Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator care baraie


Postări Recomandate

Am rebobinat manual un transformator pe tole si bazaie foarte urat la mers in gol, iar cand ii pun sarcina parca se rupe in doua(asemanator cu un aparat de sudura). ce pot sa ii fac?precizez ca am strans bine tolele, iar de mers merge f bine, dar ma deranjeaza zgomotul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

La cum arata cred ca juma de fulx e p-afara (dar are capacitati parazite mici :smt003 ).Ca sa nu iti mai scape tot manunchiul, dupa ce bobinezi un strat adauga un strat de izolatie, de exemplu pot folosi hartie cerata, sau izolatie de teflon din aceea care se foloseste la instalatiile de apa, sau daca nu ai altceva poti folosi si banda izoler.

Link spre comentariu

la traful ala bazaie atat tolele cat si spirele.. :smt010 .pacat ca ai muncit atat la el..apropo:la ce voiai sa-l folosesti??????

tolele nu vibreaza, le-am strans foarte tareil folosesc sa alimentez un av400. merge fara probleme pana pe la 300w (ca mai mult nu am boxe), dar cand dau in blana.... aparat de sudura zici ca e, vibreaza toata carcasa si podeaua pe care e asezat (se poate intampla ceva transformatorului din pricina asta??)eventual m-am gandit sa izolez trasformatorul de carcasa cu niste cauciuc moale si gros, ca sa mai absoarba din vibratie.
Link spre comentariu

Dupa cum se vad aliniate tolele in prima poza, miezul nu e tolat intretesut. Iata ce cred eu ca ai facut:Ai procurat un traf cu miezul din 2 bucati sudate, ai taiat sudurile sa recuperezi miezurile, ai infasurat haotic sarma pentru noul traf, sistem "mosor", fara izolatiile elementare care se pun la scule care se baga in priza, ignorand cele mai elementare norme de protectie. Cand ai asamblat "produsul", n-ai mai sudat cele 2 pachete de tole ci ai strans miezurule fata in fata cu cele 4 platbande, a ramas ceva intrefier intre cele 2 pachete, oricat de bine ai strans piesele,asa ca vibreaza ca... o sonerie electromagnetica.Sfatul meu e sa eviti sa-l mai bagi in priza, daca pana citesti aceste randuri inca nu s-a ars, asta urmeaza.Problema e ca o strapungere a primarului la miez e realmente periculoasa si asta se poate intampla foarte usor, vad ca nici carcasa nu are.

Link spre comentariu

Dupa cum se vad aliniate tolele in prima poza, miezul nu e tolat intretesut. Iata ce cred eu ca ai facut:Ai procurat un traf cu miezul din 2 bucati sudate, ai taiat sudurile sa recuperezi miezurile, .

:smt018 traful este cu tole E+I.Am sa incerc sa ii torn niste silicon rezistent la temp mari peste sarme.
Link spre comentariu

Ala e traf de cuptor cu microunde, chiar daca-l desfaceai si-l rebobinai de mina tot trebuia sa iasa ceva mai bine. Ai 2 variante, il desfaci din nou si-l rebobinezi cu simt de raspundere, ori torni rasina sau serlac peste el. Totusi dupa cum arata acum, volumul secundarului depaseste zdravan pe al primarului, asta va avea drept consecinta incalzirea in gol a trafo, mai ales ca sint facute sa lucreze intermitent trafo astea.

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

Cu lac de unghii merge?Rezista la temperatura?Eu am un transformator care scoatea 44v c.a. L-am desfacut(doar secundarul) am intins sarma si am dat-o pe jumatate pt cresterea amperajului.Dupa rebobinare manuala am dat cu un strat de banda izoliera de hartie si am strans tolele bine.Problema este ca bazaie rau si la mers in gol si in sarcina.Cu el alimentez un amplificator cu tda2009.Daca desfac tolele si banda izoliera si torn lac de unghii peste secundar oare o merge?Macar sa bazaine mai putin si SA NU SE ARDA!!!Am gasit si spary dar mi se pare scump plus ca trebuie sa platesc transportul.Nu am de unde sa fac rost de parafina sau alte lacuri.Deci merge cu lac de unghii??????

 

http://www.adelaida.ro/spray-lac-izolator-circuite-imprimate-t7-200-teslanol.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări