Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare CONTOR electric cu disc


Vizitator Lesniczki I. Calin

Postări Recomandate

Vizitator Lesniczki I. Calin

Buna ziua, am legat un contor, nou  si am o mica problema. daca pun consumator se invarte normal. cand nu e niciun consumator, se invarte inapoi singur. ma puteti ajuta?pun si doua poze sa vedeti cum e legat. cel din stanga e curentul principal. si din dreapta am pus consumator.

post-258179-0-97296000-1464290027_thumb.jpg

post-258179-0-44553500-1464290028_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca se invarte, este legat corect. Discul vine inapoi daca a facut mai putin de jumatate de rotatie. Mecanismul este putin dezechilibrat pentru ca, fara curent, discul sa vina cu semnul in dreptul geamului.

Se poate fura legal energie electrica (free energy) daca se consuma in doze mici cu pauza suficienta intre ele. :limb:

Link spre comentariu

Din câte văd în poze,acest contor diferă de cele clasice AEM,la care ordinea este:1-intrare fază2-ieșire fază3-intrare nul4-ieșire nul.Nu cred că e un contor agreat de Eon/Electrica/Ire,etc și părerea mea este că la modul de comportament,prezintă eroare de măsurare.Bănuiesc că doriți să-l folosiți pe post de contor pasant.

Link spre comentariu

Se poate folosi si la noi, dar neoficial. Se poate determina experimental un coeficient de corectie. Nu este mare. Se leaga un consumator de cca. 2 kW prin doua contoare mecanice, unul la 50 Hz, si se numara (doi oameni)  turele timp de 10 - 15 minute. Calculul este simplu, iar rezultatul se scrie pe carcasa.

Link spre comentariu

Cred ca nu-i nevoie decat de un mic calcul de 3 simpla. Contorul va indica cu 20 la suta mai mult.Uitandu-ma mai atent la legaturi am vazut ca sunt incurcate culorile (al 2-lea cablu trebuie sa aiba culorile inversate)  iar intre 2 si 3 (dupa schema, acolo este sters) trebuie sunt.

Totul este valabil daca in imagine ordinea bornelor este ca cea din schema.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Situatia nu este atat de trei simpla. Curentul in bobina de tensiune, inductia in miez si curentii turbionari in disc au comportare neliniara cu frecventa. Probabil ca diferenta este pe la 10%, dar trebuie totusi etalonat prin comparatie.

Link spre comentariu

Eu nu ma refeream la frecventa ci la demultiplicare (constanta rot/kWh). Cel de 50Hz are C=480 rot/kWh iar cel din poza are 600; deci facand raportul dintre 600 si diferenta de 120 vedem ca e vorba de o cincime.

Daca numai constructiv este aceasta deosebire inseamna cu nu mai conteaza frecventa iar contoarele vor indica la fel. Daca avem acelasi factor de demultiplicare la ambele atunci contorizarea depinde de frecventa. Interesant este ca diferenta de C se potriveste cu acel 20 la suta.

P.S. M-am pripit si am gresit: de la 480 la 600 sunt 120 ceea ce reprezinta 25 la suta. Dealtfel se vede ca nu este acelasi raport intre C si frecventa; 480:50=9,6 si 600:60=10.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări