Jump to content


Photo

masina de spalat Zanussi FLS 674C


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 OFFLINE   sisiord1

sisiord1

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 6 posts

Posted 09 January 2017 - 09:34 PM

buna seara, din pacate s-a defectat masina de spalat, fenomenul este urmatorul: ia apa pana la nivelul obisnuit, cand trebuie sa le invarta, porneste motorul la turatie maxima cateva secunde (nu cu turtie mica cum ar trebui) dupa care se opreste, programele merg mai departe, doar ca la stoarcere face la fel merge pe turatie mare cateva secunde dupa care se opreste, sta cateva secunde si iar porneste la fel, deci nu stoarce.

daca ma poate ajuta cineva? mersi



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#2 OFFLINE   cornel1962

cornel1962

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 859 posts
  • Locatie:Dambovita

Posted 09 January 2017 - 09:48 PM

S-a verificat ceva pe acolo?...as incepe cu inlocuirea triacului de pe cmd.motor !

#3 ONLINE   doru3160

doru3160

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 3,964 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 09 January 2017 - 09:55 PM

Parca verificarea tachogeneratorului ar fi mai la indemana,si circuitele aferente acestei functii.Aici se pare ca motorul porneste si se opreste,deci putin probabil sa fie de la triac.



#4 OFFLINE   sisiord1

sisiord1

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 6 posts

Posted 09 January 2017 - 09:56 PM

in prima faza am curatat toti conetorii si mufele cu spray contacte, placa este lipita pe programator cu lipiturile in sus, desfac maine

mersi

 

voi verifica si tacho, motorul chiar merge cateva secunde( 3-4 aprox), dar pe turatie mare, la spalat ar trebui sa fie mica turatie si sa schimbe si sensul, lucru care nu il face


Edited by sisiord1, 09 January 2017 - 09:58 PM.


#5 ONLINE   doru3160

doru3160

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 3,964 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 09 January 2017 - 10:03 PM

Merge pe turatie mare pt ca ori nu vede impulsurile de la tachogenerator,ori lipseste marimea de comparatie,tensiunea de referinta pt turatie mica,sau circuitul raspunzator pt prelucrarea acestor date nu-si face treaba.Logic,pe aici ar trebui sapat.Nu ar fi rau de verificat si ceva tensiuni de alimentare pe placa,inclusiv filtraje.



#6 OFFLINE   cornel1962

cornel1962

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 859 posts
  • Locatie:Dambovita

Posted 10 January 2017 - 11:02 AM

...am scris ca as incepe cu triacul, deoarece m-am confruntat cu aceasta problema . Pornea motorul cu o turatie foarte mare ( sarea cuva de pe masina) si dupa ce am verificat tacho( aveam impulsuri ok), am verificat triacul ( la verificare parea bun), dar la recomandarea unui prieten(mai vechi in meserie), l-am inlocuit si s-a rezolvat defectul !

 

P.S. ... nu sunt 100% ca rezolva si problema dvs. si nici nu este obligatoriu sa incercati !!!



#7 ONLINE   doru3160

doru3160

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 3,964 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 10 January 2017 - 11:58 AM

Probabil unele defecte depasesc orice logica la masinile astea de spalat.Nu e foarte greu daca ajunge pe placa si verifica una alta,sa vada si triacul ce culoare politica are.



#8 OFFLINE   sisiord1

sisiord1

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 6 posts

Posted 10 January 2017 - 12:52 PM

asa voi face, mersi



#9 OFFLINE   sisiord1

sisiord1

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 6 posts

Posted 12 January 2017 - 08:35 PM

mersi tuturor, am depistat deranjamentul, dintr-un motiv anume, surubul pe care este fixat magnetul de la tachogenerator s-a desurubat din rotorul motorului, acest fapt a impins bobina din locas, si a aruncat siguranta cu care era fixata. in urma cu cateva zile am gasit siguranta  pe jos langa masina.nu am stiut de la ce este si ca atare am pus-o intr-o cutie. norocul meu si bine ca nu am aruncat-o. inca odata mersi pt sfaturi

intrebare: surubul de la rotor este din plastic, cu ce ar fi bune sa il blochez sa nu se mai desurubeasca ?

o seara buna tuturor


Edited by sisiord1, 12 January 2017 - 08:37 PM.


#10 ONLINE   doru3160

doru3160

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 3,964 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 12 January 2017 - 08:42 PM

Daca ai posibilitate fa-l din bronz.La plastic orice ai pune pt blocare,risti sa se rupa la urmatoarea demontare,si nici strangerea n-o poti face cum trebuie..



#11 OFFLINE   ipotexas

ipotexas

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 141 posts

Posted 13 January 2017 - 09:40 AM

mersi tuturor, am depistat deranjamentul, dintr-un motiv anume, surubul pe care este fixat magnetul de la tachogenerator s-a desurubat din rotorul motorului, acest fapt a impins bobina din locas, si a aruncat siguranta cu care era fixata. in urma cu cateva zile am gasit siguranta  pe jos langa masina.nu am stiut de la ce este si ca atare am pus-o intr-o cutie. norocul meu si bine ca nu am aruncat-o. inca odata mersi pt sfaturi

intrebare: surubul de la rotor este din plastic, cu ce ar fi bune sa il blochez sa nu se mai desurubeasca ?

o seara buna tuturor

CEa mai la indemana solutie este lacul de unghii,se aplica un pic pe filetul de plastic si cateva picaturi in locasul din rotorul motorului. GArantat nu se mai desface .



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#12 OFFLINE   sisiord1

sisiord1

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 6 posts

Posted 13 January 2017 - 05:43 PM

mersi, o sa ma conformez






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users