Jump to content


Photo

genius 5.1 5050 circuitul ICALVT16175DL


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   walter68

walter68

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 2 posts

Posted 15 December 2015 - 11:15 PM

stie cineva cu ce poate fi inlocuit?, sistemul functioneaza bine fara partea cu circuitul daca cuplez semnalul la intrarile normale rca se aude un gijiit in boxele mici ,daca bag semnal dupa circuitul  ICALVT16175DL sunetul e normal pe toate canalele .multumesc

Attached Files



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#2 ONLINE   bobo

bobo

    electronist

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2,721 posts
  • Locatie:buzau

Posted 15 December 2015 - 11:58 PM

se pare ca este selector de canale dar din pacate nu cunosc echivalent pt acest circuit.

la un model mai vechi de genius,seria 5005 parca se intampla des sa pice selectorul PT2323 dar care se gaseste.

am inlocuit de 3 ori pt2323 la un sistem genius  iar in cele din urma am strapat intrarile cu iesirile deoarece clientul a recunoscut ca folosea semnal puternic la intrarea sistemului.

daca nu gasiti inlocuitor atunci strapati intrarile cu iesirile acestui circuit si il lasati asa.


Edited by bobo, 16 December 2015 - 12:00 AM.


#3 OFFLINE   walter68

walter68

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 2 posts

Posted 19 December 2015 - 08:48 PM

am scos un cablu ecranat pentru fiecare canal si am bagat in placa audio externa usb il folosesc asa deocamdata poate afla cineva de acest circuit ceva multumesc toata stima bobo



#4 OFFLINE   ionutmariuss

ionutmariuss

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 26 posts

Posted 05 January 2017 - 10:58 PM

Salut,sunt nou pe orice forum dar sunt disperat imi vine sa urlu cate batai de cap imi da sistemul genius 5000,poate ma ajuta cineva cu o problema .

Am luat un sistem genius 5000  5+1 nu se auzea sateliti ,lam desfacut sa ma uit daca este finali si nu erau finali arsi  am atins cu degetul pe finali si avea bazait in satelit subul merge nu am probleme cu el desi am probleme numai cu sateliti adica cu tda de la sateliti ,tda 7269  cand pun degetul pe craci de la finali se aude si muzica cand iau mana nu se aude ,intr-un final a pornit instantaneu si muzica dupa sateliti asa deodata si de dimineata cand m-am trezit iar nu se mai auzea sateliti decat subul lam desfacut din nou am atins cu degetul si iar a luato.ce ar putea fii ,va rog ajutatima ca ma disperat.



#5 OFFLINE   bmwh548

bmwh548

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 605 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 06 January 2017 - 01:23 AM

Lipituri reci? 



#6 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,249 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 06 January 2017 - 01:30 AM

Asta i-aș recomanda  și eu să verifice prima dată.Apoi verifică selectorul de căi audio, am găsit și un sistem la care acel integrat a crăpat la propriu...



#7 OFFLINE   ionutmariuss

ionutmariuss

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 26 posts

Posted 06 January 2017 - 04:32 PM

Asdta i-aș recomanda  și eu să verifice prima dată.Apoi selectorul de căi audio, am găsit și un sistem la care acel integrat a crăpat la propriu...

lipituri reci nu este ca am lipit peste tot cu pistolul,cand il pornesc il pornesc cu degetul pe placa la finali sateliti cu degetul ud ca sa cupleze ceva de genul este un c945 cu el pornesc totii sateliti si cupleaza cand ating cu degetulla craci lui,chiar nu inteleg de la ce este cand merge merge si 3 ore si cand se opreste nu mai porneste ma refer numai la sateliti ,basul merge ok nu am probleme,



#8 OFFLINE   bmwh548

bmwh548

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 605 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 06 January 2017 - 11:59 PM

Ori apesi pe integrate ori pe condensatori? Schimba-i electroliticii. Si fa niste poze si incercuieste zona aia unde tot apesi (grija la electrocutare).



#9 OFFLINE   ionutmariuss

ionutmariuss

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 26 posts

Posted 07 January 2017 - 02:17 PM

am intampinat alta problema poate ma rezolvati cumva,am anulat partea de amplificare la sateliti adica am anulat intrarile la muzica si am conectat intrarile la muzica dupa alta amplificare care este bagat intrarea prin butoanele de volum la sistem adica sa corecteze volumul si acelea ,nu stiu daca ma aexprim bine dar problema este si era si inainte ca mi se aude mai incet si gagait sau gajait in sateliti asta ma refer ca pe partea cu butoanele am desfacut placa cu butoane de la sistem si am pus degetul ud la un condensator de 101 pico asa scrie pe el si se auzea foarte bine dar nu este acel condensator de vina ca lam schimbat asa imi gagaia si inainte sa bag amplificarea pe butoane ce ar fi??



#10 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,249 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 07 January 2017 - 08:23 PM

Nu ai cum să-l repari doar așa prin corespondență, fără prea multă experiență în domeniu.Va trebui să-l duci la cineva cu experiență, riști altfel să-l defectezi mai rău.Poate e vreun coleg de forum prin zona ta, e bine să-ți completezi localitatea la profil...

Semnalul trece la aceste sisteme și  printr-un selector de căi audio, uneori acel selector mai face probleme.Ar trebui să iei semnalul audio dinainte de selector și să-l aplici direct la intrarea amplificatorului.Astfel poți vedea dacă acolo se produce distorsionarea semnalului....



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#11 OFFLINE   ionutmariuss

ionutmariuss

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 26 posts

Posted 08 January 2017 - 09:47 PM

Nu ai cum să-l repari doar așa prin corespondență, fără prea multă experiență în domeniu.Va trebui să-l duci la cineva cu experiență, riști altfel să-l defectezi mai rău.Poate e vreun coleg de forum prin zona ta, e bine să-ți completezi localitatea la profil...

Semnalul trece la aceste sisteme și  printr-un selector de căi audio, uneori acel selector mai face probleme.Ar trebui să iei semnalul audio dinainte de selector și să-l aplici direct la intrarea amplificatorului.Astfel poți vedea dacă acolo se produce distorsionarea semnalului....

ai avut dreptate asa a fost ,preamplificatorul era de vina cu probleme,oricum am gasit buba pra tarziu dupa ce lam demontat din toate oasele si am scos tot din el.multumesc mult cei ce mi-a raspuns la mesaje.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users