Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum creez ecou?


Vizitator falex

Postări Recomandate

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Buna!Ma confrunt cu urmatoarea problema: o bisericuta, mica, cu strane de lemn, covoare pe jos. Biserica nu are deloc ecou, atat cantaretul cat si preotul au sesizat acest lucru. Ma gandeam ca am avea nevoie de 2-3 boxe, puse in colturile incaperii. Asta ar ajuta?P.S. va rog, fara comentarii rautacioase :)

Acolo aveti nevoie de un delay ,nu de ecou sau reverb.Va trebuie un mixer cu loop sau intercalat intre mixer si un etaj final.Piesele pentru acest delay costa maxim maximorum 50lei.

post-176980-0-40463000-1468847220_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Efectul "echo" consta in suprapunerea de repetitii intarziate peste un sunet principal, delay-ul consta in redarea exclusiva a repetitiilor ( nu mai exista suprapunerea peste sunetul principal ), schema postata face prima functie, adica ecoul, are reglaj pentru volumul repetitiilor ( repeats ), si pentru timpul dintre ele ( delay ). A se verifica schema din pdf-ul integratului pentru varianta delay. Eu sustin pe prima, adica ecoul, la timpi suficient de mici la repetitii ( reglajul de delay ) se poate reproduce intr-o oarecare masura si reverbul, iar la timpi mai mari, se reproduce ecoul, timpii si volumul repetitiilor se pot ajusta pana intr-acolo unde efectul este intocmai cel dorit.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Marian,eu am facut n sonorizari ,live,inregistrari de studio,am o sala de repetitii unde trebuie sa fac sunetul,pe voci se foloseste cel mai des delay sau delay+un pic de reverb.Stiu ce vorbesc,pentru sonorizari adevarate ,pentru voci exista procesoare de voce ,destul de scumpe ,nu cred ca este cazul in acea biserica.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Nu are importanta ce sonorizari ai facut tu, aici confuzia este in denumirea de termeni, si eu pot sa ma laud ca tot mixez muzica electronica si creez si editez efecte de voce, dar pe langa faptul ca este irelevant in topicul asta, mai dau si dovada de aroganta... Ideea este ca atunci cand lucrezi cu softuri avansate pentru mixaj inveti sa denumesti si efectele corect. Apoi scuza-ma dar sa contrazici un pdf ( ca pana la urma asta faci ), fie ca l-ai studiat, fie ca nu, mi se pare lipsa de tact...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Din lipsa de tact fac de citiva ani pedale de delay cu PT2399 ,ma repet stiu ce vorbesc si ce vor oamenii aia,aici se vede ca nu stii ce se foloseste in sonorizari de voci.Sa fii sanatos si sa crezi ce vrei .De studiat in iernile friguroase https://circuitsalad.com/2012/09/04/how-to-significantly-improve-a-simple-pt2399-delay-circuit/

Editat de viobio
Link spre comentariu

Doar pentru ca reproduci ceva in mod mecanic nu inseamna si ca intelegi acel ceva. Este pana la urma si o chestie de logica...Si eu lucrez cu PT2399 pentru modulele de procesor echo, insa vad ca spre deosebire de tine eu chiar ma uit prin pdf-ul sau, si oricine face asta vede cele 2 scheme distincte.

 

Echo

Posted Image

 

Delay

Posted Image

 

Echo este schema unde semnalul intarziat este reintrodus la intrare prin potentiometru, iesirea reda intai semnalul principal si indata repetitiile, iar Delay este varianta unde la iesire apare doar semnalul intarziat, fara acel "master".

 

Ma indoiesc insa ca vei accepta eroarea, esti prea orgolios ca sa admiti ca poti gresi, de asta ma si opresc aici.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Acolo aveti nevoie de un delay ,nu de ecou sau reverb.Va trebuie un mixer cu loop sau intercalat intre mixer si un etaj final.Piesele pentru acest delay costa maxim maximorum 50lei.

Marian ,eu nu fac nimic fara sa studiez,cunosc acel PT2339 de ani de zile,cu mult inainte de a descoperi tu cum functioneaza un tranzistor,nu e o rautate ,este un adevar.Studiaza inca odata schema pusa de mine,poate pricepi ce face potentiometrul MIX.Iti pun si o piesa muzicala,chitaristul si vocalistul trupei folosesc delay nu echo,fii atent la voce ,ca de acest efect au nevoie pt biserica,la slujbe.Inca ceva ,eu am recomandat delay pentru ca de delay au nevoie ,nu de echo,poate oamenii nu se pricep la sonorizari,tu vii si-mi explici mie diferentele dintre cele doua efecte,nu am nevoie de explicatiile tale,pt ca stiu ce face fiecare in parte,de mult.Nu am orgolii timpite,numai ca ma cam enerveaza cei care le stiu pe toate dar nimic bine,asa ca te consider profan in sonorizari live,daca stiai ce si cum ,recomandai delay din prima.Daca ar folosi echo sa-ar auzi ca in pestera.
Sa ai o zi mai buna ca cea de ieri. Editat de viobio
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Autorul vrea reverb, nu ecou. Viobio spune bine ce spune. El vrea sa obtina o caracteristica a unui spatiu, mai exact timp de reverberatie ridicat. Vrea sa va imaginati ca sunteti intr-o catedrala, ca idee...

 

Se porneste de la o idee gresita, o sonorizare corecta nu produce reverb nici intr-o catedrala. E putin nonsens, dar, asta e o alta discutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări