Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum instalez win.7 pe laptop nou


poplex22

Postări Recomandate

Poate ca nici nu tebuie sa intri in bios, baga cd-ul cu win7, restarteaza, si daca cd-rom-ul e setat ca boot device te va intreba ceva sau iti va aparea un mesaj de genul "press any key to boot from cd/dvd". Daca nu, imediat dupa ce apesi pe butonul de pornire, incearca sa intri in bios cu una din tastele F1-F12 dau DEL, si setezi de acolo boot device.

Editat de gabiferaru
Link spre comentariu

Păi ca să intri in BIOS trebuie să fii pregătit(cu degetul) pentru a apăsa pe tasta F2 sau DEL(trebuie încercate ambele variante) altfel se trece de acea secvenţă şi se boot-ază de pe hdd(timpul e foarte scurt ...)

Apesi butonul de pornire şi imediat ..una din tastele amintite mai sus ...poti chiar apăsa de mai multe ori pe acea tastă...

şi  va apărea meniul de bios... unde puteţi seta ca boot-area să se facă de pe dispozitivul de instalare windows(stick usb sau CD-boot-abil)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Se tine apasat F2 cand e oprit , tot cu butonul F2 apasat apesi Power.

Intra in Setup . Acolo setezi prin meniurile de acolo din UEFI in Legacy  sau CSM

Dezactivezi Secure Boot ( daca ai o asemenea optiune - daca nu o dezactiveaza implicit cand treci in CSM si selectezi la OS -Windows7 )

Apesi F10 , salvezi si restart .

Reintri in Setup urmand pasii de mai sus  iar acum poti seta in meniul Boot care dispozitiv sa fie primul . ODD (Optical Disk Drive ) urmat de HDD ( Hard Disk Drive ) fie din F5 - F6 fie selectezi unul din dispozitive dai enter , selectezi urmatorul dispozitiv de sub el si iar enter . F10 , DVD-ul cu windows 7 sa fie in interior si F10 restart.

 

Astepti sa booteze de pe DVD si cand apare ca booteaza de pe DVD apesi una din taste de cateva ori succesiv sau apesi ca la pian pe tastatura.

De aici stii ce e de facut. Stergi toate partitiile si gata , creezi Una singura prima data de cat vrei tu. Pe a doua o lasi nealocata ca o aloci mai tarziu din Computer manager.

 

Astepti sa faca treaba si gata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări