Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Este sigura o astfel de combinatie sau risc sa ard vreunul din echipamente?


Vizitator danieldinte

Postări Recomandate

Vizitator danieldinte

Salut in primul rand si multumesc in avans pentru orice raspuns pe care il voi primi.

 

Am achizitionat recent un Panou Solar Portabil Instapark® 10 Watt - http://www.instapark.com/solar-power-panels/portable-solar-power-panels/mercury-10-solar-panel-portable-solar-panel-charger.html

 

Produsul, conform datelor tehnice oficiale, are urmatoarele caracteristici: 

  • [*]- Power output: 5V Standard USB port x 2 [*]- Maximum output current: 2 amp

 

As dori sa stiu daca as putea incarca prin intermediul panoului solar portabil, fara sa ard vreunul din echipamente, o baterie externa de tip Anker PowerCore 15600 - https://www.anker.com/products/A1252011 cu urmatoarele caracteristici tehnice:

  • [*]- 
Input :5V / 2A
- Output :5V / 4.8A

 

Intreb pentru ca, din cate informatii am gasit despre panoul solar Instapark 10watt, 2 amp este curentul maxim, uneori poate sa produca mai putin de 2 amp, mai ales in conditii de soare putin sau cer innorat.

 

De asemena as putea incarca un aparat de genul KingMa USB LP-E8 prin intermediul bateriei Anker PowerCore 15600 fara sa ard vreunul din dispozitive? (KingMa Lp-E8 este un dispozitiv pe usb ce incarca baterii pentru aparate foto gen Canon EOS 700D).

 

Dispozitivul KingMa Lp-E8 are urmatoarele caracteristici tehnice:

- Input: 5V 2000mA
 

Intreb pentru observ ca bateria Anker PowerCore 15600 are 4.8 amp la iesire, iar dispozitivul KingMa Lp-E8 necesita 2 amp la intrare.

 

Multumesc,

Daniel

 

PS. Scuze, dar nu prea le am cu electronica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cum ai spus si tu de altfel , puterea maxima generata de panoul de 10w este de 2 A , clar din formula P=U*I => 2A maxim . Ma indoiesc ca ar fi vreo problema , in sensul ca n-ai avea ce sa arzi daca pui panoul sa incarce power-bank-ul dar intrebarea daca , acel curent funizat de panou este mai mic de 2A , se poate incarca ? Si eu spun ca da , pentru ca detin si eu un power bank de 12800mAh , se poate incarca la 5v cu 1A , dar merge foarte bine si cu 500mA , problema este ca , daca scade curentul creste timpul de incarcare . Si daca powerbank-ul este descarcat si la 1A cat spune ca se incarca ia cateva ore bune , ceea ce nu este tocmai placut .Cat despre incarcarea din power-bankul tau a dispozitivului KingMa Lp-E8 , daca bateria debiteaza 4.8 A , sa zicem 4.5 A, asa si el are nevoie doar de 2 , evident va trage cat este nevoie. Dar daca sistemul ce incarca bateria pentru aparatul foto nu are un limitator de curent de incarcare , exista riscul ca bateria aparatului foto sa nu suporte curentul de incarcare , iar in cel mai bun caz , ii scurtezi dramatic viata , ori in cel mai raucaz ia foc daca vorbim de litiu ion ori polimer. Parerea mea: panoul cred ca poate sa incarce powerbank-ul ( daca nu se specifica pe undeva minim 2A for charging ) , asa , si pentru incarcarea bateriei foto nu recomand o sursa care sa treaca de 2-2.5A .Power bank-ul meu e de la Mirya si n-am avut probleme cu el ,  ti-as sugera asa ceva , sau asemanator pentru a se incarda mai bine proiectului tau . Bafta ! 

Link spre comentariu

Poți încărca liniștit (când este suficient soare) bateria fără probleme. Cât privește alimentarea dispozitivului KingMa din baterie, acela își ia doar cât curent îi trebuie, faptul că bateria are capacitate mai mare (poate da un curent mai mare de 2A) este chiar un lucru bun.Fiindcă o capacitate mare asigură o autonomie crescută de încărcare.

Link spre comentariu

Poți încărca liniștit (când este suficient soare) bateria fără probleme. Cât privește alimentarea dispozitivului din baterie, acela își ia cât curent îi trebuie, faptul că bateria are capacitate mai mare (poate da un curent mai mare de 2A) este chiar un lucru bun.

Trebuie tinut cont de faptul ca producatorii de telefoane tablete , electronica fina , nu isi asuma raspunderea pentru eventuale deteriorari ale produselor pe baza nerespecatrii parametrilor tehnici ai produsului . Ma refer , ca daca am un smartphone de orice firma , daca producatorul mi-a dat in cutie , un alimentator de 700mAh / 0.7Ah , telefonul trebuie incarcat cu acel curent debitat , se incarca foarte bine si cu 500 mAh , dar nu cu mai mult de 1A . Am un prieten care a incercat un sistem ( alimentator ) fast charger , adica un alimentator dar care debiteaza mai multa putere decat ar fi necesara incarcarii respectiului device , si bateria dupa nici 15 s-a incalzit treptat pana a luat foc , pentru ca el n-a stat cu ochii pe ea .

