Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inchidere centralizata Skoda


Vizitator IonutGianny

Postări Recomandate

Vizitator IonutGianny

Salutare. Sunt posesor al unei skoda roomster din anul 2011 si am o mare nelamurile pt ca as vrea sa ii modific inchiderea centralizata. Acum inchiderea este pe cheie(bag cheia in iala de pe portiera,invart se aprind avariile si se inchide masina) sa o fac pe telecomanda. Am vb cu un asa zis electrician auto si mi-a zis ca nu se potriveste orice sistem de centralizata ca imi trebuie unul cu CAN BUS,iar eu cu CAN BUS nu am vazut decat alarme.Mentionez ca pana acum nu am nici un fel de telecomanda la masina sa o deschid si nici nu a avut deoarece am 2 chei simple.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In stanga sub bord  ai un modul cu 2 mufe.  Arata ca in poza atasata.post-175009-0-98492500-1476138564_thumb.png

In mufa A pinul 24 este comanda inchis/deschis.  Cand firul este pus la masa ai comanda  inchis, iar cand il pui la masa printr-o rezistenta de 220-240 ohm ai comanda deschis.  Firul respectiv il gasesti si la trecerea dintre stalp si usa, are culoarea galben/albastru si 0.35 mm sectiune.

Link spre comentariu
Vizitator IonutGianny

In stanga sub bord ai un modul cu 2 mufe. Arata ca in poza atasata. S97-8085.pngIn mufa A pinul 24 este comanda inchis/deschis. Cand firul este pus la masa ai comanda inchis, iar cand il pui la masa printr-o rezistenta de 220-240 ohm ai comanda deschis. Firul respectiv il gasesti si la trecerea dintre stalp si usa, are culoarea galben/albastru si 0.35 mm sectiune.

Eu vreau sa cumpar un modul pentru inchiderea centralizata cu telecomanda dar simplu nu cu CAN BUS pt ca este exagerat de scump si sa il montez la mine pe masina. Cum trebuie conectat si daca se potriveste?
Link spre comentariu

da, ma refeream la restul iesirilor din cele doua mufe, si nu doar.

am instalat deja ELSAWIN, si intr-adevar ai cam tot ce vrei si nu vrei acolo.

 

revenind la topic. chiar daca exista pin24 in borna A, nu cred ca exista in comert ceva care sa te ajute in afara de CAN

decat daca faci tu.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cred ca mai este ceva de adaugat:

 

la modulul CAN, odata cu blocarea usilor se realizeaza si activarea imobilizatorului, in schimb la inchiderea simpla (cum se intampla de exemplu cand se actioneaza butonul corespunzator in interiorul cabinei) nu. Alt lucru, este posibil sa nu se inchida ferestrele la apasarea prelungita a butonului. La fel, nu se poate selecta deschiderea exclusiv a usii spate (hayonului).

Link spre comentariu

IonutGianny ai rezolvat ? iti poti alege orice inchidere vrei, posteaza schema din manual si te ajutam pas cu pas. Daca crezi ca nu te descurci mai bine apelezi la un electrician.

 

One, nu e chiar asa, functia de imobilizare( pt pornirea motorului) se activeaza indiferent de starea inchiderii. Firul care i l-am sugerat eu, face exact aceeasi treaba ca si inchiderea din yala exterioara a masinii, respectiv inchis/deschis iar daca tii mai mult de cateva secunde urca sau coboara si geamurile. Pt hayon sunt intradevar masini la care nu se deschide decat daca deschizi o usa, dar majoritatea modulele de inchidere universale au o iesire separata pt a comanda hayonul.

 

Aw Genetix pt ce masina te intereseaza?

Link spre comentariu

ar trebui sa va hotariti ce anume vreti sa faceti de fapt.Modul de comanda a inchiderii centralizate sau alarma?Clasic sau pe CAN?Sunteti sigur ca aveti nevoie de deschiderea geamurilor din telecomanda?Va este necesara deschiderea selectiva a portbagajului?Realizati faptul ca aceste doua optiuni va creste pretul de 5 ori pt materialele necesare?

Mare grija cand lucrati pe magistrala can a masinii !!!!!

Link spre comentariu

@ghitab: o sa vreau sa o fac pentru Skoda Superb 2007. deocamdata nu m-am apucat de nimic, pentru ca sunt prins cu altceva, dar cand o sa am timp ...o sa imi trebuiasca niste pachete daca ai salvate loguri pe undeva, pentru inchidere, si ptr usi deschise, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări