Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Sharp 54AM-12SKC3


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 5 ani mai târziu...

Buna seara tuturor. Am primit si eu la reparat un TV Sharp. Defectul a fost pe tensiunea 5Vb ( conform schemei, Tz708 l-am gasit defect. Aveam in emitor cca. 2,4 volti in loc de 5 si bine-nteles ca nu pornea oscilator linii si tot ce era alimentat cu aceasta tensiune ). Au mai fost si niste conzi pe secundarele sursei. Dupa ce am remediat aceste defecte, surpriza: A pornit final linii si a pleznit BU808-ul intr-o clipa. Constatare: trafo linii defect. Am conectat o alta infasurare primara de la alt traf si a pornit perfect, " deci curenteaza pipa FIT ". Mai jos postez niste detalii si schema. Intrebare: conform schemei, stie cineva ce tensiune continua ia nastere din pinul 3 al trafului de linii dupa ce este redresata de D609? Nu are cond de filtraj ca ma orientam eu de altfel. De ce intreb asta? Clientul nu prea plateste si vreau sa-i pun un traf second hand ( am eu niste trafuri prin atelier ). Traful original se gaseste, dar daca nu scoate clientul bani cat am cerut, am tratat cu el sa-i fac modificare cu unul S.H. ca sa-l coste lucrarea mai putin. Traful original este HR7256. In pinul 3 scoate 35Vpp. Dupa redresare daca stie cineva cat este aceasta tensiune? Mai jos vin cu detalii si cu o bucata din schema ( este prea mare schema si nu o pot posta in intregime ):-model: 54AM-12SCK3-procesor: SDA20561-B547-memorie: 24C02-jungle: MC44002P-traf linii: HR7256.Cam asta e. Astept raspunsuri.Multumesc.

sharp_51am-12s,54am-12s,51at-15s,54at-15s.doc

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna seara tuturor. Am primit si eu la reparat un TV Sharp. Defectul a fost pe tensiunea 5Vb ( conform schemei, Tz708 l-am gasit defect. Aveam in emitor cca. 2,4 volti in loc de 5 si bine-nteles ca nu pornea oscilator linii si tot ce era alimentat cu aceasta tensiune ). Au mai fost si niste conzi pe secundarele sursei. Dupa ce am remediat aceste defecte, surpriza: A pornit final linii si a pleznit BU808-ul intr-o clipa. Constatare: trafo linii defect. Am conectat o alta infasurare primara de la alt traf si a pornit perfect, " deci curenteaza pipa FIT ". Mai jos postez niste detalii si schema. Intrebare: conform schemei, stie cineva ce tensiune continua ia nastere din pinul 3 al trafului de linii dupa ce este redresata de D609? Nu are cond de filtraj ca ma orientam eu de altfel. De ce intreb asta? Clientul nu prea plateste si vreau sa-i pun un traf second hand ( am eu niste trafuri prin atelier ). Traful original se gaseste, dar daca nu scoate clientul bani cat am cerut, am tratat cu el sa-i fac modificare cu unul S.H. ca sa-l coste lucrarea mai putin. Traful original este HR7256. In pinul 3 scoate 35Vpp. Dupa redresare daca stie cineva cat este aceasta tensiune? Mai jos vin cu detalii si cu o bucata din schema ( este prea mare schema si nu o pot posta in intregime ):-model: 54AM-12SCK3-procesor: SDA20561-B547-memorie: 24C02-jungle: MC44002P-traf linii: HR7256.Buna,am primit si eu acest model de tv,la reparat,componentele sunt aceleasi ca mai sus.Tv nu porneste,semne ar fi,dar tranzistorul din final linii e un bu508df si se incalzeste si vreau sa stiu,vazand acest topic,daca nu cumva tranzistorul nu este cel corect. Nu am schema,dar partea de etaj final linii este la fel,sursa e cu tranzistori. Daca vrea careva sa ma ajute cu schema ca eu nu o pot descarca. Multumesc!Cam asta e. Astept raspunsuri.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări