Jump to content


Photo

Brum sistem audio pc


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   davidut5

davidut5

    David

  • Membri
  • PipPip
  • 764 posts
  • Locatie:Alexandria

Posted 18 November 2016 - 11:17 PM

Mia adus un prieten un sistem sa ma uit la el, are brum pe subwoofer, sunetul functioneaza corect.

 

Finalii sunt tda 2030, camanda cu PT2322 PT2323.

 

Daca dau mute nu se mai aude brumul, la fel daca scot mufa de semnal ce duce la finalul subului.

 

Am inlocuit de proba condesatorii de 4700uF puntea redresoare, regulatorul de 9v, si vreo doua condesatoare pe placa de comanda langa regulator, fara rezultat.

 

Ce sa-i mai fac?

 

3462d0g.jpg

 

3128uj5.jpg



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#2 OFFLINE   aly4quad

aly4quad

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 164 posts
  • Locatie:Pitesti

Posted 19 November 2016 - 02:48 AM

verifica cablul de semnal...



#3 ONLINE   sesebe

sesebe

    Membru evoluat

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3,160 posts

Posted 19 November 2016 - 05:35 AM

Daca fara semnal nu ai brum atunci nu ai ce cauta la condesatorii de semnal.

Cablul l-ai verificat/inlocuit?

Daca nu-i cablul, atunci cauta fisuri sau lipituri reci pe zona de masa intrari.



#4 OFFLINE   Giorgian tv

Giorgian tv

    Membru

  • Banati
  • PipPip
  • 381 posts
  • Locatie:oltenita

Posted 19 November 2016 - 06:23 AM

Daca fara semnal nu ai brum atunci nu ai ce cauta la condesatorii de semnal.

Cablul l-ai verificat/inlocuit?

Daca nu-i cablul, atunci cauta fisuri sau lipituri reci pe zona de masa intrari.

corect spus :aplauze



#5 OFFLINE   davidut5

davidut5

    David

  • Membri
  • PipPip
  • 764 posts
  • Locatie:Alexandria

Posted 19 November 2016 - 04:27 PM

Nu cred ca e cablul, nici lipituri aiurea nu vad.

 

Cu cablul de semnal bagat(cablul ce vine din placa de comanda spre placa amplificatoare), daca pun semnalul la masa dispare din brum, dar nu complet, complet dispare numai cu cele 3 mufe de semnal ce vin din placa de comanda scoase, si daca pun doar masa tot apare brum, daca pun doar firul de semnal iarasi apare brum dar mai tare.

 

Daca era din cablu cand puneam la masa trebuia sa dispara complet.


Edited by davidut5, 19 November 2016 - 04:32 PM.


#6 OFFLINE   allexx1968

allexx1968

    Ciocoflender

  • Membri
  • PipPip
  • 420 posts
  • Locatie:Dej

Posted 19 November 2016 - 04:36 PM

Buna

Am avut o problema asemanatoare.

S-a rezolvat dupa ce am studiat si am rezolvat problemele de masa(GND).Ideea am primit-o 

tot aici,pe forum.

Pentru inceput trage un cablu de la masa PC-ului la masa sistemului audio,s-ar putea ca

masele celor doua aparate sa aiba potentiale diferite.

Spor

Alex


Edited by allexx1968, 19 November 2016 - 04:38 PM.


#7 OFFLINE   davidut5

davidut5

    David

  • Membri
  • PipPip
  • 764 posts
  • Locatie:Alexandria

Posted 22 November 2016 - 08:33 PM

Eu am brum fara semnal conectat, cu volum 0 sau cu volum maxim nu conteaza. Brumul dispare complet cand dau mute, daca era din cabluri, masa etc, ma gandesc ca nu disparea la mute.


Edited by davidut5, 22 November 2016 - 09:24 PM.


#8 ONLINE   sesebe

sesebe

    Membru evoluat

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3,160 posts

Posted 22 November 2016 - 09:20 PM

Pai daca nu vrei sa faci ce ti se sugereaza pe aici sa faci atunci de ce mai intrebi?

 

Tu ai acolo o problema generata de o bucla de masa intre sursa de semnal (calculator) si amplificator.

Prin cablul de masa circula curent de 50/100Hz intre masa calculatorului si masa mplificatorului.

 

Nu ai ce cauta la alimentari, potentiometri, condesatoare de cuplaj.

Exista doua variante:

1). brumul a aparut de la prima utilizare a amplifului, a fost tot timpul si atunci trebuie sa faci ce a spus @allexx1968,

2). brumul a aparut la un moment dat si atunci trebuie sa vezi daca s-a schimbat ceva la setup: prizele de 230V folosite, cablurile interconect, sursa noua la calculator, sau ce s-a defectat intre timp: cablurile interconect cu masa intrerupta, crapaturi in traseiele de pe placi, mufe dezlipite.

 

Imi plac la nebunie expertii care tot intreaba cite ceva si cind li se raspunde spun ca nu-i bun raspunsul fara ca macar sa verifice.


Edited by sesebe, 22 November 2016 - 09:21 PM.


#9 OFFLINE   davidut5

davidut5

    David

  • Membri
  • PipPip
  • 764 posts
  • Locatie:Alexandria

Posted 22 November 2016 - 09:28 PM

Pai ma trimiteti toti la cablul de semnal exterior, de la pc la sistem, si eu spun ca baraie fara cablul ala, tot ce am vorbit eu de cabluri a fost de cele din sistem.

 

Presupun ca varianta 2 este valabila la mine, asta inseamna ceva defect, si ma indoiesc ca un fir nu are masa....

 

 

Pe placa de comanda masa e impartita in doua, potentialul dintre ele este 2mv, daca va dati seama de ceva.


Edited by davidut5, 22 November 2016 - 10:14 PM.


#10 ONLINE   sesebe

sesebe

    Membru evoluat

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3,160 posts

Posted 22 November 2016 - 10:25 PM

N-ai sa masori in veci si pururi semnalul de bruiaj cu multimetrul.



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#11 OFFLINE   davidut5

davidut5

    David

  • Membri
  • PipPip
  • 764 posts
  • Locatie:Alexandria

Posted 26 November 2016 - 03:28 PM

Mersi de ajutor.

 

 

Back to sender.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users