Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv nokia


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poate nu are legatura cu ce spuneti , dar....

Tv-ul fiind al meu /Nokia 5125 VTE/

Acum 2 ani am schimbat C10uF/160V , era umflat , dunga orizontala pe ecran , dupa schimbare s-a remediat si am refacut si lipiturile, ptr rezistenta care se afuma cred ca R0001, nu-mi mai aduc aminte bine si acolo era o problema.

A mers bine merci , pana acum cateva saptamani si iar dunga , din 10 porniri , 7 sau 8 dunga ,  sau mort de-a binelea dupa un timp de functionare , fara sa-i pese ca-l tot butonam, fiind cocotat in bucatarie pe un suport.

Cum condensatorul schimbat era luat de pe Maica Precista si defectul parea identic cu manifestarea de acum trei ani , am zis sa-i fac o cura de condensatori ..inclusiv cel schimbat, mergand pe ideea ca am luat o pocnitoare de condensator.

Deci , schimb vre-o 10/12 condensatori , esr-ul imi cerea recalibrare , ,,,pana la urma ,am renuntat la masuratori si i-am schimbat in orb.

/C033;C041;C040 si 60;Ck35;Ck02;Cs15,Cs19,C006....etc/

Repun conectica , alimentez, pleaca inalta , led-ul de stand-by se aprinde , ma intorc dupa telecomanda , aud un usor fasait/buf si gata a murit , led-stand-by stins, ,,, .

Pfoai ,zic ,,,, cum sunt amator , era de asteptat, din acest motiv , nu argumentez tehnic, spun doar ce am facut eu.

Numai ca sucindul , aud un fel de descarcare de inalta si-mi apare din nou dunga orizontala.M-am mai linistit oarecum, cand a devenit destul de clar cel putin pentru mine,  ca am o lipitura rece.

Lupa si lampa si gasesc,doua microfisuri, /mult mai vizibila cea de pe pinul 1, dar existenta si pe pinul 2/  pe infasurarea traf inalta, pini 1 si 2./acolo unde se formeaza 28v ptr Bv.

Poate iti este utila , patania mea...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări