Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru 3 faze cu Atmega8


Postări Recomandate

Am tot cautat o schema de voltmetru pentru 3 faze dar nu am gasit mare lucru. Am gasit doar o schema aici: http://engineerexperiences.com/3-phase-voltage.html

Pe site-ul acesta este schema, codul sursa in C++ si simularea in Proteus. Codul sursa l-am compilat cu Atmel Studio 6.0 ( da, inca folosesc Windows XP :jytuiyu )

Am testat schema si programul in Proteus si imi place deoarece afiseaza si unghiul pentru fiecare faza. Singura problema este ca are afisaj 16X2 iar valorile sunt date pe 4 linii, ceea ce face ca afisarea valorilor sa fie secventiala.

Intrebarea mea este pentru cunoscatorii de C++ daca au timp si nervi sa modifice codul sursa ca sa se afiseze cele 4 linii de informatii simultan pe un ecran cu 4 linii ( 16x4 sau 20x4 ).

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate nu merge. Imi da o eroare la compilare.

post-201372-0-48351700-1478412876_thumb.jpg

 

Caut de ceva vreme o schema care sa-mi arate informatii despre o retea trifazica si doar schema asta am gasit-o. Stii cum se zice: calul de capatat nu se cauta la dinti :)) . Ma multumesc cu ce primesc.

 

L.E. Am mai sapat in program si a iesit ce vroiam.

Arata asa:

post-201372-0-05865800-1478415503_thumb.jpg

 

Atasez codul sursa modificat de mine si celelalte fisiere necesare programarii lui Atmega8. Poate o sa mai vrea cineva sa-l construiasca, in lipsa de altceva. In codul sursa ( voltmetru trifazic.doc ) am marcat cu galben modificarile facute de mine.

Multumesc de ajutor.

voltmetru trifazic.doc

GccApplication1.eep.txt

GccApplication1.hex.txt

Editat de pinky
Link spre comentariu

E de inteles ca au aparut acele scapari. M-am gandit eu ca la ora la care ai mesterit la program sunt sanse mari sa apara scapari. Eu sforaiam de se cutremurau peretii. :))Din pacate este singura schema pe care am gasit-o ca sa masoare ceva in trifazic. Nu am gasit nimic nici mai slab nici mai bun.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări