Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor electronic AEM ENERLUX M


Stefan

Postări Recomandate

Astazi a venit "baiatu' cu lumina" sa citesca indexul contorului electric, a zis ca are o eroare si o sa trebuieasca schimbat. M-am uitat pe displaiy si apare un simbol ca acesta ->+P urmat de un E mare, tipul respectiv a spus ca a mai intalnit 3 cazuri si ca e posibil sa inregistreze mai mult.

Acum nu prea stiu ce sa cred si nici nu am timp sa las un consumator de putere cunoscuta timp de cateva ore (preferabil cat mai multe).

 

Aveti idee daca aceste contoare sunt de "unica folosinta" sau ce reprezinta simbolul respectiv?

Link spre comentariu

Si eu am intalnit contoare de la AEM care nu au mai afisat nimic. Sunt curios daca in acest caz contoarele mai inregistreaza consumul sau nu. Nu am aflat ce s-a intamplat pana la urma la schimbarea contorului respectiv, dar ma gandesc ca furnizorul de curent electric a estimat un consum mediu din consumul ultimelor luni, in cazul in care contorul nu a mai inregistrat nimic.

Link spre comentariu

Contoarele AEM sant niste mizerii, al meu a sarit cu 2000kw in urma, la vecini displayul este ilizibil, daca faci reclamatii, te ameninta ca platesti deplasarea daca contorul functioneaza la verificari, ba mai mult trebuie sa te deplasezi personal la sediul lor.

Link spre comentariu

Nu contoarele sunt niște mizerii, tot sistemul actual de distribuție al energiei electrice este o excrocherie flagrantă  :96 ,,băieții deștepți,, știu de ce !!!

Te fură pe față și nu poți face nimic, poate doar să te debranșezi....dacă aș avea cum, aș cumpăra curent de la bulgari, probabil ar fi mai ieftin....

Am niște vecini care au cumpărat apartamentul de lângă mine dar nu locuiesc încă acolo, au consum ZERO kW (pot pune și poză cu acel contor), dar li s-au emis deja vreo trei facturi cu un total de câteva zeci de lei. Au făcut cerere de renunțare la abonamentul cu cotă minimă de kW fiindcă nu se justifica, dar facturile au continuat să vină.Pur și simplu trebuie să plătești doar fiindcă ai trase firele de la ei, chiar dacă nu consumi nimic.

Link spre comentariu

Validae banuiesc cum e sistemul de distributie dar eu intrebam strict de contoarele romanesti produse la Timisoara, nici macar in productie nu mai suntem competitivi cu altii?

Noul contor afeseaza succesiv mai multe date: serie, data, index, curent instantaneu si ceva cu multe zerouri urmate de un 5, ce reprezinta 00000005?

Link spre comentariu

Eu nu am avut probleme cu aceste contoare și am două în locații diferite, nici vecinii mei. Am auzit însă de unele probleme privind astfel de contoare, că uneori înregistrează eronat (în plus) sau se mai blochează, dar asta li se mai întâmplă și celor de la firme mai mari.....

Referitor la acel număr 00000005 care apare pe afișaj, probabil că este un cod intern de model al contorului, cineva care lucrează în acest domeniu ne-ar lămuri mai bine....

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Apropo de aceste contoare, de un an am si eu un astfel de contor, citirea se face la 3 luni. Pe parcursul unui an am avut la prima regularizare aproximativ 600 kw la 3 luni, a doua regularizare 750 kw, la a treia cam 850kw  iar acum 1200kw, deci cam 400 kw pe luna, personal mie mi se pare exagerat avand in vedere ca am aceiasi consumatori, poate chiar mai putini (schimbat becuri led, economice, laptop in locul calc desktop). Am un boiler care toata vara a fost in priza, acum iarna functioneaza cu centrala deci nu mai este un consum asa mare ca si  vara. Pot spuna ca atunci cand aveam contorul cu disc aveam un consum de aproximativ 160 kw pe luna acum am o medie de 330 kw pe luna. 

Intr-un an am consumat 4010 kw iar vecinul care are contor cu disc (pus pe stalp) are indexul  3500 kw s imontat de vreo 3 ani.

Suspect de mult!!!

Link spre comentariu

Poate... inregistra cel vechi mai putin, dar totusi nu inteleg de ce consumul a tot crescut avand in vedere ca am aceiasi consumatori!!! sau acei consumati economici , becuri led, tv led si lcd consuma mai mult decat becurile clasice sau tv cu crt. Am ajuns sa scot si asa zisurile leduri de la intrerupatoare, vezi doamne ca si pe alea le sesizeaza contorul. Ramane sa imi fac timp liber cateva ore si sa scot tot din priza sa vedem daca mai inregistreaza. 

Link spre comentariu

Testul de consum zero e util pentru a depista defecte in instalatie sau derivatii frauduloase (o cunostinta, in situatie asemanatoare cu a dv., a "scos din priza" toti consumatorii si a observat ca tot exista consum; omul locuia untr-o "jumatate de casa", dar avea oarecare tangenta cu domeniul, asa ca a luat-o "pe fir"; surpriza, vecinul avea cel putin o priza alimentata de pe circuitele lui...

Casa fusese "mare" si apoi vanduta pe jumatati, insa separarea instalatiilor electrice se facuse....la viteza, incomplet.

O alta posibilitate e sa existe un defect (in alt amplasament exista un iluminat pe o alee exterioara, cu un defect de izolatie. Lampile nu mai fusesera folosite de ani, insa faza inca ajungea la ele si prin izolatia defecta (partial) si in pamant....) Exista destule constructii mai vechi si chiar foarte vechi, am intalnit instalatii datand din 1940 (!!) (si in institutii "serioase", sediu de sucursala de banca, in Husi!)

 

Daca ati eliminat aceste probleme, puteti face un test al factorului de multiplicare (daca exista vreo problema aici, inseamna ca contorul are un defect) metoda ar fi fie utilizarea unui consumator de putere cunoscuta si constanta (gen resou cu functionare continua, nu calorifer cu termostat!), sau mai bine un contor care functioneaza bine, inseriat DUPA contorul furnizorului. 

Bineinteles, nu puteti invoca indicatia acelui contor (doar daca aveti o verificare metrologica valabila la el, dar si atunci....), insa puteti fi sigur ca aveti contorul defect.

Oricum, contorul va fi schimbat (la cererea dv.), si cel vechi nu se va mai intoarce la dv.; ramane de vazut daca vor recunoaste ca era defect sau va vor pune sa platiti verificarea (era ceva peste 100 de ron, parca), ca doar e "verificat" de ei, nu de o terta parte. In orice caz, e posibil ca chiar asa sa iesiti in castig, taxa aia sigur e mai mica decat sutele de kWh pe care le-ati plati daca ati folosi in continuare contorul "turbo"...

 

Mai cautati informatii si prin alte parti, asta-i doar parerea mea, izvorata din cunostintele mele tehnice (modeste) si experientele intalnite.

 

Florin

Link spre comentariu

Prima varianta dispare din prima, singur propietar, casa facuta de jos, instalatia electrica in casa este facuta de mine, oricum sunt legat la reteaua electrica de prin anul 1997 98, cu contor afara pe casa la vedere si cablu coaxial de la stalp la contor.

Varianta a doua cred ca dispare si aia fiindca are un diferential, parca asa ii spune, si la o izolatie defecta oricat de mica si care sa dea la pamant, sare automat siguranta. Chiar pot spune ca a fost verificata cand aveam un bec afara si un cablu dezizolat dupa ce s-a udat la o ploaie a si sarit siguranta, 

Am verificat si cu un consumator, am bagat boilerul la maxim, in priza si intr-o ora a inregistrat 2 kw , acum nici contorul nu are virgula deci e posibil sa fie corect.

De cand a citit contorul am verificat consumul aproape in fiecare zi un consum de aproximativ 7 kw poate si mai mic, deci cred ca este  corect in jur de 200 kw pe luna.

Am apela si la ,, relalatii,, si azi a venit cineva de la renel , a confirmat ca citirea e corecta si datorita lui maine o sa imi schimbe contorul. Si lui i se pare exagerat de mult consumul dar o sa vedem exact ce este dupa aproximativ o luna cu celalalt contor daca este acelasi consum.

Apropo a venit factura, am de plata 450 lei !!!

Link spre comentariu

Ce consumatori aveți în casă și ce puteri au ?  Ce putere are boilerul pe etichetă? Eu am unul de 80L și are o putere de doar 1200W....

Trebuie știut că un frigider sau ladă frigorifică au un consum de circa 1-1,5kWh pe zi. Un boiler poate depăși 2-3kWh pe zi, depinde de cât de frecvent e folosit.

Dacă mai aveți și un hidrofor sau pompă de apă, mașina de spălat, toate consumurile astea se acumulează într-o lună. Eu mi-am luat o priză cu contor de la mivarom, a costat circa 50 Lei cu transport cu tot. Am pus-o pe fiecare consumator în parte timp de o zi și am văzut ce consum am pe zi. A reieșit că nu am probleme cu contorul, problema este că la factură se mai adaugă și ,,certificate verzi,, și alte hoții cu acte în regulă, la toate se adaugă și TVA-ul și asta e rețeta unei facturi actuale. Eu dacă am o lună cu un consum sub 300kWh mă declar fericit....dar știu ce conumatori am în casă și cât îi utilizez. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări