Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti, cu tuburi. De demult uitate


Postări Recomandate

A fost un proiect interesant, dezvoltat de 3 baieti ai defunctului headwize. Acum unul dintre, sa-i zicem nea Cavalli, nu mai face proiecte cu publicul ci are produsele lui spre vanzare cu preturi >500USD. 

 

Schema este in mai multe variante, eu voi folosi cea cu LND-uri, intrucat le am deja. Alimentarea cu multiplicator de tensiune este comoda, desi parca as incerca si altceva. 

 

Textolitul il am de prin 2006, deci nu voi executa eu trasee/prototipuri. Dar pot face modificari pe el, sau alaturate.

 

Sunt deschis parerilor. In loc de AU7 as vrea totusi sa merg pe BH7 

post-174771-0-79883000-1465907932_thumb.png

post-174771-0-21755200-1465907938_thumb.gif

Editat de Predator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Poti folosi ce tub doresti,tot un drac,eu si altii am mai spus de citeva ori pe fotumul asta ca TUBURILE FUNCTIONEAZA PROST LA TENSIUNI ANODICE MICI !E timpul tau si faci ce vrei cu el.Schema are doua hibe:1 ECC82/12AU7 functioneaza prost cu Ua 50V ,nu o sa obtii nici o jmecherie in sunet,nu te imabata cu apa rece ca tubul face mare lucru,amplifica si atit,dar amplifica PROST cu Ua 50V ,cu toata sarcina lui in CC.2 OPA2134 nu prea este capabil de curent pe iesire ,adica o sa folosesti casti cu impedanta de minim 300 ohmi.Cam asta este cu mareata schema,dupa mine este un experiment pentru pierdutul timpului.Ca sa te prinzi de ce este un experiment http://www.r-type.org/exhib/aai0081.htmhttp://www.r-type.org/exhib/aaa0177.htm

Editat de viobio
Link spre comentariu

Din propria-mi experienta, te sfatuiesc sa nu folosesti operationale daca vrei un amplificator de calitate pentru casti. Am ascultat mult timp un amplificator de casti cu AO Texas Instruments TPA6120, care are caracterizari  excelente pe net:

 

http://www.bhphotovideo.com/c/product/882320-REG/Fiio_eo9k_E09K_Desktop_Headphone_Amplifier.html

 

Am crezut ca acesta este sunetul corect si eram foarte incantat, pana cand... am pornit pentru prima data amplificatorul pe tuburi pentru casti pe care l-am proiectat si simulat indelung. Iti spun sincer ca atunci am redescoperit muzica, aceeasi pe care-o ascultasem de atatea ori. 

 

Cum sublinia si @viobio: nu pierde timpul. Fa ceva ca lumea de la inceput, chiar daca rezultatele apar ceva mai tarziu. Are si asteptarea intelepciunea ei...

 

Poti sa arunci o privire in acest topic:

 

http://www.elforum.info/topic/108161-amplificator-casti-320-ohm/?hl=dn2540&do=findComment&comment=1247597

Link spre comentariu

Schema din primul post e aiurea...mai bine suna un TDA2030/2009 sau orice alt echivalent, recuperat din TV-uri vest germane, cu 100-150 de ohmi in serie cu castile, filtraj imbunatatit si daca trebuie musai lampi ca sa se vada frumos, se pot alimenta din cei 12V ai TDA-ului filamentele oricaror lampi...cuplate serie sau paralel...eventual pt. tensiuni mai mari de 12V se pot folosi lampi recuperate din TV, nu e musai sa mai fie bune, doar filamentul sa nu fie intrerupt. Un PY88 de exemplu (sunt pline targurile de ele, se gasesc chiar noi/nos) are filamentul la 30V - merge legat direct intre plus si minus daca e alimentare simetrica...sunt niste diode care nu prea sunt bune de nimic, au consum la filament prea mare si randament mic. Au avut rostul lor in etajele de linii TV...

Cine crede ca spun prostii aici e rugat sa incerce montajul din primul post, apoi pe cel recomandat de mine, cu sau fara lampi. Apoi discutam...am incercat si eu bazaconii din astea...cu putina abilitate se pot genera niste distorsiuni pare care par sa sune bine, chiar mai bine decat originalul. Dar asta nu inseamna ca suna cu adevarat bine....e doar o iluzie auditiva.

Merci de sugestii!

 

Prefer sa il fac si pe asta, altfel sta degeaba. Ulterior il pot vinde iar de banii aia fac altceva. Astfel nu stau cu banii intr-un loc. 

 

Cat despre operationale, eu n-am nimic cu ele, nu ma deranjeaza la ureche. 

Si cui si unde o sa-l vinzi? Cine cumpara asa ceva de pe forum, de regula intreaba pe aici...pe mine ma mai intreaba cand si cand amici sau simple cunostinte comune cu alti prieteni despre nush'ce amplificator de pe OLX...super entuziasmati..."cum, d-le, e posibil sa nu stii?"...Aia care dau >500 euro pe cate o traznaie din aia nu intra pe elforum....sau intra doar ca sa bage batul prin gard.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări