprindă padurile când a fost să dau cu un strat de cositor pe ele :aplauze. Cu pastă parcă nu m-aș băga (trebuiesc făcute măști, și problema iese din aria DIY)

Cu_reclama

Cu_reclama
 • Membri

#2 OFFLINE   gogusclipici

gogusclipici

  Nou venit

 • Membri
 • Pip
 • 18 posts

Posted 10 July 2010 - 04:16 AM

http://www.st.com/mc.../1221142709.pdf
http://docweb.khk.be... ... v2_srn.pdf

În curând eu o să mă 'joc' cu niste cortexM3 de la NXP (LPC1769 merge la 120mhz dacă iti vine să crezi) care sunt cam la fel cu cele de la ST. Acum lucrez cu ARM7 dar o să migrez curând la CM3.
Da e ceva mai greu de învățat si e recomandabil să ai experiență pe ceva mai simplu (gen AVR) dar după ce intri în mână e superb și mult,mult mai eficient ca preț.

La partea de cablaj caută adaptor de la TQFP la ceva mai lejer (vezi farnell si parcă comet) sau poti chiar să faci niște cablaje minimaliste la fabrică.

PS: Cred că ar fi utilă o sectiune nouă de ARM.
1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users