Link spre comentariu

Păi mă bazez pe faptul că un telefon (decent) are de obicei și o limitare de curent dată de sursa internă. nu se bazează numai pe limitarea de curent a încărcătorului. De exemplu, dacă încărcăm un smartphone cu cablul său direct din portul USB al unui PC, să ne așteptăm să explodeze bateria ? Dat fiind că multe porturi USB au un curent maxim de minim 1A, de multe ori peste...

Link spre comentariu

Păi mă bazez pe faptul că un telefon (decent) are de obicei și o limitare de curent dată de sursa internă. nu se bazează numai pe limitarea de curent a încărcătorului. De exemplu, dacă încărcăm un smartphone cu cablul său direct din portul USB al unui PC, să ne așteptăm să explodeze bateria ? Dat fiind că multe porturi USB au un curent maxim de minim 1A, de multe ori peste...

Eu nu am avut probleme . Si eu imi incarc telefonul de la laptop deci aici ar fi cam maxim 500 mAh , dar cunosc cazuri nu citite ci reale si totusi telefoane de la samsung daca este sa vorbim de S6 , nu este un orice telefon . Pana la urma fiecare face cum doreste , dar este bine totusi sa tinem cont de ce spun producatorii .  Referitor la incarcarea bateriilor acelora de aparat foto , daca mi-ar apartine sistemul eu nu le-as incarca din power bank-ul acela . Parerea mea .

Link spre comentariu
Vizitator danieldinte

Of, ce fraier sunt, acum m-am uitat mai bine la cateva dintre FAQ-uri. Zice asa:

 

What devices are compatible with the PowerCore 15600 Portable Charger?

 

The powercore is compatible with Android, Apple and almost all other devices charged via USB. It has a maximum output of 4.8A shared between the ports with each port able to deliver the full 2.4A.

 

Asadar am 2.4 amp pe fiecare dintre cele doua porturi USB dela bateria Anker. 0.4 amp in plus fata de cei 2 amp necesari ar putea fi o problema pentru incarcarea bateriei de canon?

EDIT: Am uitat sa mentionez. Dispozitivul KingMa are is valori output, catre bateria propriuzisa banuiesc dupa cum urmeaza: Output: 8.4V 600mA

   

Ok, intrebasem de panoul solar instapark (a) si de bateria anker powercore (b) pentru ca am citit undeva pe internet o formula de genul:  

 

DACA LA UN MOMENT DAT (a) output < 2 amp (plauzibil pentru zilele sa zicem umbrite sa innorate) SI (b) input = 2 , adica daca (a) scoate doar 1 amp la un moment dat iar (b) necesita 2 amp, se poate arde (a) fiind suprasolicitat de cererea de amperi ai lui (b).  

 

a= panoul solar instapark 10 watt

b= anker powercore 15600  

 

Este plauzibil un asemenea scenariu? Sa se arda panoul solar? Sau, asa cum ati zis adineaori, tot ce se poate intampla ar fi sa se incarce bateria mai incet, sau deloc.

Editat de danieldinte
Link spre comentariu
Vizitator danieldinte

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Aveam ceva emotii dupa ce am citit acel articol legat de amperi.

 

As mai avea o singura intrebare, stiu ca suna stupid, dar ce variante as avea daca as dori incarcarea unui laptop? Nu acum, in viitor.

 

Am inteles ca un laptop ar avea nevoie de 18 volti la intrare pentru a se incarca bateria acestuia?

 

Exista vreo posibilitate, stiu ca suna stupid, dar intreb, sa convertesc din 5 volti la iesire in 18 volti care sa intre in laptop? Am inteles ca exista unele baterii externe, dar nu am vazut, care sunt capabile sa livreze pe un port special 18 volti. Dar asta ar insemna ca si la intrare in acea baterie externa as avea nevoie de un panou de curent care sa ofere minim 18 volti?

Link spre comentariu

Se poate încărca și un laptop din panouri solare, dar vor trebui fie niște panouri de putere mare (dimensiuni mari), fie mai multe panouri mici. Nu ar fi eficient să convertești din 5V în 18V la curentul cerut de un laptop, ar fi necesară o baterie de capacitate destul de mare, de zeci de Amperioră. Dar cu panouri care să dea direct 18V sau mai mult, la un curent cel puțin egal cu cel cerut de laptop, ar fi mai ușor și eficient.

Link spre comentariu
Vizitator danieldinte

Ufff, sper sa nu fie o problema, dar ... a venit suportul pentru baterie KingMa astazi. La input scrie pe el: 5V - 2000mA (MAX). Va fi o mare problema daca o alimentez la 5V-2400mA? E o diferenta de 400mA.

 

Bateriile externe nu ajung decat sambata sau luni, oare ar fi bine sa o tin suportul KingMa sub observatie sa vad daca se supraincalzeste o vreme? Tin sa precizez ca suportul KingMa e chiar o chinezarie fara macar un minimanual de utilizare.

 

Momentan o testez cu o alimentare de 5V-1000mA si observ ca deja se incalzeste fundul putin. EDIT: De fapt cred ca foarte, foarte putin.

 

2nd EDIT:

Tot de pe situl bateriei externe Anker am gasit urmatoarele: Se pare ca bateria, daca bine inteleg eu are ceva functie inteligenta care ofera doar cati, amperi e nevoie.

 

  • [*]
My device charges at 1 Amp, will the PowerCore 15600 Portable Charger’s 4.8 Amp output harm it? No, the powercore will only supply the maximum charge current allowed by your device.

Editat de danieldinte
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări