Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor modificare cod sursa dublu termometru led


Postări Recomandate

Salut,

Doresc sa construiesc un termometru cu afisaj LED dublu cu doi senzori DS18B20 (unul interior altul exterior). Am gasit proiectul pe care il cautam aici:

http://diy.viktak.com/2011/12/dual-pic-thermometer.html si am primit de la autorul proiectului si codul sursa. Acesta este insa realizat pentro o rezolutie de 0.5 C si as dori modificarea codului pentru o rezolutie de 0.1 C. (adica de pe 9 biti pe 12 biti, daca nu am inteles eu gresit din datasheet). Problema este ca nu ma pricep la programare si desi am studiat datasheet-ul DS18B20 nu am stiut ce sa modific in codul sursa.

As dori, daca este posibil, sa ma ajute cineva din colegii de pe forum cu modificarea codului sursa (atasat mai jos). Va multumesc anticipat.

Dual termometru led.rar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Le cam bajbai in asamblare dar din ce vad nu se trimite comanda 0x4E care ar presupune scrierea, printre altele, a byte 4 care este byte-ul unde se face configurarea pe cati biti se citeste temperatura. Si cum default se face conversia temperaturii pe 12 biti inseamna ca este o problema de afisare.

 

In rutina de afisare a temperaturii, de exemplu in fisierul displayCA.inc (presupun ca CA vine de la common anode adica afisaj cu anod comun) exista secventa:

;	display fractions	movlw	0x05	btfss	LSB,	0			;	if there is a half degree		movlw	0x00

care probabil afiseaza doar cand sunt modificari ale temperaturii de 0.5 centigrade.

 

Probabil trebuie modificata peste tot unde apare in:

;	display fractions	movlw	0x01	btfss	LSB,	0			;	if there is a .1 degree		movlw	0x00
Editat de mars01
Link spre comentariu

Multumesc Mihai, am studiat proiectul tau cu ceva vreme inainte si mi-a placut. Probabil il voi folosi la alta aplictie, acum insa mi-as dori un termometru cu display pe leduri cu afisarea simultana a celor doua temperaturi. Am ales afisajul pe leduri deoarece se poate citi de la o distanta ceva mai mare ( in functie de dimensiunea afisajului). Proiectul lui Viktor este exact ce-mi trebuie, cu mentiunea ca mi-as dori o rezolutie mai buna. Dupa cum spuneam, nu ma grabesc, poate vreun coleg priceput in programare ma va ajuta in modificarea codului sursa.

O seara buna tuturor,

Ady

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări