Jump to content


Photo

masina de spalat:nu mai stoarce


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   ciupacabra

ciupacabra

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 260 posts
  • Locatie:bucuresti

Posted 12 December 2016 - 01:22 AM

am un whirpool.are 7 ani si multe multe spalari

 

anul trecut a crapat,I-am desfacut controlerul,I-am schimbat 3 piese (un integrat,un resistor si inca ceva)

 

a functionat perfect

 

acum,pe orice program dau:nu mai stoarce ! rufele sunt balta de apa.

 

(coincidenta sau nu,a aparut si un miros urat -din nisa nu e,filtrul e curat-)

 

ceva sugestii...



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#2 OFFLINE   bugytech

bugytech

    Ing.

  • Membri
  • PipPip
  • 137 posts
  • Locatie:Cluj Napoca

Posted 12 December 2016 - 08:22 AM

Aceeasi problema am avut si eu la o masina Zanussi, nu mai storcea si a mirosit ceva urit. Defectul a fost condensatorul mare de pe motor. Originalul avea 16mF dar nu am gasit aceasta valoare. Am cumparat unul nou de 15mF, l-am inlocuit si de atunci masina merge bine.



#3 OFFLINE   ruscanusorin

ruscanusorin

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 277 posts

Posted 13 December 2016 - 05:21 AM

Acest model de masina nu are condensator de pornire la motor. Verificati carbunii motorului , tahogeneratorul , iar mirosul urat poate fi din mufa motorului sau de la releul motorului de pe placa electronica



#4 OFFLINE   ciupacabra

ciupacabra

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 260 posts
  • Locatie:bucuresti

Posted 16 December 2016 - 12:11 AM

miroase a apa clocita....nu a "mufa motor" sau "releu motor" ..nu e miros de piesa arsa...e miros de apa clocita...neevacuata...

 

daca motorul are problem..nu ar trebuii sa nu mai invarta ? ce trage apa afara la o masina de spalat ? nu are o pompa ceva...?

 

ma gandeam ca e vorba de vreun integrat care "nu mai stie " sa dea comanda de evacuare...



#5 OFFLINE   ruscanusorin

ruscanusorin

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 277 posts

Posted 16 December 2016 - 06:04 AM

Pai asa spuneti , ca nu evacueaza apa , nu ca nu mai stoarce . In partea de jos dreapta a masinii aveti pompa de evacuare. Desfaceti filtrul pompei si curatatil , deasemenea verificati sa nu existe corpuri straine in pompa care blocheaza elicea pompei .



#6 OFFLINE   ciupacabra

ciupacabra

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 260 posts
  • Locatie:bucuresti

Posted 17 December 2016 - 08:19 PM

am facut cateva teste

 

-program bumbac : merge perfect

 

-program 30 grade / clatire cu stoarcere /stoarcere : nu scoate toata apa (incepe se miroasa dupa un timp) plus haine ude



#7 OFFLINE   GEO 53 BN

GEO 53 BN

    Membru avansat

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 1,669 posts
  • Locatie:Timisoara

Posted 17 December 2016 - 08:49 PM

Cel mai probabil filtrul infundat sau pompa de evacuare blocata ori ''moarta''. Mirosul provine de la apa care ramine in masina,nefiind evacuata. Am gasit intr-o masina de spalat pompa blocata cu o bucata de plastic provenit de la un sutien. La fel poate fi si programatorul defect.


Edited by GEO 53 BN, 17 December 2016 - 08:52 PM.


#8 OFFLINE   ciupacabra

ciupacabra

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 260 posts
  • Locatie:bucuresti

Posted 26 December 2016 - 01:53 PM

ca sa ajung la pompa trebuie desfacuta masina ? (in partea frontala ascuns sub o masca e filtrul,care e curat)

 

e posibil ca pompa sa retina obiecte / apa ,care au trecut de filtru ?



#9 OFFLINE   vio2007

vio2007

    Membru avansat

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 1,177 posts
  • Locatie:Ianca/Br KN35RD

Posted 26 December 2016 - 02:28 PM

Nu trebuie sa desfaci masina de spalat.Pompa de evacuare este montata de regula in partea de jos a masinii de spalat.Are doua  racorduri ,la unu este conectat furtunul de evacuare a apei,iar celalalt este conectat la cuva .Are un capac de vizitare,inauntru sunt paletii pompei,poate fi o clema,agrafa,bat de chibrit,chiar si fire de par care blocheaza rotorul pompei.De obicei accesul se face prin fata, partea de jos.Trebuie sa-ti iei masuri sa nu faci o mica inundatie,curge toata apa ramasa in cuva.Cand am avut problema asemanatoare ar ridicat masina pe suporti improvizati cat sa incapa un vas sub gura de vizitare.

vezi si aici:http://powerturbo.ro...t-nu-evacueaza/


Edited by vio2007, 26 December 2016 - 02:46 PM.


#10 OFFLINE   Kreator

Kreator

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 432 posts
  • Locatie:Baia Mare

Posted 26 December 2016 - 02:36 PM

Am avut si eu aceiasi problema, s-a rezolvat desfundand furtunul de evacuare a apei. 


Edited by Kreator, 26 December 2016 - 02:38 PM.


Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#11 OFFLINE   gabilungu66

gabilungu66

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 205 posts

Posted 26 December 2016 - 02:45 PM

Daca masina este cu hublou(incarcare prin fata),rasturnati masina in lateral si in spatele filtrului gasiti pompa de evacuare. Demontati-o si verificati daca are joc in ax. Daca nu are joc,alimentati-o la 220 v si vedeti daca functioneaza. Daca nu are joc in ax si se invarte verificati comanda din placa. Succes!






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users